Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι Dark Tranquillity στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν τους γνωρίζετε: Σουηδοί που παίζουν death για πάνω από 20 χρόνια τώρα, μία από τις μακροβιότερες μπάντες της θρυλικής σκηνής του Gothenburg. Πλέον θεωρούνται από τα δυνατότερα ονόματα της Σκανδιναβικής χώρας αν και δυστυχώς παραμένουν σχετικά υποτιμημένοι σε σύγκριση με άλλα συγκροτήματα. Δύο από τα μέλη τους (Mikael Stanne & Anders Jivarp) υπήρξαν μέλη των In Flames - ενω αντίστροφα, ο γρεζο-φώνης Anders Friden των In Flames ξεκίνησε την καριέρα του στους Dark Tranquillity. 



Όσοι τους γνωρίζετε, τότε πιθανότατα θα ξέρετε και τις δισκάρες The Gallery (1995), Projector (1998), Haven (2000), Damage Done (2002), Character (2005), Fiction (2007). Αυτοί είναι οι λόγοι που θα πάτε αύριο, Κυριακή 22 Μαίου στο Gagarin 205, για να δείτε τους ''σατανάδες'' εν δράσει. Ok, είμαι βέβαιος ότι θα παίξουν κομμάτια και από το το τελευταίο τους αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα (ντροπή!) και έτσι δεν εκφέρω γνώμη.


Η λυπητερή είναι στα 28 ευρω, και τη συναυλία θ' ανοίξουν οι δικοί μας Daylight Misery, Insidead και Scar Of The Sun. Η τιμή είναι καλή για 4 μπάντες, πηγαίνετε να υποστηρίξετε το εγχώριο προιόν, να κάψετε καμιά θερμίδα και καλή διασκέδαση! Σας αφήνουμε με μπαλάντα, καλό σου-κου!


2 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Σε όσους ασχολούνται με το χώρο, έχω την εντύπωση πως οι In Flames και οι Dark Tranquility είναι από τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο μυαλό. Γιατί λες ότι είναι υποτιμημένοι?
Πιστεύω θα μαζέψουν αρκετό κόσμο σήμερα -αν κι εγώ δε θα πάω, μμμ.... :(

Οι Νο1 πάντως για μένα είναι οι At The Gates, το Slaughter of the Soul το λάτρεψα, όπως και τα υπέροχα σκισμένα φωνητικά του πολυαγαπημένου Tomas Lindberg! (και τους είδα live το 2008, ζήτω!!)

Dokimos είπε...

Egraya oti oi DT einai ypotimhmenoi se sxesh me alla sygkrothmata epeidh h apodoxh pou exoun sthn Ellada den einai (dystyxws) antiproswpeutikh ths dhmotikothtas tous sto exwteriko. Analogo paradeigma oi Placebo pou oi Ellhnes latreuoun san theous alla sthn pragmatikothta den einai idiaitera dhmofileis oute kan sth xwra tous

ps: At the Gates zwntana, e? auta einai!