Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Νομοτελειακό

Τελικά σ'αυτή τη ζωή όλα γίνονται εκεί που δεν το περιμένεις. Μου το λέγανε και δεν το πολυπίστευα (ή μπορεί και να μην ήθελα να το πιστέψω). Και μετά από δύσκολους καιρούς, με άγχος, τρέξιμο και πολυυύ δουλειά, ήρθε η στιγμή να πειστώ. Και η διάψευσή μου ήταν τόσο γλυκιά που με έκανε να θέλω να βγαίνω λάθος πολύ συχνότερα...

Πολλές φορές κυνηγάμε κάτι αλλά δεν το φτάνουμε. Και προσπαθούμε ξανά και ξανά, άλλοι με επιμονή και αμείωτο πάθος, άλλοι περισσότερο απογοητευμένοι. Τις περισσότερες φορές, εκεί που έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν θα το φτάσουμε ποτέ, έρχεται η ίδια η ζωή και μας ξαφνιάζει. Εκεί που δεν το περιμένουμε, μας ανοίγει τη χούφτα και μας το δίνει. Και το σταματάω εδώ προτού αρχίσω να ακούγομαι ωσαν κλώνος του Paulo Coelho.

Ελληνική χειροποίητη σοκολάτα γάλακτος, νοστιμότατη. Τη βρήκα σε ελληνικό deli που άνοιξε πρόσφατα στην ''πρωτεύουσα'' των West Midlands

Όπως καταλάβατε, η χρονιά που φεύγει σε λίγες μέρες κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τον Δόκιμο. Μετά από περιπέτειες κάθε λογής, πάρτυ, πολύ κούραση στη δουλειά, νοστιμότατα μαμ, δροσερές μπύρες, μετακομίσεις, μπασκετάκι, ταινίες, βιβλιοαναγνώσεις και μερικά ταξίδια (όχι οσα θα ήθελε), ήρθε το καλύτερο για το τέλος. Γλυκό ωσαν τη σοκολάτα που βλέπετε. Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρε ο Δόκιμος πρίν καν ξεκινήσει να τα βάζει στο σακί του για να τα μοιράσει μετά από μέρες ο Αη Βήτας ;-)


Το δικό μας δώρο δια εσάς είναι το χριστουγεννιάτικο special επεισόδιο της καλύτερης ελληνικής σειράς. Θανατηφόρες ατάκες από μία παρέα χαρισματικότατων ηθοποιών και ο Πουλικάκος να τζαμάρει στο ''Υπάρχω'' (από το 42'08)!
 
Κλείνουμε με το σημερινό ποστ ακόμη ένα κύκλο ποσταρίσματος στο Στύλο και σας ευχόμαστε καλή ξεκούραση τις γιορτές! Σας ασπάζομαι στοργικά!

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Aztecs + celery

Ορίστε ποιό βιβλίο διαβάζω αυτό τον καιρό και δεν βρίσκω χρόνο για να κοινωνικoποιηθώ:


Τα σέλινα είναι μεν προαιρετικό σνακ αλλά βοηθάνε στην κατανόηση των κινήτρων του Cortés για την καταστροφή του Tenochtitlan ;-)

Ανυπομονώ να φτάσω στο κεφάλαιο περί θρησκείας και ανθρωποθυσιών!

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το μήλο της έριδος à la Facebook

Έχετε τελειώσει Ιστορικό-Αρχαιολογικό ή απλά σας αρέσει η ελληνική μυθολογία; Θυμάστε το μήλο της Έριδος; Δείτε το παρακάτω και δεν υπάρχει περίπτωση να μη γελάσετε! Εγώ έκλαψα από τα γέλια!

Mhlon Πηγή: www.lifo.gr

Mhlon

Πηγή: Lifo

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Εθνική στου Μπραζίλ

Σήμερα (6/12) έγινε η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2014 που θα γίνει το καλοκαίρι στη Βραζιλία. Και πανηγυρίζουν όλα τα αθλητικά sites επειδή η Εθνική κληρώθηκε με τις Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. Οκ μπάστα λίγο. Αποφύγαμε μεν ομάδες-μεγαθήρια και σαφώς δυσκολότερους ομίλους - δείτε για παράδειγμα τον τέταρτο όμιλο-φωτιά με Ουρουγουάη, Ιταλία, Αγγλία (να δείτε που πάλι θα τον πιει, στο Νησί κλαίνε από τώρα για το καλοκαίρι!) και Κόστα Ρίκα.


Κληρωθήκαμε ωστόσο με την καλύτερη Αφρικανική και την καλύτερη Ασιατική αντίπαλο ενω για την Κολομβία του Φαλκάο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Που σημαίνει ότι τα πράγματα στον όμιλο είναι ρευστά καθώς καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει ως απόλυτο φαβορί. Που σημαίνει ότι κατά πασα πιθανότητα κανείς δεν θα κερδίσει κανέναν εύκολα. Που επομένως με κάνει να σκέφτομαι: δεν θα ήταν καλύτερα εαν κληρωνόμασταν στον όμιλο της Ελβετίας (με Εκουαδόρ και Ονδούρες) ή της Αργεντινής (με Νιγηρία και Ιράν); Μία νίκη θα την κάναμε σίγουρα και μπορεί να παίρναμε και κανα χ. Ενω τώρα εναντίον Κολομβίας, Ιαπωνίας και της παρέας του Ντρογκμπά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Επομένως αυτοσυγκράτηση και όχι πανηγύρια και batida de coco...

Θα μου πείτε ''τέτοια ώρα τέτοια λόγια'' και θα'χετε δίκιο. Αν δεν φιλοσοφήσουμε όμως και λίγο εκ του καναπέος δεν θα περάσουν οι μηνες μέχρι το Μουντιάλ...

Οι όμιλοι:

Group A: Βραζιλία, Καμερούν, Μεξικό, Κροατία
Group B: Ισπανία, Ολλανδία, Χιλή, Αυστραλία
Group C: Ακτή Ελεφαντοστού, Κολομβία, Ελλάδα, Ιαπωνία
Group D: Ιταλία, Ουρουγουάη, Αγγλία, Κόστα Ρίκα
Group E: Γαλλία, Ελβετία, Εκουαδόρ, Ονδούρες
Group F: Αργεντινή, Νιγηρία, Βοσνία, Ιράν
Group G: Γερμανία, Πορτογαλία, Γκάνα, ΗΠΑ
Group H: Ρωσία, Βέλγιο, Αλγερία, Νότια Κορέα

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Όλα του γάμου δύσκολα...


Καλό Δεκέμβρη!

- Πρόσφατα δοκίμασα αυτή τη μπύρα (φοβερή γεύση λόγω μαγιάς saison)
- Ναι, είναι επίσημο, θα πάω στην πρεμιέρα του Hobbit 2 ;-)
- Σε λίγες μέρες στο Στύλο πάμε διακοπές, γιοχοχόι!

Συμπληρώστε την παροιμία: όλα του γάμου δύσκολα...



κι η τούρτα πεταμένη (1'09) - παχαίνει παίδες, χάρη τους κάνανε...
κι η νύφη πεταμένη (1'54) - νταξει, όλα οκ, δεν τρέχει τίποτα *χορεύει cool*
κι η καμέρα βρεγμένη (2'33) - σώστε ρε κάποιος τον φωτογράφο, πνίγεται!
και ο γαμπρός ξερνάει (3'08) - χαλαρααααά το μεγα highlight του βίντεο
κι η νύφη μας βρεγμένη (4'49) - κάτσε να βγω έξω... *killer βλέμμα παπά*
και η νύφη μας γδυμένη (7'01) - επίδειξη collection lingerie και αποχώρηση

Bonus