Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Και ο καιρός το χαβά του...


Update από το προηγούμενο ποστ:
Άμεσα συνδεδεμένες με την αυξανόμενη οικολογική καταστροφή είναι και οι αλλαγές του καιρού που κάνουν την Ευρώπη ανω-κατω, με αποτέλεσμα οι εποχές να γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτες. Χαρακτηριστικά αυτά που συμβαίνουν το Σαββατοκύριακο:

''Ακραία για την εποχή, καιρικά φαινόμενα, έχουν κυριολεκτικά χωρίσει την Ευρώπη στα δύο. Πολικός είναι ο καιρός από τη Γερμανία μέχρι τη Βρετανία, ακόμη και τη βόρεια Ισπανία και την Ιταλία, με σφοδρές χιονοπτώσεις και καταρρακτώδεις βροχές. Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια ζουν ένα μικρό καλοκαίρι, με ήλιο και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το θερμόμετρο στα νότια, θα σκαρφαλώνει το Σαββατοκύριακο στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ελλάδα και τη Βαλκανική Χερσόνησο επικρατούν θερμοκρασίες καλοκαιριού την στιγμή που οι χώρες στο βόρειο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου πλήττονται από χιόνια, βροχές και πλημμύρες.

Ρεκόρ χιονόπτωσης στην Ελβετία με ύψος χιονιού άνω των 50 εκατοστών. Δρόμοι πάγωσαν. Απολογισμός εβδομήντα τροχαία δυστυχήματα.

Στην ανατολική Γερμανία, ο παγετός δημιούργησε προβλήματα στις μετακινήσεις. Το χιόνι έπληξε τον Ισπανικό Βορρά αλλά οι περιοχές της Μεσογείου πλήττονται από βροχοπτώσεις. Επτά επαρχίες από το βασκικό Σαν Σεμπαστιάν έως την Μαδρίτη βρίσκονται σε συναγερμό.

Στην Ιταλία η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11-22 βαθμούς C. Η Γένοβα πλήττεται από κατολισθήσεις. Στην επαρχία Λιγουρία 21.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμων εκτάσεων θάφτηκαν κάτω από το νερό και τη λάσπη. Στη Βρετανία από 2-10 βαθμούς C, με χαρακτηριστικό του καιρού τα χιόνια και το χαλάζι. Από το 1922 είχε να πέσει χιόνι μήνα Οκτώβριο στο Λονδίνο.''

Πηγή: http://news.ert.gr/en/world/news/14959-se-kairiko-dixasmou-i-eyropi.htm

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι το σκεφτόμουνα. Πολύ ζέστη για Οκτώβριο μήνα!

Dokimos είπε...

anwnymos 9.53: ante k opws to paei o kairos, se ligo tha pame k gia mpanio!