Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Για όσους ψάχνουν για δουλειά

Ζητούνται άγαμοι επαγγελματίες, όπως τραπεζίτες ή δικηγόροι, ηλικίας 22 με 35 ετών για να ενταχθούν στο τάγμα Φραγκισκανών Καπουτσίνων μοναχών! Αυτή είναι η παράξενη αγγελία που δημοσιοποιήθηκε σε εφημερίδα της Ελβετίας, και όπως δηλώνουν οι μοναχοί η αγγελία θα τους βοηθήσει να προσελκύσουν εστω 10 με 20 νέα μέλη.


Το τάγμα έχει 200 μέλη με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη, έτσι λοιπόν σε μία προσπάθεια ανανέωσης αναγκάστηκαν να βγουν στην "αγορά" και να ζητήσουν τεχνίτες και ανθρώπους με εμπειρία σε επαγγέλματα κοινωνικού προσανατολισμού καθώς κανείς δεν ενδιαφερόταν έως σήμερα να μπει στο τάγμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των Καπουτσίνων μοναχών στην Ελβετία μειώθηκε στο μισό τα τελευταία δέκα χρόνια. Την τελευταία δεκαετία μάλιστα έκλεισαν δύο μοναστήρια, ενώ ακόμη ένα θα κλείσει το 2011.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το BBC, ζητούν νέους καθολικούς, τραπεζίτες, δημοσιογράφους, δασκάλους, θεολόγους, εμπόρους και ειδικούς στις επικοινωνίες, να σκεφτούν την ένταξή τους στο τάγμα. Οι αιτούντες θα πρέπει να είναι άγαμοι, ωστόσο θα πρέπει να είναι ικανοί να ζουν σε κοινότητες, να θέλουν να μάθουν και να παίρνουν πρωτοβουλίες. ''Δεν σας προσφέρουμε χρήματα, αλλά πνευματικότητα, προσευχή, στοχασμό και ένα περιβάλλον ισονομίας ελεύθερο από υλικές κτήσεις και το σύνηθες μοντέλο της συμβίωσης των ζευγαριών'' τονίζεται στην αγγελία που δημοσίευσε το φραγκισκανό τάγμα.

Όσοι θέλετε να απαρνηθείτε τα εγκόσμια και πληρείτε τις προυποθέσεις, μην το σκέφτεστε καθόλου! Μιλάμε για Ελβετία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Απλά επισκεφτείτε τον παρακάτω ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες: http://www.kapuziner.ch/ Mην γελάτε, εδώ που φτάσαμε...

Πηγή: News 24/7

8 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paraxeno pirouni είπε...

Γκρρ!! Τι χάνω για να είμαι γυναίκα... :P

Δόκιμε ξέρεις και γερμανικά?

Clem Lumen είπε...

Αυτο ακουγεται υπεροχο!

(ψιλοζηλευω ειναι η αληθεια, θα το'θελα κατι τετοιο καποια στιγμη στη ζωη μου!)

Φιλια!

thalassaki είπε...

Δε με παίρνει.. δε βαριέσαι :)
Θα τα υποστούμε ακόμη λίγο τα εγκόσμια. Καλό βράδυ, παγωνιά εδώ απόψε Δόκιμε, να είσαι καλά.

Dokimos είπε...

@Dark Chef: Xexe, diaforetika hsoun etoimh na ftiaxeis balitsa, nai?! :)

Gia ta germanika, o logos tu Kyriou den gnwrizei glwssika empodia... Ich heisse Dokimos, wie heisst du?

@Free Spirit: H deuterh anagnwstria pou ekdhlwnei endiaferon gia tous Kapoutsinous! Mwre mhpws na bgazane aggelia kai tipota Ursulines?
Kalh synexeia eleuthero pneuma :)

@thalassaki: Esy mallon den enthousiasthkes, opote den se piezoume! Epiase pagwnia ki edw - kairos htan!
Kalh dynamh euxomai ;o)

paraxeno pirouni είπε...

Ich bin der dunkel Koch mein lieber Dokimos ... :P
Tschüß !

Chalice είπε...

Δόκιμε πες την αλήθεια... έστειλες CV? :P

Dokimos είπε...

Chalice, etsi kai htan se kanena Belgio mporei kai na to skeftomoun...
:)