Η Bristol Beer Factory, η οποία στεγάζεται σ’ένα από τα παλιά κτίρια της παλαι ποτε κραταιάς Ashton Gate Brewery με ιστορία 200 ετών στο χώρο της μπύρας, χρησιμοποιεί πρώτες ύλες που παράγονται στην περιοχή του Bristol για να ζυμώσει μία ευρεία γκάμα μόνιμων, εποχιακών και σπέσιαλ μπυρών.
Από αυτές, βρήκαμε και δοκιμάσαμε την πολύ καλή Bristol Stout, ένα τρανό παράδειγμα της μαστοριάς των Βρετανών ζυθοποιών να φτιάχνουν ποιοτικότατες μπύρες παρά τα πολύ χαμηλά επίπεδα σε αλκοόλ.
H Bristol Beer Factory Stout, με περιεκτικότητα σε αλκοόλ μόλις 4% α.φ., ζυμώνεται με ένα μείγμα από 7 διαφορετικά malts. Το μπουκάλι της λιτό και όμορφο, κρύβει ένα μαύρο -με ελάχιστο κόκκινο- περιεχόμενο το οποίο στολίζει στην κορυφή ένας κρεμώδης μπεζ αφρός που διατηρείται ικανοποιητικά.
Το άρωμά της δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό αλλά ξεχωρίζουν τα κλασικά χαρακτηριστικά ενος stout, όπως σοκολάτα, καβουρδισμένα malts, μαύρα φρούτα, καθώς και μία ελαφριά φουντουκίλα αφού η μπύρα ζεσταθεί λίγο.
Η γεύση της παρόμοια, με μία γλύκα που θυμίζει σοκολατούχο γάλα
να είναι αρχικά πιο έντονη. Ακολουθεί μία γερή δόση καφέ και
καβουρδισμένων malts, και ολοκληρώνεται με μία πικρή αίσθηση από το λυκίσκο, με τον καφέ να μένει στο στόμα αρκετή ώρα.
2 σχόλια:
Με μόνο 4% όντως υπάρχει κίνδυνος να σου βγει νερουλή - αδύναμη, αλλά φαίνεται ότι έκανες μια καλή επιλογή/αγορά!
Αναρωτιέμαι πως θα είναι η milk stout!
Πάντως κάτι γίνεται αυτόν τον καιρό με τις stout γενικώς ή είναι ιδέα μου;
Nai, mia para poly kalh mpyra gia molis 4% - kai sigoura gia polla pints etsi kai thn petyxw draft!
Me tis stout panta kati ginetai, des gia paradeigma to neo ''mauro'' post stous Beeramatismous :))
Δημοσίευση σχολίου