Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ιεραπόστολος εν δράσει

Ο κύριος που βλέπετε ''συνελήφθη'' εν ώρα εργασίας από τη μικρή σε megapixels πλην θαυματουργή κάμερα του νέου, υπέροχου κινητού του Δόκιμου. Τί κάνει στη μέση του δρόμου μεσημεριάτικα; Μα φυσικά κυρήττει για τα θαυμαστά έργα και τη βασιλεία του Θεού! Όπως υποψιάζεστε δεν μπορούσα να μην κοντοσταθώ - για κάτι τέτοιες φάσεις θα στεκόμουν και σε ούρα!


Ως άλλος μαθητής που έλαβε την επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής, με φωνή γεμάτη θέρμη και κρατώντας μία Βίβλο στο χέρι, ο κύριος μίλαγε για τη ζωή και τη δράση του Ιησού. Μπροστά του έστεκε μία ταμπέλα με το πιασάρικο ''Christ died for our sins according to the Scriptures'' ενω εκ δεξιών του ένας πίνακας με αναρτημένο συναφές υλικό όπου ξεχώριζε το φοβιτσιάρικο ''Are you good enough to go to heaven?'' Διαλεγμένη η φράση όχι μόνο για να τραβήξει το ενδιαφέρον των αμαρωλών αλλά για να τους κάνει να νιώσουν ενοχές. Που δεν πατάνε εκκλησία, που δεν εξομολογούνται, που δεν κάνουν αγαθοεργίες, που έφαγαν μόνοι τους μία συσκευασία οικογενειακού παγωτού χθες βράδυ... Μη γελάτε, η λαιμαργία είναι ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα ;-)

Καὶ ἐν τῷ συμπληροῦσθαι τὴν ἡμέραν τῆς πεντηκοστῆς ἦσαν ἅπαντες ὁμοθυμαδὸν ἐπὶ τὸ αὐτό. Καὶ ἐγένετο ἄφνω ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἦχος ὥσπερ φερομένης πνοῆς βιαίας, καὶ ἐπλήρωσεν ὅλον τὸν οἶκον οὗ ἦσαν καθήμενοι. Καὶ ὤφθησαν αὐτοῖς διαμεριζόμεναι γλῶσσαι ὡσεὶ πυρός, ἐκάθισέ τε ἐφ' ἕνα ἕκαστον αὐτῶν. Καὶ ἐπλήσθησαν ἅπαντες Πνεύματος ἁγίου, καὶ ἤρξαντο λαλεῖν ἑτέραις γλώσσαις καθὼς τὸ Πνεῦμα ἐδίδου αὐτοῖς ἀποφθέγγεσθαι

Πράξεις, 2:1-4

2 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Ωχ, μόλις έκανα το τεστ και ανακάλυψα πως έχω κάνει πολλές αμαρτίες αλλά θα πάω στην κόλαση λόγω της οργής...
Μα τώρα φταίω εγώ που θύμωσα? ;)

Χρήσιμο & πρακτικό το Στυλο-mobile βλέπω :)

Dokimos είπε...

Xaxa! E, ma einai na mhn thymwneis meta?!

Eisai amartwlh, den se thelw pia, eisai amartwlh, fyge makriaaaa...

:)