Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

After the Fire in Zacharo, Greece

Τέτοια καταστροφή στην Ελλάδα δεν υπήρξε πάλι μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου.

Από προχθές βέβαια αρχίζουν και σκάνε οι θεωρίες συνωμοσίας από στόμα σε στόμα.

Χρονικά αυτή που έσκασε πρώτη ήταν αυτή που έδειχνε προς αντιπολίτευση μεριά και επιχειρηματίες που έμειναν στην απέξω και δεν ήθελαν άλλη μια τετραετία χαμένη. Το χρονικό πλαίσιο βόλευε λίγο πριν τις εκλογές και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να ξεπετάγονται.
Η δεύτερη που υποστηρίχθηκε και από επίσημα χείλη -Καρατζαφέρης και σια- λέει για ξένο δάκτυλο. Γνωστά δηλ, τρομοκράτες (Άραβες), Τούρκοι, Αμερικάνοι και Εβραίοι (θα έλειπαν;).
Η τρίτη θεωρία που ακούστηκε χθες το πρωί από καλεσμένους σε πρωινή εκπομπή τα ρίχνει στην πλουτοκρατία και στον καπιταλισμό. Για ''πώς, πού, γιατί'' ανατρέξατε στο Κεφάλαιο.
Η τελευταία θεωρία που υπέπεσε στη αντίληψη μου τα ρίχνει στους αναρχικούς και στους μπαχαλάκηδες.
Διαλέχτε και πάρτε και μην ξεχνάτε οτι για θεωρίες συνωμοσίας μιλάμε ή αλλιώς χαλαρά...
Πέρα πάντως από την οδύνη, βλέποντας πλάνα από τις αρχές που ξεκίνησαν οι φωτιές, έχω να πω οτι τη νύφη την πλήρωσαν πρώτα τα αυθαίρετα. Καινούργια σπίτια χτισμένα στη μέση του πουθενά μέσα στο πυκνό δάσος. Και να θες να σωθείς από κει μόνο με ελικόπτερο.Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οτι πήραμε το μάθημα μας για κάποια πράγματα.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Αναπαραγωγή

Έβλεπα κάτι ντοκιμαντέρ -που δεν ξέρω πως και γιατί αλλά τελευταία γνωρίζουν μια νέα άνθηση στην ελληνική τηλεόραση- και άρχισε ο αφηγητής να αραδιάζει πόσα μικρά κάνει κάθε ένα από αυτά τα θηλαστικά που παρατηρούσε, σε κάθε περίοδο αναπαραγωγής. Ε λοιπόν για φανταστείτε να γινόταν ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ που στα θηλαστικά του πειράματος θα έβαζε και τον άνθρωπο του 20-21ου αι. Τί θα έλεγε; ''Ένα ζευγάρι μπορεί να κάνει στη ζωή του 3 με 7πχ παιδιά αλλά σπάνια ξεπερνά τα δύο γιατί σκέφτεται σε τί κόσμο θα τα φέρει''...
Κουλό ε;
Παπάδες και διάφορους άλλους φανατικούς δε μπορώ να πω οτι τους συμπαθώ ιδιαιτέρως. Επιχειρήματα του στυλ ''κάντε παιδιά γιατί θα μας φάνε οι Τούρκοι'' ή ''ο προορισμός της γυναίκας είναι είναι να μεγαλώνει παιδιά και του ανθρώπου γενικότερα να πολλαπλασιάζεται'' τα βρίσκω στην καλύτερη περίπτωση μονοδιάστατα και επικίνδυνα οπισθοδρομικά.
Από την άλλη πλευρά ίσως θα ήταν καλύτερα να υπήρχε λιγότερη προκατάληψη από τα νέα ζευγάρια στο θέμα της τεκνοποίησης. Στο κάτω κάτω -από όσο ξέρω από γνωστούς και φίλους- ένα παιδί φέρνει αναμφισβήτητα χαρά σε ένα σπίτι οπότε γιατί να τσιγγουνευτούμε και εκεί.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Επέστρεψα (Παναγία μου βόηθα να περάσει και αυτός ο χειμώνας)

Πάνω που άρχιζα να παίρνω το κολάι του παραθαλάσσιου στύλου ένιωσα (τηλεπαθητικά εννοείται) την ανάγκη των πιστών μου και είπα να μην τους εγκαταλείψω άλλο στην τύχη τους...
Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ευθύς μόλις άνοιξα τον θείο τούτο ιστότοπο οτι το τέκνο μου που είχα αφήσει στο πόδι μου τον ηλιόλουστο τούτο μήνα το έριξε στο ... και παραμέλησε την ενημέρωση του. Anyway που λένε και οι βάρβαροι επισκέπτες τούτου του τόπου... Συγχωρεμένος γιατί βρίσκεται έν πνευματική συγχύσει...
Για να επανέλθω στα δικά μου, το θέρος βοήθησε τις πνευματικές μου αναζητήσεις. Ως αποτέλεσμα αυτού -πρώτα ο Θεός- οι διδασκαλίες που θα σας κρατήσουν συντροφιά φέτος θα έχουν, ας το πούμε, μια ευχάριστη ποικιλία. Πώς θα απφύγουμε τις ηδονές κτλ. Οι μυημένοι το έπιασαν το νόημα αμέσως.
Λοιπόν θα αρχίσω με κάτι που το έχω φρέσκο.

Αγαπητοί συνοδοιπόροι εις τις εθνικές οδούς συνιστώ σύνεση. Ωραίο το γκάζωμα αλλά οι ταχύτητες πάνω από 150 εκτός από χέρια και καρδιά εσχάτως απαιτούν και γερή τσέπη. Φύλακες των δρόμων μετά ηλεκτρονικών ανιχνευτών ταχύτητος εργάζονται νυχθημερόν. Το θετικό είναι ότι μέχρι την παραπάνω ταχύτητα δεν πολυασχολούνται και ορθά για να τα λέμε όλα. Από κει και πάνω ... εεεε τί να πω σωστά κάνουν. Είπαμε παν μέτρον... Επίσης μια και τοφερε η κουβέντα τελευταία παρατηρώ οτι έχει μειωθεί ο αριθμός των ατυχημάτων. Εκτός από κάποια μικρά δηλ όχι νεκροί και τραυματίες, δε βλέπεις τα φρικιαστικά που ήταν απίθανο να μην πετύχεις σε μεγάλες εξόδους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φτου φτου βέβαια μην το γκαντεμιάσω.

Αυτά προς το παρόν.
Καλή επαναφορά να 'χουμε.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Μεταφορές-μετακομίσεις

Ο Στύλος μετεγκαθήστατε λόγω ζέστης και όλων των επακόλουθων του θέρους, διακοπών κτλ. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται η όποια καθυστέρηση στην ενημώρωση ετούτου του κατηχητικού ιστοτόπου.
Βέβαια αυτή η αναστάτωση του οίκου μου. μου έδωσε την ευκαιρία να περιηγηθώ άλλη μια φορά επί των δρόμων των θνητών και να βγάλω κάποια συμπεράσματα τα οποία θα αναλύσω σε επόμενες ενημερώσεις. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για να σώσουμε κάποιους κολασμένους...