Σάββατο, 25 Αυγούστου 2007

Αναπαραγωγή

Έβλεπα κάτι ντοκιμαντέρ -που δεν ξέρω πως και γιατί αλλά τελευταία γνωρίζουν μια νέα άνθηση στην ελληνική τηλεόραση- και άρχισε ο αφηγητής να αραδιάζει πόσα μικρά κάνει κάθε ένα από αυτά τα θηλαστικά που παρατηρούσε, σε κάθε περίοδο αναπαραγωγής. Ε λοιπόν για φανταστείτε να γινόταν ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ που στα θηλαστικά του πειράματος θα έβαζε και τον άνθρωπο του 20-21ου αι. Τί θα έλεγε; ''Ένα ζευγάρι μπορεί να κάνει στη ζωή του 3 με 7πχ παιδιά αλλά σπάνια ξεπερνά τα δύο γιατί σκέφτεται σε τί κόσμο θα τα φέρει''...
Κουλό ε;
Παπάδες και διάφορους άλλους φανατικούς δε μπορώ να πω οτι τους συμπαθώ ιδιαιτέρως. Επιχειρήματα του στυλ ''κάντε παιδιά γιατί θα μας φάνε οι Τούρκοι'' ή ''ο προορισμός της γυναίκας είναι είναι να μεγαλώνει παιδιά και του ανθρώπου γενικότερα να πολλαπλασιάζεται'' τα βρίσκω στην καλύτερη περίπτωση μονοδιάστατα και επικίνδυνα οπισθοδρομικά.
Από την άλλη πλευρά ίσως θα ήταν καλύτερα να υπήρχε λιγότερη προκατάληψη από τα νέα ζευγάρια στο θέμα της τεκνοποίησης. Στο κάτω κάτω -από όσο ξέρω από γνωστούς και φίλους- ένα παιδί φέρνει αναμφισβήτητα χαρά σε ένα σπίτι οπότε γιατί να τσιγγουνευτούμε και εκεί.

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Πες τα ρε φίλε μπας και σε ακούσει κανένας!Με αυτό το ρυθμό θα καταντήσουμε μία Ευρώπη γερόντων σε λίγα χρόνια..

Dokimos είπε...

Daskale den tha mporousa na symfwnisw perissotero. Opws allwste didaskei k i laiki sofia, ta paidia einai xara Theou. Ti dld, na prosvaloume ton Kyrio! Ante, gennovolate mpas k omorfinoun k ligo oi fatses mas!

stilitis είπε...

''Γεννοβολάτε'' ε; Σεμνά παραλλάσσεις τη λαϊκή σοφία;) Μπράβο τέκνο μου!