Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Harveys Imperial Extra Double Stout

Harveys Imperial Extra Double Stout (γνωστή και ως Harveys Imperial Russian Stout), μία μπύρα-θρύλος που τιμά την τεράστια παράδοση της οικογένειας Imperial Stout και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη μαστοριά του ζυμώνειν μαυρόμπυρα στο Νησί. Ο Δόκιμος άνοιξε ένα μπουκάλι των 275ml, έχασε σχεδόν το μυαλό του (οσο του έχει απομείνει δηλαδή!) απολαμβάνοντας το περιεχόμενο και αφού ξαναήρθε σε επαφή με το περιβάλλον σας μεταφέρει μερικές εντυπώσεις από αυτή την αληθινά εξαιρετική ετικέτα!

Η συγκεκριμένη μπύρα μας ταξιδεύει νοητά πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η τσαρική κυβέρνηση πρότεινε στον Βέλγο Albert Le Coq να ζυμώσει την Imperial Extra Double Stout στο έδαφος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.


Έτσι ο Le Coq, ο οποίος είχε ως βάση του το Λονδίνο, δεν θα χρειαζόταν να πληρώνει τους τεράστιους φόρους που χρειάζονταν για να στέλνει τη μπύρα του από το Νησί στη Ρωσία. Η πρώτη φιάλη βγήκε το 1912 από τη νέα ζυθοποιία που τελικά άνοιξε στο Tartu (περιοχή που πλέον ανήκει στην Εσθονία). Ωστόσο, οι κοσμογονικές αλλαγές που ακολούθησαν τον Πρώτο ΠΠ και τη Ρωσική Επανάσταση σταμάτησαν την παραγωγή της μπύρας και το 1921 η ζυθοποιία πέρασε στα χέρια των μπολσεβίκων. Πλέον, μετά από διάφορες αλλαγές στη διεύθυνση της ζυθοποιίας και στην ονομασία της μπύρας, η Imperial Extra Double Stout παράγεται από την αγγλική Harveys και κάθε μπουκάλι φέρει ως ετικέτα ένα αντίγραφο της αρχικής ετικέτας του A. Le Coq, ως φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που βοήθησε τα μέγιστα ώστε αυτό το είδος μπύρας να αποκτήσει το prestige που απολαμβάνει σήμερα από εκατομμύρια μπυρόφιλους.


Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ποδόσφαιρο και θρησκεία

Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Πόσο συνδέεται το ποδόσφαιρο με τη θρησκεία; Φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αν εξαιρέσουμε βέβαια τις γνωστές σε όλους τοποθετήσεις και απόψεις του συμπαθούς και θρησκευόμενου προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη, οι οποίες δεν έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στους ποδοσφαιρόφιλους, ανεξάρτητα αν είναι ευσεβείς ή όχι. Βλέπετε, οι περισσότεροι συγκλίνουν στην άποψη ότι «ο Χριστός και η Παναγία έχουν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν απ'το να βοηθούν τις ομάδες...».

Πάτερ ευλόγησον διαιτητή και στρογγυλή θεά
 
Στο θέμα μας όμως, δημιουργείται ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θυμίζει απόλυτες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Η σύσταση της ΚΕΔ προς τους ρέφερι [να σταματήσουν να κάνουν το σταυρό τους] μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και σε χώρες που εφαρμόστηκε ο κουμμουνισμός (όπως η ΕΣΣΔ, η Βουλγαρία, η Αλβανία και η Κίνα), όπου η θρησκευτική πίστη αποτελούσε ποινικό αδίκημα, γι' αυτό υπήρξαν άγριοι και αιματηροί διωγμοί. Στη χώρα μας, αν και δεν έχουμε φτάσει σε τόσο ακραίο σημείο, τα τελευταία χρόνια επικρατεί μία τάση να απαγορευτεί (σταδιακά), ό,τι έχει σχέση με την ελληνορθόδοξη πίστη μας. Θυμάστε άλλωστε τον θόρυβο που έχουν δημιουργήσει συζητήσεις εντός κοινοβουλίου από κάποια κόμματα, για την πρωινή προσευχή στα σχολεία, την ύπαρξη του μαθήματος των θρησκευτικών, τον σταυρό στη σημαία, τις εικόνες στις τάξεις και πολλά άλλα σχετικά με την πίστη ζητήματα.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Οι καυτερότερες μπύρες ever;

hot (adj.): having or giving off heat; capable of burning; causing a burning sensation, as in the mouth; spicy: hot peppers; a hot curry

spicy (adj.): seasoned, esp. strongly seasoned, with spice; of the nature of or resembling spice; abounding in or yielding spices; piquant or pungent

Ο Greg Koch της αγαπημένης Stone μας είχε προειδοποιήσει ότι δεν αστειεύεται στο νέο του project. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει δύο από τις πιο καυτερές, πικάντικες μπύρες που έχουν εμφιαλωθεί ποτέ. Για να το πετύχει, παλαίωσε τις φοβερές και τρομερές Lucky Bastard Ale και Double Bastard Ale σε βαρέλια bourbon από το Kentucky, και μετά το πέρας 13 μηνών πρόσθεσε μερικές από τις καυτερότερες πιπεριές του πλανήτη:


Ανάμεσά τους βρίσκουμε τις ποικιλίες Giant White Habanero, Carribean Red Hot, Fatali, Green Jalapeno, Red Scorpion και Yellow Moruga, τις οποίες μάλιστα ο Greg, ως γνήσιος τρελάρας, καλλιεργεί στον κήπο του! Το αποτέλεσμα αυτού του ιδιαίτερου παντρέματος;


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Η μέρα του Χόμπιτ (ξανα)πλησιάζει

Πέρισυ τέτοια εποχή είχαμε προυπαντήσει τον ερχομό του The Hobbit: An Unexpected Journey, ποστάροντας τρέιλερ του πρώτου μέρους της κινηματογραφικής μεταφοράς του δημοφιλέστατου βιβλίου The Hobbit (1937) του J. R. R. Tolkien. Ένα χρόνο αργότερα, συνεχίζουμε αυτή την ιδιαίτερη στυλιτική παράδοση ποστάροντας τρέιλερ του The Hobbit: The Desolation of Smaug, του δεύτερου μέρους της επικής περιπέτειας του Bilbo Baggins και της παρέας του.




Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου 2013 - αλλά μετά τα δύο τρέιλερ που μόλις είδατε, μην μου πείτε ότι δεν θα θέλατε να έβγαινε ένα μήνα νωρίτερα!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Χαρτάκια της Panini που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ - μέρος β'

Διευκρίνισις: οι φανταστικές φωτογραφίες που ακολουθούν δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Το εξίσου φανταστικό κείμενο είναι παρμένο από το el sombrero και είναι του c0n_An. Εμείς απλά αναδημοσιεύουμε.

Ο 'Ολιβερ Καν. Ο τερματοφύλακας που πήγε τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ένα βήμα παραπέρα. Ο άνθρωπος κατάγεται από τον Όλιβερ Καν. Απλά, ξεκάθαρα και ξηγημένα Κάρολε.

Ο Πολ Άτκινσον. Ο άνθρωπος κουιζ. Απαντήστε σωστά αν στη φωτογραφία βλέπετε 4 φρύδια ή 3 μουστάκια και κερδίστε μία υπέροχη συλλεκτική φανέλα της Γουότφορντ.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Χαρτάκια της Panini που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ - μέρος α'

Διευκρίνισις: οι φανταστικές φωτογραφίες που ακολουθούν δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Το εξίσου φανταστικό κείμενο είναι παρμένο από το el sombrero και είναι του c0n_An. Εμείς απλά αναδημοσιεύουμε.

Ο Λουίς Φίγκο. Υπέροχο σγουρό καρέ, πολλά υποσχόμενο αινιγματικό χαμόγελο, ένας μπαλαδόρος που ξέρει πως να παραμένει αρρενωπός και μετά από 3 ώρες σεσουάρ.
ο Λουΐς Φίγκο. Υπέροχο σγουρό καρέ, πολλά υποσχόμενο αινιγματικό χαμόγελο, ένας μπαλαδόρος που ξέρει πώς να παραμένει αρρενωπός ακόμα και μετά από 3 ώρες σεσουάρ. - See more at: http://www.sombrero.gr/2013/09/%CF%84%CE%B1-101-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1/#sthash.BxOh5Lrj.dpuf

Ο Τρέβορ Σμίθ. Η πόζα που ανάγκασε τον Ρον Μος να εγκαταλείψει την Τόλμη και Γοητεία αιώνια ταπεινωμένος. Άψογη αρμονική χωρίστρα, επιμελώς ατημέλητο χαιτικό, αυτιά ξωτικού που κρύβονται ντροπαλά στις υπέροχες μαύρες μπούκλες.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Συνταγές από το Στύλο: φασολάκια λαδερά

Καλό μήνα! Καλά πώς πέρασε έτσι γρήγορα ο Οκτώβριος, χαμπάρι δεν πήρα! Ο Νοέμβριος αναμένεται γιορτινός τα μάλα, με χριστουγεννιάτικες χορωδίες, στολισμένες βιτρίνες και υπαίθριες αγορές (με γλυκά, λουκάνικους και μπύρα!), και μετά το Δεκέμβριο μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Πάει, σύντομα φεύγει και το 2013, πλησιάζουμε ακόμη πιο κοντά στο τέλος του κόσμου ;-)



Γεγονός που μας κάνει να κοιτάμε τις λίστες μας με τα πράγματα που θέλουμε πρέπει να κάνουμε και να μας πιάνει... ταραχή (enter ΛεΠα)! Πότε θα προλάβουμε να τα κάνουμε όλα αυτά;!! *σηκώνεται από το γραφείο - παίρνει μικρές κοφτές ανάσες - κάνει βόλτα μέχρι την κουζίνα - επιστρέφει μετά από 20'* Ξεπερνάμε το σοκ τρώγωντας δεύτερο πρωινό (ωσαν τα χόμπιτ), προσπαθούμε να το παίξουμε cool και άξαφνα θυμόμαστε εσάς, τους εκατομμύρια αναγνώστες του βλογ. Τί θα απογίνετε ορφανά αν έρθει το τέλος του κόσμου και εξαφανιστεί το κρέας (κυρίως το μπέικον); Τί θα τρώτε για να επιβιώσετε, βελανίδια; Με έντονο λοιπόν το αίσθημα ευθύνης που μας χαρακτηρίζει, μοιραζόμαστε μαζί σας λίγη από τη σοφία μας... δηλαδή ακόμη μία ''Συνταγή από το Στύλο''!

Ντρεπόμαστε που το γράφουμε αλλά έχουμε να ανεβάσουμε στυλιτική συνταγή εδώ και μήνες! Το τελευταίο σχετικό ποστ αφορούσε τούτο δω το θεικό κέικ με καφέ - το οποίο απλά γ@μησε κι έσπειρε! Σήμερα έχουμε για σας λαχταριστά, υγιεινά φασολάκια λαδερά, με μούρλια γεύση!