Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η εκκλησία που έγινε σπίτι!

Στο Νησί συμβαίνουν κι αυτά τα ωραία, αρκεί οι άνθρωποι να έχουν δημιουργικό μυαλό, να τολμούν και να μην είναι κολλημένοι!

Ένα ζευγάρι έκανε μετατροπές σε μία παλιά εκκλησία στην περιοχή του Northumberland και τη μεταμόρφωσε σε ένα μοντέρνο σπίτι 5 υπνοδωματίων! Οι εικόνες (κλικάρετε τον πόντικα πάνω τους για μεγαλύτερο μέγεθος) μιλούν από μόνες τους, αφού το αποτέλεσμα είναι παρα πολύ πετυχημένο! Πολύ ξύλο παντού, όμορφος διάκοσμος και έξυπνη αξιοποίηση όλων των χώρων. Για να μην αναφερθώ στην ''κατανυκτική'' αύρα που θα είναι διάχυτη παντού...

Άποψη του εξωτερικού της οικίας (οι ταφόπλακες μάλλον ήταν μέσα στην τιμή)

Ο διάδρομος του χωλ που οδηγεί στο εσωτερικό

Το ''στενάχωρο'' καθιστικό

Η τραπεζαρία

...και πίσω από την τραπεζαρία, μία ''ιερή'' κρεβατοκάμαρα για την τέλεση του... μυστηρίου!

Η κουζίνα

Η σκάλα που οδηγεί στο πάνω δωμάτιο και το μπάνιο


Έχετε δει πολλές μπανιέρες με δικό τους βιτρό παράθυρο?

Ο Στύλος θα κάνει κάποτε επίσημη προσφορά για να αγοράσει αυτή την υπέροχη οικία, η οποία παντρεύει την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική με το στυλ σπιτιού εξοχής! Και αφού την αποκτήσει, θα φτιάξει και μία υπόγεια κάβα μπύρας-κρασιού που λείπει τρελά από την όλη κατάσταση!

Εσείς πάλι τί γνώμη έχετε? Θα μένατε ποτέ σε ένα τέτοιο σπίτι?

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Απίστευτα κι όμως αληθινά!

Ορίστε μία καλή ένεση χιούμορ μέσα από μερικές απίστευτες πινακίδες-ανακοινώσεις που ''ψαρέψαμε'' για χάρη σας... Το αφιέρωμα στα 80s μπήκε για λίγο στο ψυγείο - μην έχετε έγνοια, θα το κάνουμε το χρέος μας :o)


Όπως βλέπετε, μερικοί πελάτες τη βρίσκουν ''αλλιώς''...

Χέστε το μάρκετινγκ, εδώ άλλοι πουλάνε πηρούνια για κουτάλια - ή το αντίστροφο?

- Είναι κλειστό ρε φιλαράκι, να κόψεις το λαιμό σου!

 Τράβα τώρα εσύ να τους πεις ότι δεν ξέρουν να διαβάζουν...

Θεικό και νοσταλγικό - πίτσα και Μικελάντζελο πάνε μαζί!

Από τα χεράκια του Δόκιμου - μήπως είναι απόδειξη του Βρετανικού χιούμορ?

Εαν τα κάνατε μπουρδέλο, πάρτε τον Todd! Θεούλης ο γραφίστας!

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό έχει αποθηκευτεί στο σκληρό της μονής...

Παράδεισος και Κόλαση, μία πόρτα

 Τελευταίος και καλύτερος, ο Κύριος!

Καλό σου-κου σε όλους με μπόλικο γέλιο!
Και αν έχετε όρεξη για κουζινομαγειρέματα, δοκιμάστε να κάνετε ΑΥΤΟ το τρομερό μπισκότο!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αφιέρωμα στα 80s, μέρος τρίτο

Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε σε μία ακόμη ιστορία από το Στύλο!

Οι νοσταλγικές αναφορές μας στα 80s συνεχίζονται με κάτι διαφορετικό! Στο σημερινό μέρος του αφιερώματος θα θυμηθούμε 8 αξέχαστα παιχνίδια σπιτιού που κράτησαν συντροφιά σε εκατομμύρια πιτσιρίκια σε όλο τον κόσμο! Ακολουθεί επεξήγησις του όρου:

Παιχνίδια σπιτιού: μιλάμε για παιχνίδια που μας κρατούσαν απασχολημένους στη μοκέτα, με αδέρφια ή χωρίς, όταν έβρεχε, όταν οι φίλοι έλειπαν σε επισκέψεις με τους γονείς τους ή διάβαζαν, όταν μεσημέρια Αυγούστου ο ήλιος έκαιγε, κτλ. Ο όρος είναι ασφαλώς δόκιμος και μας επιτρέπει να τα ξεχωρίσουμε από τα
Παιχνίδια αυλής (άλλως παιχνίδια δρόμου, αλάνας ή άχτιστου οικοπέδου): τα γνωστά παιχνίδια που παίζονται εκτός σπιτιού και τα μικρά τρέχουν αδιάκοπα ωσαν χομπιτ που πήραν speed! Κλασικά παραδείγματα το ποδόσφαιρο, το κρυφτό, το κλέφτες και αστυνόμοι, και άλλα στα οποία θα αναφερθούμε μελλοντικά

Ακολουθούν 8 αγαπημένα παιχνίδια σπιτιού από τα 80s...

1. PLAYMOBIL

Αξέχαστη σειρά παιχνιδιών που ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία και ακόμα κυκλοφορεί στα καταστήματα παιχνιδιών. Πλαστικές φιγούρες από ανθρωπάκια και τον εξοπλισμό τους από διάφορες ιστορικές περιόδους, με τα κτίρια και όλα όσα χρειάζεται το πιτσιρίκι ώστε να δημιουργήσει άπειρα σκηνικά περιπέτειας σε ένα φανταστικό κόσμο. Πολλά μικρά ανταλλάζαν και φιγούρες ή αντικείμενα. Αγαπημένα του Δόκιμου οι playmobil καουμπόιδες και οι Ινδιάνοι, καθώς και οι ιππότες με το πανάκριβο κάστρο τους που συνέχεια χάζευε στη βιτρίνα αλλά ποτέ δεν απέκτησε, κλαψ! Ο Αη Βητας ωστόσο του έφερε την άκατο της playmobil ακτοφυλακής κάποια Πρωτοχρονιά, και οι ιαχές χαράς ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά! Ήταν κι αυτή μία παρηγοριά... Τα playmobil είναι τόσο δημοφιλή που μάλιστα έχουν βγει και τίτλοι video games για τη Nintendo!

2. ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ


Δεν μιλάμε ασφαλώς για τα ακριβά, μεταλλικά στρατιωτάκια που συλλέγουν όσοι ασχολούνται με μοντελισμό αλλά για τις φτηνές, πλαστικές φιγούρες στρατιωτών από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αγαπημένοι οι Γερμανοί, που είχαν απίστευτα τανκ, τζιπάκια και τα καλύτερα όπλα! Πωλούνταν σε διαφανή σακουλάκια ή χάρτινα κουτιά, μόνοι τους ή μαζί με φιγούρες των Συμμαχικών Δυνάμεων που είχαν άλλο χρώμα (συνήθως οι Γερμανοί είχαν γκρι χρώμα και οι Βρετανοί-Αμερικάνοι πράσινο). Το καλύτερο ήταν ότι επειδή τα στρατιωτάκια δεν ήταν ακριβά, μπορούσες να πάρεις 3-4 κουτιά και να δημιουργήσεις τρομερές μάχες με λόχους και στρατεύματα που κάλυπταν όλο το πάτωμα! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δόκιμος είχε σκάψει τη μισή αυλή της γιαγιάς και είχε μεταφέρει τις μάχες και εκτός σπιτιού σε γούβες με νερό ή χωρίς, χαλίκι, γρασίδι, κτλ.

3. LEGO


Από τα πιο έξυπνα παιχνίδια που έχουν βγει ποτέ, και αγαπημένο εμού του ιδίου και πολλών φίλων μου! Αρχικά κυκλοφόρησαν στη Δανία το 1950, και με το που ήρθαν Ελλάδα έκαναν πάταγο! Η σειρά περιελάμβανε μικρές φιγούρες και τουβλάκια διαφόρων χρωμάτων, τα οποία ο πιτσιρίκος έπρεπε να συναρμολογήσει για να φτιάξει κατασκευές από διάφορες εποχές ανάλογα με το κουτί lego που αγόρασε. Αμέτρητοι συνδυασμοί, αμέτρητες ώρες ευχαρίστησης! Χωρίς πλάκα, το παιχνίδι προωθούσε τη δημιουργική σκέψη και καλούσε τον πιτσιρίκο ενω διακέδαζε να σκεφτεί τί θα φτιάξει και πώς θα το φτιάξει! Το μόνο αρνητικό ήταν ότι κάποια κομμάτια ήταν πολύ μικρά και χάνονταν εύκολα, με αποτέλεσμα πολλές κατακευές να μένουν ημιτελείς... Με υπερηφάνια ωστόσο σας λέω ότι το 90% των Lego που είχα μικρός είναι ακόμα φυλαγμένα σε δικό τους τεράστιο κουτί!

4. TRANSFORMERS


Σειρά παιχνιδιών από την αμερικάνικη Hasbro, με εξωγήινα ρομπότ δύο φυλών: τους Autobots και τους Decepticons. Οι φιγούρες μεταμορφώνονταν σε διάφορα οχήματα, άλλαζαν δηλαδή μορφή, γεγονός που τους χάρισε και το όνομά τους. Σε συνδυασμό με την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά επεισοδίων που χάζευαν πολλοί μικροί, οι πωλήσεις του παιχνιδιού ήταν πολύ υψηλές και οι συζητήσεις των μαθητών στα σχολεία πολύωρες... Απογεύματα και αφού είχαμε τελειώσει το διάβασμα, θα μαζευόμασταν στο σπίτι κάποιου συμμαθητή και ο καθένας θα έφερνε σε σακούλα τους δικούς του Transformers. Εκεί, θα στήναμε μία ανελέητη μάχη γεμάτη εξωγήινες ιαχές, ήχους λέηζερ, πηραύλους που δεν βρίσκουν στόχο και κυρίως μπόλικο πάθος! Μπορεί να μαλώναμε διαρκώς ποιό στρατόπεδο αξίζει να κατακτήσει τη νίκη αλλά το ψωμί με μερέντα στο τέλος γλύκαινε νικητές και ηττημένους...

5. G.I. JOE


Επιτομή αμερικανιάς αλλά ο λεπτομερής σχεδιασμός των φιγούρων και η πολεμοχαρής φύση των περισσότερων μικρών αγοριών τα έκανε ακαταμάχητα! Περιελάμβανε σειρές από φιγούρες αμερικανών στρατιωτών των σωμάτων ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού. Κι αυτά δημιούργημα της Hasbro, με πολλές έξτρα κυκλοφορίες με φιγούρες πεζοναυτών που μας πορώναν ακόμη περισσότερο! Είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στους ''καλούς'' Αμερικανούς και τους ''κακούς'' της ομάδας Κόμπρα - που είχαν όμως γ@μάτα οχήματα! Πλήρως εξοπλισμένοι, οι G.I. Joe είχαν δικά τους όπλα (πιστόλια, αυτόματα, μπαζούκα, κ.α.) και οχήματα (τζιπ, τανκ, αμφίβια, σκάφη, αεροπλάνα) που επέτρεπαν στα μικρά να φτιάξουν πολλά σενάρια περιπέτειας. Κι εδώ πολλές επιρροές από τα ομώνυμα παιδικά που βλέπαμε στην τι-βι. Θυμάμαι έντονα ένα αλεξιπτωτιστή που είχα και τον πέταγα οσο ψηλότερα μπορούσα για να τον χαζεύω να προσγειώνεται στη ''βάση'' που είχα φτιάξει.

6. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙΑ


Αυτό κι αν ήταν ένα αγαπημένο παιχνίδι! Πάμφθηνο και αρκετά ανθεκτικό, είχε μπει σε κάθε δωμάτιο πιτσιρικά της εποχής! Μινιατούρες από διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων, πλαστικά ή μεταλλικά (τα δεύτερα συνήθως της Matchbox, σαφώς ακριβότερα), που έκαναν όλους τους οδηγάρες του αύριο να αισθάνονται μοναδικοί - και κυρίως άτρωτοι από ατυχήματα! Μπορούσες να κατασκευάσεις τις δικές σου πίστες, να τα ανταλλάξεις με τους φίλους σου, να βάλεις τα νέα σου αποκτήματα κρυφά στη σχολική σου τσάντα για να τα πάρεις στο σχολείο, χαμός! Προσωπικά, τα ακριβά τα φυλούσα για το σπίτι και τα πιο απλά μοντέλα τα έπαιρνα μαζί μου στην αυλή της γιαγιάς, όπου με τη βοήθεια φίλων και τσάπας σκάρωνα πάνω στο χαλίκι τους πιο προσεγμένους δρόμους και παρκιν στη γειτονιά! Άλλη μαγκιά που έκανα στο σπίτι της άλλης γιαγιάς ήταν να τα βάζω να τρέχουν πάνω σε ξύλινες σανίδες!
Σ' αυτή την κατηγορία τοποθετώ και τους ηλεκτρικούς αυτοκινητόδρομους με τα αγωνιστικά...

7. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ - ΠΑΖΛ


Τεράστια κατηγορία με τα λεγόμενα ''πιο εποικοδομητικά παιχνίδια'', πιο ''πολιτισμένα'' και λιγότερο ''βάρβαρα'' σε σχέση με τα στρατιωτάκια, κτλ. Ονομάζονται επιτραπέζια επειδή παίζονται σε ταμπλό. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί αθεράπευτα ρομαντικοί (ή για πάντα παιδιά, διαλέξτε και πάρτε όποιο σας κάνει!) εξακολουθούν να παίζουν επιτραπέζια! Ποιό να πρωτοθυμηθώ και ποιό να αφήσω εκτός λίστας; Monopoly, Ηotel, Pictionary, Mastermind, Cludo, Risk (παιχνιδάρα στρατηγικής με ζάρια), Ναυμαχία, Φιδάκι, Σκάκι, Ντάμα, Γκρινιάρης, Βρες τη σωστή απάντηση (σε 6-7 διαφορετικές παραλλαγές και θέματα), Μάντεψε ποιός, και άλλα πολλά! Μετά ήρθε η Κάισσα και το πράγμα ξέφυγε εντελώς! Ξεχωριστή αναφορά να κάνουμε και στα παζλ, και ειδικότερα κάτι απίστευτα της Ravensburger με φυσικά τοπία εξαιρετικής δυσκολίας που ποτέ δεν τελείωσα...

8. SUBBUTEO


Tο υπέρτατο παιχνίδι για ποδοσφαιρόφιλους, παμπάλαιο και πολυ-λατρεμένο! Έχει ακόμη φανατικούς σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας! Καθώς απαιτούσε ενεργή συμμετοχή από τους παίκτες, δεν του αξίζει πιστεύω να το βάλουμε μαζί με τα λοιπά επιτραπέζια. Όσοι δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, μιλάμε για μία λεπτομερή μικρογραφία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που παίζεται στο τραπέζι ή το πάτωμα, με πράσινη τσόχα αντι χλοοτάπητα, πλαστικές εγκαταστάσεις και εξέδρες που αγοράζεις ξεχωριστά για να χτίσεις το δικό σου γήπεδο, και ομάδες από όλο τον κόσμο με τις επίσημες εμφανίσεις τους - συν τις εθνικές! Οι κανόνες γενικά προσπαθούν να ακολουθούν τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος, αν και με μερικές αλλαγές εξαιτίας της φύσης του παιχνιδιού. Είναι τόση η αίγλη του, που υπάρχουν εθνικά πρωταθλήματα, λέσχες και αγώνες επίδειξης σε πολλές χώρες. Δείτε τώρα και τούτο


Bonus: Τύχες-λαστιχένιοι πολεμιστές εξωγήινοι (όποιος ξέρει ονόματα έχει το θαυμασμό μου)

Eύφημος μνεία: Masters of the Universe, Τερατομάχοι, τηλεκατευθυνόμενα, Atari, Nintendo, Sega, Κάστρα και Πολιορκητές.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Atenistas: Φέρε το παλιό αδιάβροχo!

Στους Atenistas έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές εδώ μέσα αλλά ακόμη κι αν δεν διαβάζετε Στύλο (ουαί κι αλίμονο έτσι και σε πετύχω πουθενά αμαρτωλέ αναγνώστη!), θα πρέπει μέσα από τις ποικίλες δράσεις που οργανώνουν κατά καιρούς στην Αθήνα να τους ξέρετε. Aν δεν τους ξέρετε, σημαίνει ότι δεν ενημερώνεστε. Γι' αυτό και εμείς σας πρήζουμε κατά καιρούς... Όπως και να'χει, τα παιδιά έτοιμα είναι και πάλι να βάλουν σε εφαρμογή το επόμενό τους σχέδιο:


''Άνοιξε την ντουλάπα σου και φέρε ότι δεν χρειάζεσαι τo Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12.00 στην πλατεία Κοτζιά. Εκεί θα μαζέψουμε sleeping bag, κουβέρτες, γάντια, κάλτσες, σκουφιά, κασκόλ, αδιάβροχα, νιτσεράδες, οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο και πρακτικό. Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να ‘ναι καθαρά και σιδερωμένα. Ό,τι συγκεντρωθεί, η ομάδα Atenistas.Care θα το δώσει σε ανθρώπους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη (αστέγους, άπορες οικογένειες) στην πόλη μας''

Απλά πράγματα. Ο έχων 2 χιτωνάκια πάει και δίνει το 1. Όσοι πιστεύετε στη δύναμη της πράξης, οσο ιδεαλιστικό κι αν ακούγεται στην εποχή μας, σπεύσατε. Με τις ευλογίες μας.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αφιέρωμα στα 80s, μέρος δεύτερο

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος είχαμε 8 αγαπημένα κόμικ, σήμερα συνεχίζουμε με διαφημίσεις από άλλες εποχές! Και επειδή είναι αμαρτία να δείτε μόνο 8, βάλαμε 8 best-of βιντεάκια για να πάρετε μία γερή δόση ρετρό και να θαυμάσετε τα πρώτα βήματα του ελληνικού μάρκετινγκ στην τι-βι! Ξέρω ότι μερικές λείπουν, κάποιες δεν τις βρήκα αλλά γενικά προσπάθησα να μην ποστάρω διαφημίσεις που προβλήθηκαν μετά το 1990 - αν και στα βιντεάκια μερικές ξέφυγαν... Α, υπάρχει και μπόνους στο τέλος!


1. Παγωτά ΕΒΓΑ-ψυγεία Εσκιμο-Νivea-λάδι Helix-κρασί Apellia-Goody's-ασφάλειες ζωής Ελληνοβρετανική-ουζο 12-παγωτό Chicago



2. Χυμοί Φλώρινα-μπύρα Lοwenbrau-παγωτά ΕΒΓΑ-κονιακ Μεταξά-πατατάκια Ωραίες πατάτες-παγωτά ΔΕΛΤΑ-αποσμητικό Axe-αναψυκτικό Slice



3. Αποσμητικό Axe-ουίσκι Cutty Sark-λαχανικα Froza-Mega channel-σχολες καρατε Σφετας-μακαρόνια Mίσκo-γάλα Νουνου-σοκολάτα Break-χυμοί Αmita-σοκολάτα Ιον-γάλα Νουνου-καφές Fiesta-γάλα Αγνό



4. Εισαγωγή διαφημισεων ΕΡΤ1-σαμπουάν Johnson's-κουριερ ACS-μπύρα Carlsberg-λογότυπο Εurobasket 1987-κουφώματα Coplam-αναψυκτικό 7up-αποσμητικό Axe-ασφάλειες Αστήρ



5. Jοnny Walκer-Χυμοί Life-περιοδικά Max-Παγωτά ΔEΛΤΑ-Ούζο 12-Μilcafe-Κουκουρούκου



6. Αφρός ξυρίσματος Beau Mec-γραφεία Sato-παξιμάδια Paximi-παγωτά ΕΒΓΑ-μπύρα Kaizer-τσίχλα Trident-παγωτά ΕΒΓΑ-κέτσαπ Heinz-Pepsi



7. Αθλητικά παπούτσια Brooks-Εxpress Service-ξυραφάκια Wilkinson-παγωτά Algida-φυτικές ίνες Κaligram-καραμέλες Clorets-ζελέ ΓΙΩΤΗΣ-καθαριστικό Overlay-ρούμι Bacardi-Jim Bim&Cola-πάνες Panty Slip



8. Σήμα ΕΤ2-Νέα Φυτίνη-Ariel υγρό-αυτοκίνητο Nissan Sunny-τυρί La vache qui rit-κολώνια Μυρτώ-Χυτήρογλου-Harpic TriActif υγρό WC-Αλάτι Ρέα-κέικ Dream-σοκολάτα Milka-χαρτί κουζίνας Delica-οδοντόκρεμα Crest



Bonus: Smarties-Dolca-Δρακουλίνια-Nesquik

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αφιέρωμα στα 80s, μέρος πρώτο

Ήχος από αστραφτερές τρομπέτες: του-του-ρου-του-τουυυύ...

Χωρίς περιττές εισαγωγές και παρλαπιπίσματα, ακολουθεί μία γερή δόση ρετρό για όσους αγαπούν (και για όσους αγαπούν να νοσταλγούν) τη δεκαετία του 80! Αυτό το Στυλιτικό αφιέρωμα θα είναι διαρκείας, δηλαδή θα είναι χωρισμένο σε ξεχωριστά μέρη τα οποία θα ακολουθούν το ένα το άλλο - αλλά όχι απαραίτητα. Το κάθε μέρος θα περιέχει 8 πράγματα άξια αναφοράς. Ξεκινάμε σήμερα, ολοκληρώνουμε άγνωστο πότε - μην μας πιέζετε! Προτάσεις-υπενθυμίσεις στα σχόλια.
Διευκρίνισις: όσοι δεν γουστάρουν τα 80s να τους καεί το βίντεο!

Για πάμε να δούμε τί θα δούμε...

1. ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ


Κόμικ με το Λοχαγό Μαρκ και τους αχώριστους φίλους του, τον Ινδιάνο Θλιμμένο Μπούφο, το μουσάτο Μίστερ Μπλουφ και τον κοκκαλιάρη σκύλο Φλοκ σε διάφορες περιπέτειες. Στο background ο πόλεμος της αμερικάνικης ανεξαρτησίας. Ο Μαρκ πολεμά Άγγλους, κακούς Ινδιάνους και λογης-λογης κακοποιά στοιχεία σε επικίνδυνες αποστολές και κατόπιν επιστρέφει στη βάση του, ένα ξύλινο φρούριο πάνω σε ένα μικρό νησί στο Οντάριο. Φυσικά υπάρχει και αίσθημα, η Μπέτι, η οποία τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες αλλά φημίζεται για την τρελή ζήλια της! Αγαπημένες ατάκες: ''Μα τον Μανιτού!'', ''Κανάγιες!'', ''Ω, Μαρκ!''. Ιεροτελεστία η στιγμή που ο μικρός Δόκιμος θα διάλεγε ποιό τεύχος να διαβάσει από τις χαρτόκουτες με τα πάμπολλα τεύχη που φύλαγε η γιαγιά κάτω από το κρεβάτι...

2. ΜΠΛΕΚ


Κόμικ παρόμοιο με τις περιπέτειες του Λοχαγού Μαρκ αλλά αρκετά παλαιότερο. Στον κεντρικό ρόλο κυνηγός μπρατσαράς-ξανθομάλλης-ομορφονιός που έχει μεν καλή καρδιά, αρχές και συνείδηση αλλά αν του πειράξεις τα δίκαια, την έκατσες! Φίλοι του ο μικρός Ρόντυ και ο Καθηγητής Μυστήριο. Ο χαρακτήρας του Μπλεκ που διακρίνεται στον αγώνα για την αμερικανική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς αποικιοκράτες κατά τα τέλη του 18ου αιώνα εμπνεύστηκε από Ιταλούς τη δεκαετία του 1950! Αξοσημείωτο το επεισόδιο που ο Μπλεκ έπεσε σε παγίδα, μεταφέρθηκε στη φυλάκα και η ιστορία τελείωνε ξαφνικά στο κρίσιμο σημείο! Και μετά έπρεπε εσύ να βρεις το επόμενο τεύχος αν ήθελες να διαβάσεις μέχρι τέλους τί έγινε και πως ξέφυγε την κρεμάλα! Αγωνία τρομερή, όχι αστεία!

3. ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ


Ίσως το πιο αγαπημένο από όσα κόμικ έχω διαβάσει. Ώρες ολόκληρες περνούσα να ζωγραφίσω τις σκηνές που είχα δει στα (πανάκριβα για την εποχή) τεύχη του. Βελγικής προέλευσης, με υπόθεση όμως πάλι αμερικάνικη: ένας φτωχός και μόνος καουμπόι που περιφέρεται στην Άγρια Δύση μετά το τέλος του αμερικάνικου εμφυλίου, μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες και σχεδόν πάντα αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το εξάσφαιρό του. Οι κακοί φυσικά σπάνια έχουν ιδέα τί τους περιμένει, καθώς ο ήρωάς μας όχι μόνο είναι άσος στο σημάδι αλλά τραβά ''πιο γρήγορα κι από τον ίσκιο του!'' Μοναδική συντροφιά του το άλογό του η Ντόλυ, και ενίοτε το χαζόσκυλο Ρανταπλάν! Αγαπημένοι αντίπαλοι φυσικά οι Ντάλτον, κάθε φορά που κάνουν απόδραση από τις φυλακές! Αξιοσημείωτο ότι μέσα από τις σελίδες του κόμικ εμφανίζονται πολλές προσωπικότητες της εποχής, αυθεντικές ή παραλλαγμένες. Ξενέρα μεγάλη έφαγα στο τεύχος που ο Λούκυ παντρεύτηκε - εστω και για λίγο...

4. ΜΙΚΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ


Κόμικ με ήρωα ένα πανέξυπνο νεαρό Ρέινζερ με όνομα Κάπταιν Μίκι που κυνηγά παράνομους στην Άγρια Δύση (ναι, πάλι στο Αμέρικα είμαστε). Μπόλικη δράση μα και μπόλικο χιούμορ! Συντροφοί του ένας γέρος ιχνηλάτης και ένας χοντρούλης με μαύρο καπέλο (ονόματα δυστυχώς δεν θυμάμαι, όποιος ξέρει ας αφήσει ένα σχόλιο). Δεν ήμουν ιδιαίτερα φαν και γι' αυτό δεν είχα πολλά τεύχη, τα περισσότερα μάλιστα τα είχα διαβάσει σε σπίτια φίλων ή συγγενών. Η μεγαλύτερη μαγκιά με αυτό το κομικ ωστόσο ήταν ότι ο πρωταγωνιστής ήταν πολύ πιο κοντά στην ηλικία του μικρού αναγνώστη σε σχέση με τους υπόλοιπους ήρωες που κυκλοφορούσαν στα περίπτερα. Έτσι, πολλοί πιτσιρικάδες είχαν κολλήσει για τα καλά! Τρανό παράδειγμα ένας φίλος μου που σε αποκριάτικο καρναβάλι είχε ντυθεί Κάπταιν Μίκι, με ομολογουμενως μεγάλη επιτυχία!

5. ΠΟΠΑΥ


Τέρμα τα αστεία, θα φάω μία κονσέρβα σπανάκι και θα δείτε τί θα πάθετε! Ίσως το μόνο κόμικ που έλεγε δια της πλαγίας οδού στα μικρά να τρώνε υγιεινά, και ειδικά το σπανάκι τους! Ο Ποπάυ βγήκε και σε παριζάκι από τη ΝΙΚΑΣ! Οκ, αν το καλοσκεφτούμε το μήνυμα περί σωστής διατροφής δεν ήταν και πολύ καθαρό, καθώς στο ίδιο περιοδικό υπήρχαν ο μεθύστακας παππούς (που λάτρευε το κοκκινέλι!) και ο υπέρβαρος Πόλντο που τρεφόταν συνέχεια με χάμπουργκερ! Ο πολυαγαπημένος Ποπάυ ήταν ένας ναύτης δυνατός και τρομερός, καλόκαρδος αλλά ευέξαπτος. Η ξερακιανή φιλενάδα του Όλιβ και το μωρό-ανηψιός Ρεβυθούλης ήταν ακόμη δύο από τους χαρακτήρες στις ιστορίες του. Ο κακός της υπόθεσης ήταν ο Μπρούτο που γούσταρε την Όλιβ, με πολλές φορές συνεργό τη μητέρα του Γριά Μάγισσα! Επική στιγμή όταν μία μέρα μετά το σχολείο διάβαζα Ποπάυ τρώγοντας φακές σούπα και από απροσεξία, έχυσα το μισό πιάτο πάνω στο τεύχος! Και δώστου κλάμα...

6. ΚΟΜΙΞ


Με τρομερό σχεδιασμό για την εποχή, πολλές σελίδες και πλούσια εικονογραφία, η σειρά έβγαλε φοβερές ιστορίες με ήρωες τη γνωστή οικογένεια Ντακ (και ενίοτε τους Μίκυ) να μπλέκεται σε περιπέτειες σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης! Το πρωτο-πρωτο τεύχος που θεωρείται συλλεκτικό - τίτλο τεύχους δεν θυμάμαι - είχε πέσει στα χέρια μου αλλά δυστυχώς τώρα πλέον χάθηκε... Απολαυστικός ως συνήθως ο θείος Σκρούτζ που ζούσε σε ένα τερααάστιο πύργο-θησαυροφυλάκιο και μάλωνε με τον Ρόμπαξ! Αποκορύφωμα ωστόσο ήταν οι ειδικές εκδόσεις που κυκλοφορούσαν κατά καιρούς και είχαν δημιουργήσει φρενήρη ενθουσιασμό σε πολλούς μικρούς - και ο Δόκιμος μέσα! Με μεγαλύτερο μέγεθος, ιλουστρασιόν χαρτί και περισσότερη ύλη (υπήρχαν τεύχη που ξεπερνούσαν τις 100 σελίδες!), ήταν ευλογία για κάθε πιτσιρίκο-φανατικό της σειράς! Με βάση αυτή την ιδέα βγήκε αργότερα και αυτό το απίστευτο τεύχος!

7. ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ


Το πλέον κλασικό για πολλούς κόμικ και ο ορισμός για τους μικρούς της δεκαετίας του 80. Στην κυριολεξία ορισμός, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ονόμαζαν όλα τα κομικ ανεξαιρέτως ως ''Μίκυ Μάους''! Παρουσιάζονταν οι περιπέτειες του πιο διάσημου ποντικού στον κόσμο, τις οποίες μέχρι και κοριτσάκια στην τάξη μου διάβαζαν μανιωδώς! Ανάμεσα στους ήρωες βρίσκουμε Μίκυ, Μίνι, Πλούτο, Γκούφυ και όλη τη Λιμνούπολη - χαρακτήρες που συνέχισαν τις περιπέτειες τους στο ΚΟΜΙΞ. Το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ κυκλοφόρησε σε μία φάση και υπο την ονομασία ΚΛΑΣΙΚΑ, που σήμαινε ότι τα μικρά μαζεύαν τεύχη αβέρτα... Τα 2.000 τεύχη στην Ελλάδα γιορτάστηκαν με ένα επετειακό τεύχος 516 σελίδων (!), και τα 40 χρόνια ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ το 2006 με ένα ακόμη συλλεκτικό τεύχος 548 (!) σελίδων.

8. ΑΣΤΕΡΙΞ


Ακόμη ένα ξενόφερτο κόμικ με φανατικούς φίλους στη χώρα μας, το οποίο μάλιστα έχει κλείσει τα 50 χρόνια ζωής! Οι αγαπημένοι Αστερίξ, Οβελίξ και οι λοιποί Γαλάτες σε θεότρελες περιπέτειες, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το χωριό τους ενάντια στους Ρωμαίους. Μορφή ο ντουλάπας Οβελίξ, που έπεσε στο μαγικό φίλτρο του δρυίδη Πανοραμίξ όταν ήταν μικρός και απέκτησε φοβερή δύναμη - και όρεξη! Αχώριστος σύντροφός του ο Αστερίξ, μικροκαμωμένος αλλά νευρώδης και τετραπέρατος, και το σκυλάκι Ιντεφίξ. Ξεκαρδιστικοί συνδυασμοί από μπουνιές, κλωτσιές, ιπτάμενους λεγεωνάριους κτλ κατά τη διάρκεια της μάχης, και τεράστια γεύματα, τραγούδι και χορός όταν οι ήρωες επιστρέφουν νικητές στο χωριό. Δεν ξεχνώ τα Ρωμαικά αρσενικά ονόματα που πάντα είχαν κατάληξη ''-ους'' και προκαλούσαν γέλιο από μόνα τους! Ομηρικές διαφωνίες με τα ξαδέρφια μου που προτιμούσαν το Αστερίξ, ενω εγώ ήμουν δηλωμένος Λούκυ...

Σημ: Oρισμένες εικόνες πάρθηκαν από το Comic Trades, μπράβο στα παιδιά που ασχολούνται και καλό ψάξιμο!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Το 2011 μπήκε εδώ και μέρες. Σήμερα μπήκε και ο Στύλος

Το 2011 μπήκε, με το καλό για όλους ευχόμαστε. Ο Στύλος ξαναστήθηκε. Ας ξεκινήσει και αυτή η blog-o-χρονιά, η οποία παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας του νέου αιώνα μα και της έκτης χρονιάς ζωής του Στύλου! Για να το γιορτάσουμε, μπορεί και να πάμε λούνα πάρκ αν βρούμε χρόνο. Και μετά το λούνα πάρκ...

Λοιπόν, ξεκινάμε εκκλησιαστικά και σοβαρά. Για πρώτο ποστ, σας έχουμε ένα ντοκιμαντέρ 40 λεπτών που ανέβηκε στο ΤVXS σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα της Καθολικής Εκκλησίας - της δικής μας ακόμη δεν είναι τόσο διάσημα για να έχουν δικό τους αφιέρωμα, υπομονή... Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στα πλαίσια εκπομπής του BBC και παρουσιάζει διάφορες υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων αγοριών και κοριτσιών από ιερείς σε Βρετανία και ΗΠΑ. Μάλιστα, ο οικοδεσπότης του, Colm O'Gorman, υπήρξε ο ίδιος θύμα βιασμού στην Ιρλανδία όταν ήταν 14 χρονών.


tvxs.gr | Σεξουαλικά εγκλήματα και το Βατικανό
Uploaded by tvxorissinora. - Explore more family videos.

Τα έχουμε πει πολλές φορές αλλά θα ξανακάνουμε μία σημείωση για να μην παρεξηγηθούμε: δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τη θρησκεία αλλά με την εφαρμογή της, και ιδιαίτερα με τις υποκρισίες μίας Εκκλησίας που πουλά ήθος αλλά στην πράξη διαψεύδεται οικτρά. Και για να σπάσουμε λίγο το βαρύ ύφος, ενημερώνουμε πως θα ακολουθήσει σύντομα αφιέρωμα που θα φέρει ρίγη συγκίνησης, τσουβάλια αναμνήσεων, φάτσες ευχαρίστησης και δάκρυα χαράς στα μάτια πολλών.
Θα έχει διάφορα και για όλα τα γούστα.

Mέχρι τότε, δεχτείτε τις ευχές μας για μία όμορφη χρονιά, και καλώς σας ξαναβρήκαμε!


Υ.Γ. Πάμε στο ψυγείο τώρα για μεταμεσονύχτια ζυθο-αναζήτηση.
Υ.Γ.2. Κι αυτό είναι ασφαλώς για να πνίξουμε τον πόνο μας επειδή δεν μπορούμε να βρούμε τέτοια ώρα λουκουματζίδικο ανοιχτό - όχι ότι έχει στο Νησί δλδ...
Υ.Γ.3. Δεν σας ρωτήσαμε, περάσατε όμορφα τις γιορτές? Πάντα καλά.