Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η παλαιότερη Χριστιανική Βίβλος διαθέσιμη στο ίντερνετ!

Ο Κύριος που θα ρίξει φωτιά να σας κάψει σας λυπήθηκε λίγο ακόμα αμαρτωλοί αδελφοί μου... Και είπε να σας θυμίσει το λόγο του μέσω της τεχνολογίας, αφού κανείς δεν πιάνει βιβλίο στα χέρια του πλεον και το κυριότερο, κανείς δεν ακολουθεί τις διδαχές του Στύλου :))
Έβγαλε λοιπόν στο ιντερνέτι 800 σελίδες της παλαιότερης χριστιανικής Βίβλου που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα, 1.600 ετών (!), γραμμένης στα Ελληνικά παρακαλώ! Η χειρόγραφη Βίβλος η οποία αριθμεί 1.460 σελίδες βρέθηκε το 1844 σε μοναστήρι (σ.σ: πού αλλού...). Πιστεύεται μάλιστα ότι διατηρήθηκε λόγω του ξηρού αέρα.

Ο Σκοτ Μακ Κέντρικ, επικεφαλής του τμήματος Χειρογράφων της Βρετανικής Βιβλιοθήκης είπε ότι η εν λόγω Βίβλος είναι ένας από τους πολυτιμότερους θησαυρούς της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να ψηφιοποιηθεί και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο. ''Η μελέτη ενός εικονικού χειρογράφου από όλους ανά τον κόσμο, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνεργασίες σε έρευνες από παντού, κάτι το οποίο ήταν ανέφικτο μεχρι στιγμής'', δήλωσε ο κυρ Σκοτ.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, να διαβάσουν αποσπάσματα ή ακόμη και να κατεβάσουν το σπάνιο αυτό χειρόγραφο μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: http://www.codex-sinaiticus.net/en/

2 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Νέα έκδοση, βελτιωμένη και επαυξημένη...

Dokimos είπε...

Entaxei mwre, ennoeitai palaioteri ston kosmo... mplexame me parathrhtiko anagnwsti :)

Den pisteuw na theleis na diorthwsw ton titlo...