Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Χουρμάδες εξωτικοί x2

Ορίστε η διπλή αφορμή για το προηγούμενο ποστ - αφιέρωμα στο χουρμά: οι εξωτικοί (κυριολεκτικά) χουρμάδες που μου είχε στείλει ο φίλος μου ο Παναγιώτης που δουλεύει χρόνια στα Εμιράτα - καλά να'ναι ο άνθρωπος εκεί στις ζέστες.


Στο κουτί κρύβονται χουρμάδες Taher, ημίξηροι και μπαμπάτσικοι, με μία χαρακτηριστική μυρωδιά η οποία μάλλον οφείλεται στη συγκεκριμένη ποικιλία. Στο δε πλαστικό ταψάκι βρίσκονται κλεισμένοι αεροστεγώς χουρμάδες Sillaj (άλλως Sellaj), μία ποικιλία που απ' ότι με πληροφόρησαν απαντάται κυρίως στα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Μικρότεροι, γλυκότεροι και μαλακότεροι από τους Taher, οι Sillaj συνοδεύονταν από αμύγδαλα - τα οποία τους έχωσα αφού αφαίρεσα το κουκούτσι και τους έκανα γεμιστούς!

Παναγιώτη, ευχαριστώ! Στείλε τέτοια πακετάκια στο Στύλο και θρέψε τη χουρμαδο-μανία του Δόκιμου!

1 σχόλιο:

The Dark Chef είπε...

Δε φτιάχνεις και καμιά χουρμαδόπιτα?
Date bars με καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά, ή και date cookies μμμ! (είναι και στ' αγγλικά οι περισσότερες συνταγές!)

Βρε τον Παναγιώτη... :)