Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ψεκάσου και πίστεψε στο Θεό!

Ναι, και όμως υπάρχει! Και πωλείται στο ιντερνέτι, σε πολυκαταστήματα, ενημερωμένα φαρμακεία και επιλεγμένα ξωκλήσια. Ξεχάστε τα κατηχητικά (αδερφή που δίνει ρέστα), τις συγκεντρώσεις πιστών με αναμμένα κεριά στο προαύλιο του ναού (Jesus saves), τους εμπνευσμένους ιεροκήρυκες (ενίοτε καλλίφωνους), τους παθιασμένους λόγους των φωτισμένων ιερέων στον άμβωνα (Jesus saves no2), τις νουθεσίες της θεοσεβούμενης γιαγιάς με αποσπάσματα της Βίβλου που αποτελούν οδηγό ζωής (παρεξηγημένο παράδειγμα), και τα θαύματα που έχουν ζήσει φίλοι και γνωστοί. Ξεχάστε ό,τι ξέρετε και απλά... ψεκαστείτε!


Το παραπάνω μαραφέτι σας κάνει να πιστέψετε στον Κύριο - στη στιγμή! Μεταφράζω για τους μη αγγλομαθείς:

''Πιστέψτε στο Θεό στιγμιαία. Παραδοθείτε σε μία ανώτερη δύναμη και δεν θα νιώσετε μόνοι ποτέ ξανά! Στοματικό σπρέι με άρωμα μέντας που ενισχύει την πίστη'' (WTF???)

Και με μικροτέρη γραμματοσειρά ακριβώς κάτω από το προιόν διαβάζουμε:

''Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ότι μπορεί να υπάρχει μία μυστηριώδης δύναμη έτοιμη να καθοδηγήσει τη ζωή σας και να σας λούσει με προστατευτική ενέργεια αγάπης;''

Ε, λοιπόν, ποτέ δεν περίμενα ότι η ιδέα της θείας χάριτος θα ξεφτιλιζόταν τόσο χύμα με ένα προιόν τηλεμάρκετινγκ! Ένα δόγμα που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της χριστιανικής θρησκείας, που για χάρη του έχει πεθάνει κόσμος και κοσμάκης στο παρελθόν, και που ακόμα αποτελεί θέμα διαφωνίας ανάμεσα σε θεολόγους, να πουλιέται σε συσκευασίες με επιγραφές που απευθύνονται σε 12άχρονα. Μετά, μετά κλαυθμών και οδυρμών οι αρμόδιοι παραπονιούνται που δεν πατάει κανείς στη λειτουργία...

6 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Καλή φάση. Επειδή δε μου πολυαρέσουν τα σπρέι όμως, βγαίνει άραγε και σε stick όπως το liposan?
Αυτό θα είναι ιδανικό να το παίρνεις μέσα στην τσάντα σου στο λεωφορείο, στη δουλειά, κτλ, σε μέρη που σου βγαίνει η πίστη δηλαδή! :)))

Υ.Γ. Εύγε για το Jesus saves no2 και το παρεξηγημένο παράδειγμα!!!
Να και συμπλήρωμα: http://www.youtube.com/watch?v=FzfBnV2J-mc

thalassaki είπε...

Tι χημική ουσία έχουν βάλει μέσα άραγε; Ή μήπως είναι απλό στοματικό σπρέυ; Κοίτα, ο Θεός και οι θρησκείες πάντα 'πουλούσαν', οπότε δεν μου κάνει και τόοοση εντύπωση που κάνουν μάρκετινγκ στο Όνομά Του. Ωστόσο το 'ψεκάσου και πίστευε' έχει ένα edge, πώς να το κάνουμε. Και να 'ταν τόσο απλό, να ψεκαστείς και να πιστεύεις; Φαντάζεσαι εφαρμογές που θα είχε ένα τέτοιο σπρέυ;
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις, καλέ μας Δοκιμάκο

Dokimos είπε...

@Dark Chef: A, ti kriiiiiiima! Diaforetika hsoun etoimh na to paraggeileis gia tis wres amfibolias, nai?! :)))
Akoma gelaw me ta merh pou sou bgainei h pisth, xaxa! Wraio to symplhrwma!

@thalassaki: Mallon ena aplo spray einai, me ''theiko'' marketing... Ean yphrxe tetoio pragma st' alitheia, den thelw oute na skeftw ti tha ekanan merika apo ta 2 dis Xristianopoula..
Bgainei kai se alles versions: http://www.amazon.com/Believe-In-God-Breath-Spray/dp/B0019E76OE

Kalh sas ebdomada!

Cybergoulion είπε...

Χα, δεν έχουν το Θεό τους, κυριολεκτικά. Το αντίστοιχο προϊόν του οξαποδώ σε τι βγαίνει; Σε υπόθετο; Αυτό θα εξηγούσε τη φράση "πίσω μου σ'έχω Σατανά".

Dokimos είπε...

Xaxa, ti egrayes pali!
Pantws h skeyh sou me ligo ''sataniko'' marketing tha eixe kales pwlhseis, kykloforoun polles anwmalares ekei exw...

Clem Lumen είπε...

Τι μαλ...ανοησίες είναι αυτές!
Ό,τι να'ναι πραγματικά! Ό,τι να'ναι σκέφτεται ο κόσμος για να πουλήσει!!
....Άτιμο εμπόριο!



Καλημέρα!