Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Καταδικάστηκαν Ισραηλινοί... Ναζί!!!

Το φαινόμενο νεοναζί συμμοριών που δρουν σε πολλές Ευρωπαικές χώρες δεν αποτελεί έκπληξη. Να τους βρίσκεις όμως μέσα στην καρδιά του Ισραήλ, είναι κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί! Αυτή η πραγματικότητα έχει αφήσει άφωνο όχι μόνο το εβραικό κράτος αλλά ολόκληρο τον κόσμο - και το Στύλο! Απλά διαβάστε τα παρακάτω αποσπάσματα από το Έθνος-online...

''Ποινές φυλάκισης ενός εως επτά ετών επέβαλε ισραηλινό δικαστήριο σε μια ομάδα οκτώ εφήβων 16 έως 19 ετών, που ανήκαν σε νεοναζιστική οργάνωση, η οποία προέβαινε σε επιθέσεις εναντίον ξένων εργαζομένων, υπερορθόδοξων Εβραίων και αστέγων, και σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον Αράβων, υπόθεση που προκάλεσε σοκ στη χώρα. Ο πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου του Τελ Αβίβ, χαρακτήρισε "σοκαριστικές και φρικτές" τις πράξεις των εφήβων που διαπράχθηκαν στην διάρκεια ενός έτους.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι έφηβοι ήταν η σύληση μιας συναγωγής, στην οποία ζωγράφισαν σβάστικες, και το ότι σχεδίαζαν να διοργανώσουν ένα μεταναθάτιο "πάρτι γενεθλίων" για τον Αδόλφο Χίτλερ! Η συμμορία επίσης αναρτούσε βιντεοκλίπ που εξυμνούσαν το Χίτλερ στο Διαδίκτυο.


Η υπεράσπιση των οκτώ εφήβων, μεταναστών στο Ισραήλ από την πρώην Σοβιετική Ένωση, παρουσίασε έγγραφα που ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα ένταξης στην κοινωνία, κάτι που όπως υποστήριξε τους ώθησε να ενταχθούν στη συμμορία. Επισήμανε ακόμη ότι ένας από τους εφήβους είναι εγγονός Εβραίων που επέζησαν του Ολοκαυτώματος
''!!!

Στη φωτο 3 από τα 8 ''παλικάρια''...
Για περισσότερα σχετικά με το θέμα δείτε κι αυτό.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Αντι-facebook

Όλο και περισσότεροι γνωστοί εγκαταλείπουν τον τελευταίο καιρό τα μπλογκ τους.
Εντάξει καταλαβαίνω σε πολλούς τυχαίνουν δουλειές έκτακτες και φυσικά πολλοί βαρούνται. Φυσιολογικό και κατανοητό. Επειδή μας αρέσει το κάνουμε και όταν το βρούμε μονότονο και κουραστικό θα το παρατήσουμε. Για το κέφι μας γράφουμε.

Όμως δεν μπορώ να δεχτώ οτι ήταν μόδα και πέρασε όπως και την εξίσωση με αυτή τη μπούρδα το facebook.
Μέχρι και το δελτίο του σταρ με αυτό ασχολείται. Φαντάζομαι οτι σε λίγο καιρό δε θα αφήσει και τον Αυτιά ασυγκίνητο.
To facebook είναι ένα πράμα κοινωνικής δικτύωσης, που δε προσφέρει καμιά ιδιαίτερη διαδραστικότητα, απλά δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να ξεμπροστιαστεί. Χωρίς λόγο και αιτία. Γράφει ο καθένας τι κάνει εκείνη τη στιγμή,πετάει και καμιά φωτογραφία και τσουπ έτοιμο το προφίλ. Σε στυλ είμαι ο Κώστας και είμαι καλά. Αυτό.
Βέβαια δεν έχει κούραση. Το πόσο καλό είναι ενα προφίλ μετριέται από το πόσους εικονικούς ''φίλους'' έχει, δηλ πόσοι έκαναν add τον χ τύπο στους ''φίλους'' τους.

Η μεγάλη διαφορά βέβαια από άλλες σχετικές σελίδες είναι το τεράστιο φακέλωμα που πέφτει στο facebook. Εκεί τα γράφεις όλα. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που η εταιρεία πούλησε σε τρίτους στοιχεία χρηστών. Περισσότερα εδώ.

Μακριά από εμάς...
Ένα τραγουδάκι αφιερωμένο στους ηλεκτρονικούς φακελωτές

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Όλοι δουλεύουμε αφιλοκερδώς

Δεν υπάρχουν μη κερδοσκοπικά σωματεία και ιδρύματα ούτε εργάζεται κανείς αφιλοκερδώς σε αυτόν τον κόσμο.
Απλά συχνά πυκνά, δημιουργούνται τέτοιοι μύθοι για να κάνουν εντύπωση.
Υπάρχει αυτή η πρόφαση οτι τα κέρδη δε μοιράζονται στους μετόχους αλλά παράλληλα όλοι οι μετέχοντες δέχονται τη μισθοδοσία και φυσικά το ηθικό κέρδος.
Όπως οποιαδήποτε άλλη δουλειά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια κλινική. Το ακριβώς αντίθετο του ''μη κερδοσκοπικού''.
Στόχος η μεγέθυνση των οικονομικών μεγεθών μέσω της παροχής υπηρεσιών υγείας.
Τι το αντίθετο κάνει ένα νοσοκομείο αγαθοεργιών;
Προσλαμβάνει συνήθως κάποιον/α ζάμπλουτο/η ως πρόεδρο για τις δημόσιες εμφανίσεις και προβάλλοντας το προφίλ του ευεργέτη μαζεύει χορηγίες για να προωθήσει ιατρικές υπηρεσίες. Φυσικά όσο περισσότερες χορηγίες τόσο το νοσοκομείο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Άμεσος σκοπός; Μεγέθυνση οικονομικών μεγεθών. Φυσικά το προσωπικό αμείβεται. Είναι αυτό κέρδος; Πλήρους αποσχόληση και να μην αμείβεσαι; Αν θες να πεθάνεις... Αλλά αυτό από την ''κοινή λογική'' δεν χαρακτηρίζεται κέρδος αλλά ένα είδος νόμιμης αμοιβής. Αφού λοιπόν κάτι κερδίζουν οι μετέχοντες που είναι η διαφορά;
Στον πλουτισμό; Οι μεν θέλουν να πλουτίσουν πιο πολύ από τους δε; Γιατί το πρώτο που κάνει όταν το μαγαζί πάει καλά είναι να το φτιάξεις καλύτερα για να μαζεύει περισσότερη πελατεία. Και τα ''μη κερδοσκοπικά'' από όσα έχω δει δεν πάνε άσχημα από εμφάνιση...

Πρέπει κάποτε να αποδεχτούμε οτι το κέρδος δεν είναι ο εχθρός της καλοσύνης.
Αυτό μας δίνει ενέργεια για να πετύχουμε και συχνά μας κρατάει σε εγρήγορση όταν έχουμε ξεμείνει από πνευματικούς στόχους.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Δεσποινίς, μία μπύρα παρακαλώ - μέρος δεύτερο!!

Το γυναικείο - αμαρτωλό πάντοτε - φύλο αποκτά μία άλλη χάρη όταν συνδυάζεται με τη μπύρα, πως να το κάνουμε! Ειδικά στα ευρωπαικά μπυρο-πανηγύρια-φεστιβάλ, όπως δείξαμε και σε προηγούμενο ποστ, η ποικιλία των γυναικείων πειρασμών που σερβίρουν το ζύθο είναι ακαταμάχητη! Τί προσευχές κάναμε, τί δεήσεις στον Κύριο, όλα εις μάτην! Έτσι λοιπόν, υποκύψαμε και πάλι... Δεσποινίς, μία μπύρα παρακαλώ - μέρος δεύτερο!!!

Ξεκινάμε σεμνά και ταπεινά...
Και συνεχίζουμε έτσι...
Ωπ! Νομίζω ήρθε η ώρα να καθίσουμε και εμείς στο τραπέζι ;))
Να παραγγείλουμε και κάτι...

Με μέτρο αμαρτωλές!! Άντε γιατί μετά...

...υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγουν τα πράγματα και να μετατραπεί το φεστιβάλ σε... ''πάρτυ''! Θου Κύριε!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Μπυρο-παρουσίαση: St. Sebastiaan Dark

Πάει πολυυύς καιρός από τότε που έχουμε να μιλήσουμε για μπύρες εδώ στο Στύλο! Με τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, την καθημερινότητα, τα δικά μου τρεχάματα της ιεραποστολής και τη μετακόμιση του Στύλου του Δασκάλου, ξεχαστήκαμε! Παλαιότερα είχαμε γράψει για τη St. Sebastiaan Grand Cru, την οποία είχαμε δοκιμάσει σε κυπριακή μπυραρία και μας άρεσε! Σήμερα θα πούμε λίγα λόγια για ένα άλλο μέλος της οικογένειας (περισσότερα για το μικροζυθοποιείο που λειτουργεί πάνω από 350 χρόνια μπορείτε να βρείτε εδώ), την πιο ''μυστηριώδη'' St. Sebastiaan Dark.

Πρόκειται για μία Βελγίδα Dubbel, περιεκτικότητας σε αλκοόλ 6.9%. Το μπουκάλι της, όπως μπορείτε να δείτε στη home-made φωτογραφία, είναι όλα τα λεφτά! Κεραμικό, των 500ml, με ειδικό μηχανισμό για το άνοιγμα και την εικόνα του Αγίου Σεβαστιανού που ετοιμάζεται να τη γευτεί στην ετικέτα, πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι για κάθε σοβαρό μπυροπότη! Πάμε όμως στο περιεχόμενο! Το χρώμα της σκούρο καφετί-κόκκινο, τυπικό της κατηγορίας της, σε προδιαθέτει για τη συνέχεια, αφήνοντας στο ποτήρι ένα καλοσχηματισμένο δαχτυλίδι καφετί αφρού. Μία υπέροχη μυρωδιά σκούρων φρούτων και κυρίως σταφίδας χτυπάνε τη μύτη, η οποία συνδυάζεται με τη φρεσκάδα της βύνης. Η φρουτώδης, ζάχαρένια γεύση του αλκοόλ φανερώνει και εδώ στοιχεία σταφίδας, σοκολάτας καθώς και κάτι που μοιάζει με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Πολύ απολαυστική αλλά χωρίς τόσο γεμάτη γεύση όπως άλλες dubbel, και κάπως γλυκόπικρο τελείωμα, με επίγευση που δεν κρατάει πολύ. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι μιλάμε για μία άξια εκπρόσωπο της Βελγικής σχολής (Β+ από το Beer Advocate), την οποία και συνιστούμε να δοκιμάσετε όσοι μπορείτε να τη βρείτε.

Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Παραμύθια...

Είναι κανόνας το ''ό,τι δηλώσεις είσαι'';
Όλα επιτρέπονται για την κονόμα;

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου επαγγελματική κάρτα ενός συναδέλφου. Μιλάμε για χοντρό παραμύθι. Ο τύπος με ένα μεταπτυχιακό σχεδόν μεταλλάχθηκε. Μόλις σε έναν χρόνο μόνο οτι δεν τον έκαναν πρωθυπουργό εκεί στην Αγγλία δεν έγραφε. Από όσο ξέρω δεν έχει τίποτα βύσματα και ότι κάνει μόνος του, οπότε λίγη υπερβολή ίσως δικαιολογείται. Όχι όμως τέτοιο πράμα.
Θεωρώ θεμιτό να γράψεις σε ένα βιογραφικό οτι πχ ξέρεις άριστα γερμανικά ενώ το μόνο που θυμάσαι είναι να κάνεις τον τουρίστα στο Μόναχο ή ρε παιδί μου αυτό το κλασικό με την ''άριστη χρήση Η/Υ''.
Τί στην ευχή όμως όταν ανακαλύπτεις μαγικές δεξιότητες και διάφορα εντυπωσιακά προσόντα για να προσελκύσεις πελατεία το παρακάνεις. Σε κάτι μετράει και αυτή η ρημάδα η αξιοπιστία. Βέβαια, εντάξει, δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση πελάτης να σου ζητήσει να αποδείξεις αν ισχύουν όλα αυτά που αραδιάζεις ή αν όντως κατέχεις τα συγκεκριμένα χαρτιά, σε αντίθεση με κάποιον εργοδότη. Εμένα όμως μου φαίνεται ανήθικο να κοροϊδεύεις ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και θα πιστέψουν πιο εύκολα ό,τι φανφάρα τους αραδιάσεις. Εκμετάλλευση σκέτη.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Αυτός που φεύγει: G. W. Bush

Στον απόηχο των αμερικάνικων εκλογών και της συζήτησης που ξεκίνησε στα δύο προηγούμενα ποστ, ο Στύλος παρουσιάζει ένα μίνι αφιέρωμα όχι στο νέο πρόεδρο που έρχεται, αλλά σε αυτόν που φεύγει, G. W. Bush. Με την ελπίδα φυσικά ότι ο Ομπάμα δεν μπορεί να είναι τόσο μάπα-το-καρπούζι-τύπος, απολαύστε το μέσο Αμερικάνο από το Τέξας που κατάφερε να κυβερνήσει για 2 τετραετίες (και θα μπορούσε και περισσότερο, αν τα 8 χρόνια δεν ήταν το ανώτατο διάστημα για την προεδρία)...

Σημειώστε ειδικά τις φάσεις στο 0.28, 1.45, 3.22, 3.26, 4.20. Για τη συνέχεια, φωτογραφίες αφιερωμένες στον άνθρωπο πίσω από το κοστούμι της εξουσίας

1. ''Νιώθω τόσο παιδί κατά βάθος!'' - παρέα με τη λαγουδίνα
2. ''Θέλεις να σου πω ένα παραμυθάκι?'' - διαβάζοντας τα βιβλία ανάποδα
3. ''Δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι έχω baby face!'' - τρομάζοντας μελλοντικούς ψηφοφόρους
4. ''Πού είναι οι εχθροί να στείλω πεζοναύτες?'' - ο λόγος που είχε μαύρα μεσάνυχτα
5. ''Πρόεδρε έκανες βάρη μικρός?'' - όταν δεν μπορείς να εντυπωσιάσεις, αυτοσχεδιάσε
6. ''Πρόεδρε γουστάρεις ρυθμό?'' - τιμώντας ήθη και έθιμα άλλων λαών
7. ''Πω ρε π@%στη μου, πάλι παράφαγα!'' - τιμώντας την Αμερική την ίδια
8. ''Ρε Πούτιν δε σ' ακούω, κάνει παράσιτα!'' - ο λόγος που ήρθε σε νέα ρήξη με τη Μόσχα
9. ''Ποιός κλείδωσε??!'' - από τη διάσημη συνέντευξη που πήγε να φύγει από λάθος πόρτα
10. ''Κοίτα να δεις, εδώ το' χα!'' - σκέφτομαι άρα υπάρχω. ε?
Θα μας λείψεις... καλή σου τύχη όπου κι αν πας...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

Μαυρίλα στο επίπεδο νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτικών για να μην παρεξηγηθώ.
Εντάξει ο κόσμος ψάχνει ευκαιρία για ελπίδα και πανηγύρι.
Και όχι όλος ο κόσμος. Δυο χαβαλέδες να υπάρχουν σε σύνολο εκατό, εκείνοι θα κάνουν εντύπωση. Απαράβατος κανόνας.
Αλλά ρε παιδιά όχι να βγαίνουν οι -υποτίθεται- οδηγοί του έθνους και να κάνουν σα να πήραμε το τσάμπιονς λίγκ επειδή βγήκε ο Ομπάμα. Που καλός και άγιος να είναι, ούτε μουσακά δε νομίζω να έχει φάει ποτέ.
Εντάξει γνωστό ότι καθένας το συμφέρον του βλέπει. Οι πασόκοι είναι τα παιδιά της αλλαγής (change στο χωριό τους) και οι νδ προσπαθούν να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με τον Μακέιν. Βασικά κανείς δεν ήθελε να έχει σχέσεις με τον Μακέιν από πολύ νωρίς.

Διάβασα χθες ανάλυση των ψήφων που πήραν από ομάδες του πληθυσμού οι δύο υποψήφιοι. Καλά αυτοί οι ευαγγελιστές στον κόσμο τους. Αποτελούν το 1/4 του πλυθησμού και το έριξαν όπως και στις προηγούμενες εκλογές μονοκούκι. 75% Μακέιν. Μιλάμε για ένα κομμάτι λευκών που βρέξει χιονίσει ψηφίζουν. Είναι οι τύποι που θέλουν να πάρουν οι Εβραίοι την Ιερουσαλήμ για να επισπευστεί η Δευτέρα Παρουσία. Πολύ θρησκοληψία. Όποιος έχει δει ταινίες του Μουρ καταλαβαίνει... Αν δεν είχαν κατέβει οι μαύροι να ψηφίσουν δηλαδή θα είχαμε πάλι τα ίδια.
Άντε να δούμε και με αυτόν...

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος Αφροαμερικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Ο Στύλος αφήνει τα θρησκευτικά και πιάνει... τα πολιτικά! Σήμερα τα ξημερώματα, στις μεγαλύτερες σε συμμετοχή εκλογές στην Αμερική (ψήφισαν κοντά στα 130.000.000!) εξελέγη ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα, με μεγάλη νίκη επί του αντιπάλου του Τζον Μακέιν. Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Ομπάμα που γίνεται ο 44ος Αμερικανός πρόεδρος, είναι ο πρώτος Αφροαμερικάνος που μπαίνει στο Λευκό Οίκο...

Η ιστορική νίκη του, η οποία διασφαλίστηκε από το γεγονός ότι κέρδισε πολιτείες όπου ο Τζόρτζ Μπούς είχε κερδίσει το 2004 όπως το Οχάιο, το Νέο Μεξικό και η Άιοβα, συνδυάστηκε μάλιστα με αύξηση της δύναμης των Δημοκρατικών στη Σύγκλητο [για τον αναλυτικό χάρτη αποτελεσμάτων εδώ]. Επίσης, η νίκη του Ομπάμα αποτελεί σταθμό στην Αμερικάνικη ιστορία, 45 χρόνια μετά το κίνημα περί ισότητας και πολιτικών δικαιωμάτων του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ...

Πανηγυρισμοί ανά τον κόσμο για το εκλογικό αποτέλεσμα (τα παρακάτω αποσπάσματα από σχετικό άρθρο της ΕΡΤ ): Στο Βερολίνο γύρω στις 05.00 η ώρα το πρωί, μόλις ανακοινώθηκε "η μεγάλη είδηση", ορισμένοι ξέσπασαν σε κλάματα εν μέσω ενός πλήθους που φώναζε το σύνθημα του νεοεκλεγέντα προέδρου "Ναι, μπορούμε!" Το αποκορύφωμα της γιορτής ήταν όταν ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε από το Σικάγο απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του: "Ένα τείχος έπεσε στο Βερολίνο!"

"Είναι απίστευτο! είναι σουρεαλιστικό!", δήλωσε ο Ντίλια Μπέιλ, 28χρονος φοιτητής από τη Νέα Υόρκη.

Στο Λονδίνο επίσης ύστερα από μια νύχτα αγωνίας μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, εκατοντάδες Αμερικανοί είχαν συγκεντρωθεί στο Yates Bar, στο κέντρο του Λονδίνου, για να γιορτάσουν τις πρώτες ώρες της νίκης του Μπαράκ Ομπάμα.

"Είναι εκπληκτικό: ένα τεράστιο έργο απέφερε τους καρπούς του"", δήλωσε ο Φίλιπ Κονγκ από τη Μασαχουσέτη.

Στη Μαδρίτη, συγκεντρωμένοι στο Κέντρο Καλών Τεχνών, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας και φορώντας μπλουζάκια με τη φωτογραφία του Ομπάμα, οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και πανηγυρισμούς μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Συγκεντρώσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ, το Πεκίνο και τη Σανγκάη.

Στη Τζακάρτα, πρώην συμμαθητές του Μπαράκ Ομπάμα στην Ινδονησία χαιρέτισαν τη νίκη του "Μπάρι" που κάποτε τους είχε πει ότι μια μέρα θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ. "Είμαστε τόσο περήφανοι γι αυτόν, 40 χρόνια αφότου χωρίσαμε από τα σχολικά θρανία", δήλωσαν.

Χωρίς ενθουσιασμούς αλλά με αισιοδοξία οι Ιρακινοί ευελπιστούν ότι η αλλαγή στον Λευκό Οίκο θα επιτρέψει μια προσεχή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα τους. "Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έδειξε ότι θέλει ε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και εμείς το ίδιο επιθυμούμε", δήλωσε ο Μαϊθάμ Μοχάμαντ, 19χρονος φοιτητής.

Στο Ανόι μια πρώην νοσοκόμα που φρόντιζε καθημερινά τα τραύματα του στρατιώτη Τζον Μακέιν, κρατούμενου των βορειοβιετναμέζων στη διάρκεια του πολέμου δήλωσε: "Είναι καλύτερα όταν οι Αμερικανοί ψηφίζουν υπέρ κάποιου που αγαπά την ειρήνη. Κατά τα φαινόμενα, ο Μπαράκ Ομπάμα αγαπά περισσότερο την ειρήνη"

Ο Στύλος επικροτεί μεν, κρατά και μία πισινή δε.. Όλα ακούγονται όμορφα και ωραία προεκλογικά, αποχώρηση από το Ιράκ, τόνωση της οικονομίας, κτλ. ''Η αλλαγή ήρθε στην Αμερική, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα'' είπε ο Ομπάμα στην ομιλία νίκης που έδωσε ενώπιον χιλιάδων κόσμου στο Σικάγο. Οψόμεθα...

Για περισσότερα σχετικά με το πως υποδέχθηκε ο κόσμος την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ δείτε:
http://news.bbc.co.uk/
http://www.cnn.com/
http://english.aljazeera.net/
http://www.france24.com/en/
http://www.euronews.net/
http://www.reuters.com/

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Και ο καιρός το χαβά του...


Update από το προηγούμενο ποστ:
Άμεσα συνδεδεμένες με την αυξανόμενη οικολογική καταστροφή είναι και οι αλλαγές του καιρού που κάνουν την Ευρώπη ανω-κατω, με αποτέλεσμα οι εποχές να γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτες. Χαρακτηριστικά αυτά που συμβαίνουν το Σαββατοκύριακο:

''Ακραία για την εποχή, καιρικά φαινόμενα, έχουν κυριολεκτικά χωρίσει την Ευρώπη στα δύο. Πολικός είναι ο καιρός από τη Γερμανία μέχρι τη Βρετανία, ακόμη και τη βόρεια Ισπανία και την Ιταλία, με σφοδρές χιονοπτώσεις και καταρρακτώδεις βροχές. Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια ζουν ένα μικρό καλοκαίρι, με ήλιο και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το θερμόμετρο στα νότια, θα σκαρφαλώνει το Σαββατοκύριακο στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ελλάδα και τη Βαλκανική Χερσόνησο επικρατούν θερμοκρασίες καλοκαιριού την στιγμή που οι χώρες στο βόρειο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου πλήττονται από χιόνια, βροχές και πλημμύρες.

Ρεκόρ χιονόπτωσης στην Ελβετία με ύψος χιονιού άνω των 50 εκατοστών. Δρόμοι πάγωσαν. Απολογισμός εβδομήντα τροχαία δυστυχήματα.

Στην ανατολική Γερμανία, ο παγετός δημιούργησε προβλήματα στις μετακινήσεις. Το χιόνι έπληξε τον Ισπανικό Βορρά αλλά οι περιοχές της Μεσογείου πλήττονται από βροχοπτώσεις. Επτά επαρχίες από το βασκικό Σαν Σεμπαστιάν έως την Μαδρίτη βρίσκονται σε συναγερμό.

Στην Ιταλία η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11-22 βαθμούς C. Η Γένοβα πλήττεται από κατολισθήσεις. Στην επαρχία Λιγουρία 21.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμων εκτάσεων θάφτηκαν κάτω από το νερό και τη λάσπη. Στη Βρετανία από 2-10 βαθμούς C, με χαρακτηριστικό του καιρού τα χιόνια και το χαλάζι. Από το 1922 είχε να πέσει χιόνι μήνα Οκτώβριο στο Λονδίνο.''

Πηγή: http://news.ert.gr/en/world/news/14959-se-kairiko-dixasmou-i-eyropi.htm