Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Stylos operating system online

Μετά από ένα (απαραίτητο) διάλειμμα διαρκείας στο Νησί, ο Στύλος ξαναστήθηκε με υπερηφάνια! Τί να κάνουμε, είναι βλέπετε που σας έχουμε αδυναμία! Βρε, μπορούμε εμείς χωρίς εσάς; Μπορείτε εσείς χωρίς εμάς; Καλά, στο τελευταίο μην απαντήσετε... ;-)

Ο Δόκιμος σας καλωσορίζει εκ νέου στο φτωχικό του και σερβίρει το menu του πρώτου ποστ της μπλογκικής χρονιάς 2013-14.



Πρώτο πιάτο

Είδαμε πρόσφατα το The Marriage of Maria Braun (1979) του R. W. Fassbinder και πολύ μας άρεσε. Δυνατή ταινία για τη Γερμανία μετά τον Β' ΠΠ μέσα από τη ζωή μίας Γερμανίδας που είχε παντρευτεί τις τελευταίες μέρες του πολέμου.
Με το στρατιώτη άντρα της να αγνοείται, η Μαρία Μπράουν θα προσπαθήσει να κερδίσει μία άνετη ζωή - με κάθε μέσο. Μία πρωταγωνίστρια για φίλημα θα σας πάει βόλτα, μέσα από τα κάδρα ενός μεγάλου σκηνοθέτη, σε μία Γερμανία που μαζεύει τα κομμάτια της και αλλάζοντας σελίδα, αλλάζει τους ίδιους τους ανθρώπους της. Ακολουθήστε την εδώ.

Δεύτερο πιάτο

Υπάρχουν (ευτυχώς ακόμα) εκείνες οι δοκιμές μπυρών που μας κάνουν να μακαρίζουμε εκ νέου το άγιο τούτο ποτό. Μία τέτοια δοκιμή ήταν και η Lost Dog, μία συνεργασία της σκωτσέζικης Brewdog και της αμερικάνικης Lost Abbey.
Με μία φράση, τα μυαλά στα κάγκελα! Σοβαρά τώρα, κόφτε τα αστεία. Η μαυρόμπυρα δεν πρέπει ποτέ να παλαιώνεται σε βαρέλια ρούμι επειδή γίνεται επικίνδυνα εθιστική! Απίστευτο άρωμα και γεύση, γεμάτη οσο δεν πάει με σοκολάτα, καφέ, ξύλο, βανίλια, μαυροκέρασο, ρούμι και δεν συμμαζεύεται! Με ποσοστό αλκοόλ 11.5% α.φ., πιείτε με δική σας ευθύνη.

Κυρίως πιάτο

Επιτέλους ξεκινά την Τρίτη (17/9) το φετινό Τσου Λου και αναμένουμε ωραία παιχνίδια με πολλά όμορφα γκολ! Υπενθυμίζουμε τους ομίλους:


Από τις μεγάλες ομάδες, η μόνη που έχει φαινομενικά εύκολο έργο είναι η Τσέλσι του Μουρίνιο (ο οποίος ξαναγύρισε στο Λονδίνο) που παίζει με Σάλκε, Στεάουα Βουκ. και Βασιλεία. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κοντραριστεί με Γιούβε και Γαλατά. Η Μπάρτσα με Μίλαν και Άγιαξ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου με Μάντσεστερ Σιτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Πόρτο με Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρει απέναντί της Σαχτάρ, Μπάγερν Λεβερκούζεν και Ρεάλ Σοδιεδάδ. Ματσάρες αναμένονται και στον έκτο όμιλο με Μπορούσια, Νάπολη και Άρσεναλ. Ο γαύρος, η μοναδική ελληνική ομάδα της διοργάνωσης, βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει τις Μπενφίκα, Άντερλεχτ και Παρί. Εκκίνηση την Τρίτη εναντίον της Παρί των εκατομμυρίων και των Ibrahimovic, Cavani, Pastore, Silva, Lavezzi... Δηλαδή Παναγιά μου βόηθα!

Επιδόρπιο

Ο Δόκιμος πρόσφατα είχε επισκέψεις από Ελλάδα, κοιτάχτε τρία από τα καλούδια που βγήκαν από τη βαλίτσα των επισκεπτών:


Και κάπως έτσι ο υπηρέτης του Κυρίου αναφώνησε περιχαρής ''Ναι ρε φίλε, υπάρχει Θεός''! Περί της λατρείας μας για τις σοκολάτες ΙΟΝ απλά δείτε εδώ

Υ.Γ: Το διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο ποστ συνέβησαν διάφορα μικρά μα μία μεγάλη αλλαγή: ο διδάσκαλος Στηλίτης μετακόμισε σ' άλλη γη, σ' άλλα μέρη, με διαφορετικό κλίμα, διαφορετική γλώσσα και ώρα. Του ευχόμαστε καλή τύχη, να περνάει γαμάτα και να απολαμβάνει κάθε στιγμή!

2 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Ωραίο το φθινοπωρινό μενού του Στύλου!
Αυτή η μπύρα της Brewdog δε χρειάζεται περιγραφή, φαίνεται από τη φωτο και μόνο... ααχ!

Α, μια και είδα τις σοκολάτες ΙΟΝ: Τελικά τα παγωτά με τη Noisetta και την ΙΟΝ Αμυγδάλου που έλεγες εδώ (http://stilitis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_15.html) τα δοκίμασα και ειδικά αυτό με την ΙΟΝ Αμυγδάλου λέει απίστευτα!

Χαίρομαι πάντως που θα μπει ξανά σε λειτουργία ο Στύλος, το ότι μας έλειψε είναι δεδομένο! :)

Dokimos είπε...

Kalws thn agaphth mas chef kai touto to Septembrh! Ap'oti eida sthn kouzina sou, mphkes fortsath! :)

Dokimases ta pagwta me tis ION, ti kala! Entaxei, htan dynaton na mhn sou aresoun... Ti mou ta thymises omws, slourp klay... :ppp