Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Κινέζικος Δράκος στο διάστημα!

Η Κίνα έστειλε επιτυχώς τον πρώτο Κινέζο στο διάστημα ακολουθώντας τις ΗΠΑ και Ρωσία (επί εποχής ΕΣΣΔ) και γράφοντας παράλληλα ιστορία. Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κράτος του πλανήτη δικαιολόγησε τον τίτλο που του έχει αποδωθεί από πολλούς αναλυτές ως η τρίτη τη τάξει αλλά ταχέως ανερχόμενη υπερδύναμη, η οποία κάποια στιγμή θα ξεπεράσει τόσο τη Ρωσία όσο και τις ΗΠΑ. Το γεγονός όπως ήταν φυσικό τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στην Κίνα, η οποία υποδέχθηκε χθες με τιμές ηρώων το πλήρωμα του Σενζού 7: ''Απευθείας μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας την προσγείωση του διαστημικού σκάφος Σενζού VII μετά την επιτυχημένη αποστολή του στο Διάστημα, την πρώτη για την Κίνα. Το τριμελές πλήρωμα του σκάφους πραγματοποίησε πειράματα που θεωρούνται σημαντικά για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας ενώ για πρώτη φορά αστροναύτης από την Κίνα έκανε περίπατο στο Διάστημα. Ο 42χρονος Ζάι βγήκε έξω από το αεροσκάφος για 15 λεπτά, μια βόλτα που επίσης μεταδόθηκε απευθείας από την κινεζική τηλεόραση.''

Υπάρχει ωστόσο και μία μεγαλύτερη σημασία του γεγονότος πέραν του ''ιστορικού'' της υπόθεσης. Οι συσχετισμοί δύναμης πλέον έχουν αλλάξει. Και θα μου απαντήσετε ''Τώρα πήρες χαμπάρι ρε Δόκιμε? Εμείς τα λέμε εδώ και χρόνια''. Οπότε εξηγούμαι. Η Κίνα είχε κάνει μεγάλα βήματα πρόοδου και είχε προκαλέσει το κατεστημένο των δύο υπερδυνάμεων εδώ και πολύ καιρό, έχοντας πάρει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κλίμακα. Πρόσφατο παράδειγμα της ανόδου της ήταν και η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Η Κίνα απέδειξε στους Δυτικούς ότι μπορεί να βάλει μεγαλεπίβολους στόχους και να τους πετύχει. Αν όμως θέλεις να διεκδικήσεις τα πρωτεία, οι γιορτές και μία δυνατή οικονομία δεν φτάνουν. Χρειάζονται ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ αποδείξεις. Και η Κίνα αυτό ακριβώς έκανε. Έδωσε στον κόσμο τη μεγαλύτερη απόδειξη ισχύος: έστειλε ΜΟΝΗ ΤΗΣ επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα. Και μόνη της σημαίνει με δική της τεχνολογία, δικό της πύραυλο και από δική της διαστημική βάση. Πράγμα που σημαίνει ότι η Κίνα απέκτησε εκείνο που είχαν ΗΠΑ και Ρωσία και διαφοροποιούσε το συσχετισμό δύναμης μεταξύ τους: διαστημική τεχνολογία και τρόπο επίδειξής της. Αναμενόμενο κατά πολλούς εδώ και καιρό. ''Μέχρι τη στιγμή που θα το δω δεν μπορώ να πιστέψω'', απαντούσαν οι περισσότεροι...

Τέλος να αναφερθούμε και σε κάτι ακόμη. Η αποστολή της Κίνας στο διάστημα είχε αναπόφευκτα επίδραση και στις λαικές μάζες... Έξαρση της εθνικής υπερηφάνειας παρατηρείται σε όλη τη χώρα, ενώ μία χαρακτηριστική δήλωση αναφέρει: "Bravo to our triumphant heroes. China has become even greater. This should announce to the world that China can achieve anything." Και όλα αυτά σε μία εποχή γενικότερης έξαρσης τέτοιων ιδεολογιών ανά την υφήλιο, όχι μόνο στα γειτονικά μας Βαλκάνια που έγιναν παζλ... Εν τούτοις καλύτερα να περιμένουμε να δούμε, μη γινόμαστε και απαισιόδοξοι! Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι κάποια στίγμη θα ακολουθήσει και ο πρώτος Κινέζικος περίπατος στο φεγγάρι... Σαν πολλοί δεν μαζεύονται εκεί πάνω??

Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Το ''εορταστικό'' βίντεο της Diesel

Βρωμερό, ελεεινό και τρισάθλιο, ανήθικο, σαδιστικό και πορνοδιαστροφικό γενικότερα βιντεάκι της γνωστής εταιρίας ένδυσης Diesel για την επέτειο 30 χρόνων αρμέγματος της παγκόσμιας αγοράς... Τί σκέφτονται και αυτοί οι υπεύθυνοι στα τμήματα marketing βρε παιδί μου...
Ο Στύλος φυσικά το καταδικάζει μετά πολλών αφορισμών (γι' αυτό άλλωστε το μοιράζεται μαζί σας ;-pppppp)
Αίσχος!!!



Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Η σαμπάνια τον έστειλε στη...φυλακή!

Αυτά που νομίζαμε ότι γίνονται μόνο στις ταινίες, τελικά γίνονται και στην πραγματικότητα! Απίθανο περιστατικό ενός ληστή ο οποίος συνελήφθη στο αυτοκίνητό του μετά από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, αφού άνοιξε μία σαμπάνια για να το γιορτάσει και αποκοιμήθηκε!

Συγκεκριμένα, ένας διαρρήκτης, στην Γερμανία, που άνοιξε ένα μπουκάλι σαμπάνια για να γιορτάσει την επιτυχία του αφού μόλις είχε ληστέψει χρήματα από ένα κοσμηματοπωλείο, αποκοιμήθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του. O 37-χρονος άνοιξε την σαμπάνια και άρχισε να πίνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οδηγήσει και έτσι πάρκαρε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου σε περιοχή του Dusseldorf, και αποκοιμήθηκε. Περαστικοί που είδαν τον άντρα να κοιμάται στο τιμόνι ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία. Η έκπληξη του τύπου ήταν μεγάλη όταν είδε τους αστυνομικούς να τον ξυπνάνε και να του ζητούν την ταυτότητα του! Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο εν λόγω άντρας καταζητούνταν για μεγάλο αριθμό κλοπών και αμέσως τον συνέλαβαν. «Δεν πίστευαν στην τύχη τους όταν κατάλαβαν ποιον είχαν μπροστά στα μάτια τους. Τον συνέλαβαν αμέσως αφού στο αυτοκίνητο υπήρχαν και τα πρόσφατα κλοπιμαία», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πρέπει να είσαι πολύ χαζός - ή πολύ γκαντέμης αν προτιμάτε - για να πάθεις κάτι τέτοιο! Τί να πει κι ο Στύλος, ας πρόσεχε... Το αλκοόλ καμιά φορά τιμωρεί!

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Μπύρα για τους γλωσσομαθείς

Πιθανό σενάριο: βρίσκεστε ταξίδι σε ξένη χώρα, τριγυρνάτε αποδώ και αποκεί (με ή χωρίς γκόμενα, δεν έχει σημασία) ώσπου αποκαμωμένοι από τα αξιοθέατα, τα μουσεία και τα συναφή, πάτε και χώνεστε σε κάποιο μπαράκι...
Πώς θα παραγγείλετε όμως ευγενικά μία δροσερή μπυρίτσα αν δεν γνωρίζετε τη γλώσσα? Ο Στύλος έχει τη λύση στον πίνακα που ακολουθεί, δίνοντάς σας την ευκαιρία να μάθετε το ''μία μπύρα, παρακαλώ!'' σε 44 διαφορετικές γλώσσες. Έτσι, θα μπορείτε να πιείτε το ζυθοποτό σας σχεδόν όπου και αν βρίσκεστε αφού ο πίνακας καλύπτει πανω-κατω τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη... Όλα αυτά φυσικά αν καταλάβει ο ντόπιος πληθυσμός την προφορά σας ;-)
Άντε γειά μας!

Afrikaans

'n Bier, asseblief


Basque

Garagardo bat, mesedez





Breton

Ur banne bier am bo, mar plij





Catalan

Una cervesa, si us plau


Chinese

请给我一杯啤酒


Croatian

Jedno pivo, molim


Czech / Slovak

Pivo, prosím


Danish

Jeg vil gerne have en øl


Dutch

Een bier, alsjeblieft


English

One beer, please


Esperanto

Unu bieron, mi petas


Estonian

Üks õlu, palun


Finnish

Olut mulle, kiitos


French

Une bière, s'il vous plait


German

Ein Bier, bitte


Greek

Μία μπύρα, παρακαλώ


Hungarian

Egy pohár sört kérek


Icelandic

Einn bjór, takk


Irish

Beoir amháin, le do thoil


Italian

Una birra, per favore


Japanese

ビ一ルを一本下さい


Korean

맥주 한잔 주세요


Latin

Cervisiam, sodes


Latvian

Vienu alu, lū-dzu


Lithuanian

Prašau viena alaus


Maltese

Wiehed birra, jekk jghogbok


Norwegian

En øl, takk


Occitan

Una cervesa, se vos plai


Polish

Jedno piwo, proszę


Portuguese

Uma cerveja, por favor


Romanian

O bere, vă rog


Romansch Ladina

Üna biera, per plaschair


Russian

Пиво, пожалуйста


Sardinian

Una birra, po piaghere


Scots Gaelic

Leann, mas e do thoil e





Slovene

Eno pivo, prosim


Spanish

Una cerveza, por favor


Strine

Foster's, mate


Swedish

En öl, tack


Twi

Mame beer baako, mi pawokyew


Turkish

Bir bira, lütfen


Welsh

Cwrw os gwelwch in dda


Yiddish

אב׳ר, ז״ט אזו׳ כוט



Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

Πηγή: http://www.esperanto-usa.org/?q=node/82

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Metallica - Death Magnetic


Επιτέλους. Μετά από φήμες, ψιθύρους και απόκρυφα νοήματα, στις 12 του μηνός κάνει επίσημη πρεμιέρα(sic) το νέο άλμπουμ των αγαπητών Metallica.
Επειδή όμως άνθρωποι είμαστε και δεν μπορούμε να περιμένουμε πήραμε μια γεύση με τη βοήθεια του youtube και των φίλων του rapidshare.
Έχουμε και λέμε.
Θετικά: Broken, Beat & Scarred, The Day That Never Comes, Cyanide και φυσικά το διαμάντι του άλμπουμ My Apocalypse. Πολλοί είπαν οτι θυμίζει Megadeath άλλοι μίλησαν για Slayer και γενικά οτι τους κατέβαινε στο κεφάλι. Όχι ρε παιδιά καμία σχέση. Μη μπλέκουμε τα πράγματα. Οι Metallica είναι και θα είναι οι πρώτοι διδάξαντες αυτής της βλαχο-αμερικάνικης thrash και σε όποιον αρέσει. Οι άλλοι απλά ακολουθούν.
Στο θέμα μας τώρα. Ναι ο James Hetfield γερνάει και δε θα φτάσει στα άκρα τις φωνητικές του χορδές. Θα τις κατευθύνει σωστά όμως. Επιθετικότητα ωμή χωρίς nu metal βλακείες. Άλλωστε ο Rubin που ανέλαβε παραγωγή έχει δώσει δείγμα οτι ξέρει τι κάνει βλ Slayer που ακόμα ακούγονται.

Λοιπόν για τον θαυμαστή των 80s Metallica το άλμπουμ ακούγεται.
Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά.
Αρνητικά: The Unforgiven III. Πάει ρε παιδιά ψόφησε! Τί το παλεύετε; Ράμπο 1, 2, 3 το καταντήσατε. Εντάξει και να μη βγάζατε το mainstream δεν έγινε και τίποτα.

Για αυτούς που δεν έχουν πάρει γεύση ακόμα

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Όταν η λατρεία της μπύρας ξεπερνά τα όρια...

Απίστευτη μπυρο-είδηση! Αυστραλός οδηγός έβαλε ζώνη σε κιβώτιο μπύρας στο πίσω κάθισμα και όχι σε 5-χρονο ενω οδηγούσε! Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο βρίσκονταν 4 ενήλικες, 2 μπροστά και 2 πίσω, και το 5-χρονο. Αντί όμως το μικρό να πάρει την τρίτη θέση στο πίσω κάθισμα, ανάμεσα σε αυτούς που ήταν πίσω ''καθόταν'' ένα κιβώτιο με μπύρες, ''ασφαλισμένο'' με τη ζώνη ασφαλείας σαν κανονικός συνεπιβάτης! Το 5-χρονο ήταν κάτω στον κεντρικό χώρο για τα πόδια... Οι αστυνομικοί οι οποίοι σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο έμειναν με το στόμα ανοιχτό! Ο ασυνείδητος οδηγός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 750$ αφού δεν ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια του παιδιού που επέβαινε στο όχημα...
Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση: για τί μπύρα μιλάμε??! Επειδή αν ο τύπος έκανε τη μ@λ@κία για μία κάσα ας πούμε Heineken ή Corona, τότε να πάμε όλοι μαζί να τον κάψουμε.. Αν όμως προστάτευε μία κάσα Paulaner, όπως αυτή της φωτογραφίας, τότε υπάρχουν ελαφρυντικά... Βελγίδες που θα τον αθώωναν κατευθείαν δεν κυκλοφορούν σε τέτοια κιβώτια απ΄όσο ξέρω... Πάντως οι τύποι αν μη τι άλλο εκπαιδεύουν τον πιτσιρικά από νεαρή ηλικία να δείχνει τον πρέποντα σεβασμό στη μπύρα ;-)))

Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

Για περισσότερα:
http://news.sky.com/skynews/Home/Strange-News/Australian-Driver-Fined-For-Putting-Seatbelt-Around-Case-Of-Beer-Instead-Of-Five-Year-Old-Child/Article/200805215002461?lpos=Strange%2BNews_2&lid=ARTICLE_15002461_Australian%2BDriver%2BFined%2BFor%2BPutting%2BSeatbelt%2BAround%2BCase%2BOf%2BBeer%2BInstead%2BOf%2BFive%2BYear%2BOld%2BChild