Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σνίτσελ με Paulaner weiss kristal

Για κάποιον που του αρέσει η μαγειρική, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δοκιμάζει πράγματα στην κουζίνα με τοπικά υλικά! Κατά τη διάρκεια της μεγάλης ιεραποστολής στη Γερμανία τους προηγούμενους μήνες, ο Δόκιμος πειραματίστηκε αρκετές φορές αλλά καμία προσπάθεια δεν έφτασε την τελειότητα της συνταγής που θα παρουσιάσουμε σήμερα! Με υπερηφάνεια λοιπόν σας κοτσάρουμε την απόδειξη για το μπυρο-σνίτσελ γαλοπούλας που έκλεψε την παράσταση στο τραπέζι μας!

Βier schnitzel του Δόκιμου


Θα χρειαστείτε:
- 2 φιλέτα γαλοπούλας (ή χοιρινά αν προτιμάτε). Στη δικιά μας περίπτωση, αγοράζαμε κρέας από το γερμανό χασάπη της γειτονιάς (ένα 50άρη που ήταν τύφλα απ' το πρωί και λάτρευε το Μιχάλη το Μπάλακ - οκ, κανείς δεν είναι τέλειος!)
- 4 μπουκάλια μπύρα, μάρκα ό,τι γουστάρετε αλλά μια και μιλάμε για σνίτσελ πάρτε κάτι γερμανικό
- λίγη καυτερή μουστάρδα (εμείς βάλαμε αυτή τη φοβερή)
- τριμμένη φρυγανιά για το κουρκούτι (πλέον μπορείτε να βρείτε έτοιμη σε σακουλάκι)
- ένα αυγό για να κολλήσει το κουρκούτι (το αυγό να είναι free range παρακαλώ!)
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (το τελευταίο αν δεν σας αρέσει δεν είναι απαραίτητο)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ανοίξτε την πρώτη μπύρα, ρίξτε το 1/3 της φιάλης σε ένα μπολ, προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατέψτε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και βάλτε τα φιλέτα να μαριναριστούν για κανα 2ωρο στο ψυγείο. Πιείτε την υπόλοιπη μπύρα, ανοίξτε αν θέλετε ακόμη 1-2 μπουκάλια, ακούστε τίποτα τέτοιο και χαλαρώστε... Αφού περάσει το 2ωρο, πηγαίνετε πάλι στην κουζίνα. Τοποθετείστε ένα τηγάνι που έχετε βάλει λίγο λαδάκι σε μέτρια φωτιά. Βγάλτε τα φιλέτα απ' το ψυγείο, κρατήστε τα λίγο ψηλά να στραγγίξουν το πολύ ζουμί και αλατοπιπερώστε. Κατόπιν, σπάστε ένα αυγό μέσα σε ένα πιάτο σούπας και χτυπήστε το. Ρίξτε αρκετή τριμμένη φρυγανιά σε ένα ξέβαθο πιάτο. Πάρτε το πρώτο φιλέτο, βουτήξτε το πρώτα στο αυγοπιάτο, μετά στο πιάτο με τη φρυγανιά -και από τις δύο μεριές- και κατευθείαν στο τηγάνι. Κάντε το ίδιο και για το δεύτερο. Όταν ψιλοροδίσει η μία μεριά, γυρίστε τα φιλέτα και από την άλλη. Λίγο προτού είναι έτοιμα, πασπαλίστε με πάπρικα και θα με θυμηθείτε!

Μπορείτε να σερβίρετε με σαλάτα, με πατάτες, με ρύζι ή όποιο συνδυασμό θέλετε. Για να έχετε όμως το ολοκληρωμένο πακέτο, ανοίξτε και την τελευταία μπύρα και απολαύστε! Εμείς συνοδέψαμε με Paulaner weiss kristal, μία σταρένια δηλαδή που έχει φιλτραριστεί και δεν έχει θολό παρουσιαστικό.


Περισσότερα για τη μπύρα μπορείτε να διαβάσετε εδώ! Prost!

5 σχόλια:

Mixos είπε...

Prost ... και σε σένα αγαπητέ Δοκιμε ...
Τελικά το τουρνέ στη Γερμανία σου άνοιξε την ΟΡΕΞΗ για συγγραφική .. αλλά και την Όρεξη γενικότερα ...

muy bien Dokimos ... ( η δική μας αλληλεγγύη στον ισπανικό λαό που βλέπει να ακολουθεί τα χάλια τα δικά μας ...)

Σημείωση::::: Αν σου πω ότι αυτή την Paulaner δεν την έχω πιει ποτε ... θα με πιστέψεις ??

Δε μου λες... μιας και οι ζεστες έχουν φέρει ανομβρία γενικότερα και στο συγγραφικό οίστρο των Μπυραματιστών ... δεν μεταφέρεις τη συνταγούλα αυτή κι εκεί συνοδευόμενη και από ένα mini review της Paulaner Kristal ??
θα με ενδιέφερε να ακουσω την άποψη σου για τη μπύρα αυτή, όπως ασφαλώς θα ενδιέφερε και τους υπόλοιπους μπυραματιστές και επισκέπτες της σελίδας ...

keep on cooking man ....

paraxeno pirouni είπε...

Ούτε κι εγώ θυμάμαι να την έχω δοκιμάσει ποτέ την Paulaner weiss kristal, αλλά άμα δεν την έχει δοκιμάσει ούτε ο Μίχος, ντρέπομαι πολύ λιγότερο που το ομολογώ, χε χε! :)

Βγαίνει και μουστάρδα με αυτή τη μεσαιωνική μπύρα Mumme?!!
Θα πρέπει να ήταν κορυφαία, στο κατά τ' άλλα απλό σνίτσελ φαντάζομαι θα έδωσε γεύση ξεχωριστή!
Για το μαρινάρισμα με μπύρα και κάποια καλή γερμανική Βock/Doppelbock δε θα έκανε επίσης, τι λες?

Α, και Δόκιμε αφού απ' ότι κατάλαβα η ιεραποστολή στη Γερμανία τελείωσε, εύχομαι να σου αναθέσουν σύντομα και μία νέα παρόμοιας διάρκειας στο Βέλγιο! :)

dimitris είπε...

Eksairetikh syntagh dokime. Nasai kala na mas kaneis kai alles tetoies mageirikes epideikseis.

Dokimos είπε...

@Mixos: H orexh gia KALO faghto den feugei me tpt, xaxa! Den xaneis polla pou den exeis dokimasei thn kristal, einai mia ok mpyra alla ypoleipetai arketa sth geush se sygkrish me th Hefe-weiss. Perissotera stous Beeramatismous ;)

@Dark Chef: Esy na mhn ntrepesai katholou, ta mpyrobhmata pou exeis kanei ton teleutaio xrono einai terastia kai xwris Paulaner Kristal :)))
Gia th moustarda, kalytera na mh sxoliasw poso teleia htan...
Swsth gia th bock, alla etsi kai breis kalh doppelbock (p.x. Salvator) mhn thn xaramiseis gia marinarisma..
Gia to Belgio, apo to stoma sou kai stou Kyriou t' auti!

@dimitris: Dimitri me kolakeueis me th lexh ''epideixh'', egw enas aplos, timios yphreths tou Kyriou paramenw :))

thalassaki είπε...

Δοκιμαστάκο, από τότε που με θυμάμαι αυτοσχεδιάζω συνταγές - ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου πάντα θυμόταν τις διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη μ' εμένα πιτσιρίκι να ξεκινάω μια συνταγή στην Αθήνα και να την τελειώνω στη Σαλονίκη.. με όλα τα trimmings και για κατάληξη απαραίτητα ένα ποντικάκι μέσα στο στιφάδο :)
Οι συνταγές σου μου θυμίζουν κάτι από τότε - ανοίγετε, πίνετε το μισό και προσθέτετε το υπόλοιπο... Αυτές, αγαπητέ μου, είναι οι τελειότερες συνταγές πιστεύω. Δεν έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη μπύρα, μιας και δεν είμαι beer lover, αλλά το σνίτσελ από μόνο του "μιλάει" :* Καληνύχτα, καλό σαββατοκύριακο, κατεβαίνω Αθήνα να πονέσω και να φέρω πίσω φρέσκο καφέ κυρίως.