Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Titanic Stout: ταξίδι γεύσης χωρίς... ναυάγιο!

Επανερχόμαστε στις μπυρο-παρουσιάσεις μετά από πολυυυυυ καιρό! Για σήμερα σας έχουμε μαύρη μπύρα με όνομα που εντυπωσιάζει: Titanic stout!


Η ζυθοποιεία Titanic ιδρύθηκε το 1985 στο Stoke-on-Trent, λίγο έξω από την πόλη του Birmingham. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχει πάρει την ονομασία της από το ομώνυμο πλοίο που έχει συνδεθεί με το διασημότερο ναυάγιο στην ιστορία – μάλιστα ο καπετάνιος του Τιτανικού Edward Smith καταγόταν από την περιοχή! Η ζυθοποιεία εκτός από τις καθιερωμένες ετικέτες της, παράγει διαφορετικές μπύρες κάθε μήνα στις οποίες και δίνει πάντοτε κάποιο ναυτικό όνομα ή που να σχετίζεται άμεσα με τη θάλασσα! Όπως καταλαβαίνετε, η όλη παράδοση και σύνδεση της ζυθοποιείας με τον Τιτανικό λαμβάνεται πολύ σοβαρά, κάτι το οποίο επισημαίνεται και στην ετικέτα του μπουκαλιού του Titanic Stout: ''whilst the names of our beers may seem humourous, we take our links to the Titanic seriously''. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους http://www.titanicbrewery.co.uk/home.html

Το Titanic Stout είναι πλέον μία διάσημη μπύρα στο Νησί. Με δύο πρωτιές του CAMRA (η μία εξ’ αυτών το 2009) ως η καλύτερη εμφιαλωμένη μπύρα στη Βρετανία και φήμη που διαρκώς μεγαλώνει, δεν το πολυσκέφτηκα να την αγοράσω όταν είδα τα κόκκινα φουγάρα της στο ράφι και να έχω έτσι απόψε την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι πολλά υποσχόμενο... Χαρακτηρίζεται στην ετικέτα ως ένα ''δυνατής γεύσης, ισορροπημένο, πραγματικό, παραδοσιακό stout''. Παρασκευάζεται με βύνη σιταριού και Maris Otter pale, καβουρδισμένο κριθάρι και ένα συνδυασμό από ποικιλίες λυκίσκου Northdown, Yakima, Galena και Goldings.

Σερβίρουμε με προσοχή για να μη χαθεί η μαγιά που περιέχεται στο μπουκάλι σε κλασικό ποτήρι pint. Σκούρο μαύρο χρώμα χωρίς κόκκινες αποκλίσεις όπως πολλές μπύρες του είδους, που συνοδεύεται από μπεζ αφρό ο οποίος ωστόσο δεν διατηρείται όσο θα επιθυμούσαμε... Θα παραμείνει ωστόσο για αρκετή ώρα με τη μορφή ενός λεπτού στρώματος στολίζοντας το κατάμαυρο περιεχόμενο... το οποίο κατά κάποιο περίεργο τρόπο θυμίζει τα σκοτεινά νερά που χάθηκε το υπερωκεάνιο στο παρθενικό του ταξίδι το 1912.


Το άρωμα προδίδει ένα κλασικό stout, με κυρίαρχα στοιχεία τη σοκολάτα και τον καφέ καθώς και την καβουρδισμένη βύνη σε μικρότερο βαθμό. Να σημειώσω ότι για πρώτη φορά δεν υπέκυψα στον πειρασμό να σερβίρω το περιεχόμενο αμέσως μετά το άνοιγμα της φιάλης αλλά το άφησα μερικά λεπτά να ‘’αναπνεύσει’’ όπως ένα καλό κρασί... Δεν ξέρω αν αυτό είχε κάποια επίδραση στην ένταση του αρώματος. Φυσικά όπως σε κάθε καλό stout, όσο περνούσε η ώρα το άρωμα ξεκαθάριζε ακόμη περισσότερο...

Η γεύση του είναι παρόμοια, με τη σοκολάτα να κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο στην αρχή όσο και στην επίγευση. Επίσης διακρίνεται ξεκάθαρα καφές και καβουρδισμένη βύνη ενω όλα δένουν σε μία πολύ ισορροπημένη συνταγή με την κλασική πικρίλα να αντισταθμίζεται από μία γλύκα βανίλιας – πολλή εμφανής ειδικά μετά το πέρας είκοσι-τριάντα λεπτών. Η επίγευση όπως αναφέραμε σοκολατένια, ξηρή και μέτριας διάρκειας.

Σώμα αρκετά γεμάτο με μικρή ενθράκωση. Γενικά πρόκειται για μία πολλή καλή δουλειά από τους Άγγλους, που έχουν παρασκευάσει μία ιδιαίτερα γευστική μπύρα με όλα εκείνα τα παραδοσιακά στοιχεία που την καθιστούν κλασική. Το αλκοόλ (4.5% ανα φιάλη) δεν φαίνεται καθόλου, κάτι που την κάνει πολύ ευχάριστη και ευκολόπιοτη.

Βαθμός: 8.5/10

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

40 χρόνια Monty Python, 40 βίντεο για τα γενέθλια: Μέρος B' (και μία μάγισσα)!

Ειδικού αφιερώματος συνέχεια, δεύτερο μέρος!

French Taunter (από την υπέρτατη ταινία Monty Python And The Holy Grail)


Killer Bunny (από την ίδια ταινία)


The Black Knight (επίσης από την παραπάνω ταινία)


Προσθήκη Δόκιμου: The witch (ξανά από την παραπάνω ταινία)


Blackmail


The Killer Cars


The Bruces


Defence Against Fresh Fruit


Argument (απλά καταπληκτικό!!!)


The Fish-Slapping Dance


Nudge Nudge


Spam (υγιεινό φαγητό πάνω απ' όλα!)


The Four Yorkshiremen


The Spanish Inquisition

- Ακόμη ένα παράδειγμα κριτικής της Εκκλησίας (και της Ιστορίας). Ατάκα: ''Nobody expects the Spanish Inquisition!''

The Ministry Of Silly Walks


The Upper Class Twit Of The Year


Lumberjack Song


Dead Parrot


The Cheese Shop


The Piranha Brothers (σε δύο μέρη)


Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

40 χρόνια Monty Python, 40 βίντεο για τα γενέθλια: Μέρος Α'

Οι φοβεροί και τρομεροί Monty Python έκλεισαν πρόσφατα 40 χρόνια από την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στην αγγλική τηλεόραση! Για να γιορτάσει τα άτυπα αυτά γενέθλια του κωμικού σχήματος, το Τotal Film συγκέντρωσε τα 40 καλύτερα βίντεο τους σε ένα ειδικό αφιέρωμα, το οποίο και θα σας παρουσιάζουμε σε δύο μέρη! Γνώση της αγγλικής και μπόλικο χιούμορ - Βρετανικό ή μη - απαραίτητα!

The Funniest Joke In The World


Venus In A Half-Shell


Confuse-A-Cat


Come Back To My Place


The Penguin On The Television


Hell’s Grannies


Romans Go Home (από τη φοβερή ταινία τους Life Of Brian)


Always Look On The Bright Side Of Life (επίσης από την ίδια ταινία)


The Stoning (από την παραπάνω ταινία και πάλι)


Travel Agent Rant


How Not To Be Seen


Every Sperm Is Sacred (Από το βαθυστόχαστο The Meaning Of Life)

- Πρόσεξτε μετά το έβδομο λεπτό την καταπληκτική σύγκριση Καθολικών - Προτεσταντών με όρους του σεξ!!!

Mr Creosote (Επίσης από την παραπάνω ταινία)


Dynamo Tension


Milkman Seducer


Philosopher’s Football Match (από τα αγαπημένα του Στύλου!)

- Σημειώστε ειδικά το διαιτητή Κομφούκιο, την κίτρινη κάρτα στο Νίτσε (2.25) και τις διαμαρτυρίες των Γερμανών μετά το γκολ του Σωκράτη (3.31)!

Mrs Niggerbaiter


Bicycle Repair Man


The Dirty Fork


Sam Peckinpah’s ‘Salad Days’

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Συνταγές από το Στύλο: μακαρονόβραδο χωρίς φεγγάρι

Χαίρετε πάλι, πώς είμαστε? Θα μοιραστώ μαζί σας το ταπεινό φαγητό μου για ακόμη μία φορά! Χθές που λέτε ήταν βράδυ χωρίς φεγγάρι και επειδή ξύπνησε μέσα μου μία φοβερή πείνα (φυσικά πεινάω κάθε βράδυ, με φεγγάρι ή χωρίς), ετοίμασα μακαρόνια με κιμά. Όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε πώς να φτιάξετε μακαρόνια με κίμα (όσοι δεν ξέρετε σταματήστε να διαβάζετε και βουρ στης κουζίνας τον πάγκο)! Μάλιστα υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής, με διαφόρων ειδών ζυμαρικά ή διαφορετικές σάλτσες με περίεργα υλικά. Εμείς δεν πρωτοτυπήσαμε και φτιάξαμε την κλασική συνταγή αλλά με ένα μικρό μυστικό που ακούει στο όνομα ΠΑΠΡΙΚΑ!
Αφού λοιπόν έχετε ψήσει όμορφα και ωραία τον κιμά με τη σάλτσα και τα μυρωδικά που αγαπάτε, προσθέστε λίγο πρίν το τέλος μπόλικη (1-1.5 κουτάλι σούπας) πάπρικα - ελπίζω να μην έχετε προβλήματα με τα καυτερά! Θα ενωθεί τέλεια με το κρέας του κιμά και τη ντομάτα και θα του δώσει μία φανταστική, πικάντικη γεύση! Δεν έχει σχέση αν ρίξατε λίγο πιπέρι στην αρχή, αν πάλι το φοβάστε προσθέστε κατά βούληση. Περί σάλτσας τώρα, προσωπικά προτιμάω να μην προσθέτω πολλά υγρά κατά το ψήσιμο ώστε η σάλτσα να μην πολύ ρευστή αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί μακαρονάδες έχουν αντίθετη άποψη. Καταλυτικό ρόλο παίζει το σωστό βράσιμο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά, καθώς και αν ο κιμάς είναι φρέσκος. Για εκείνους που προσέχουν τα νούμερα των παντελονιών τους, δοκιμάστε να αγοράσετε κιμά γαλοπούλας και θα με θυμηθείτε! Τέλος, ένα σχόλιο για τα ζυμαρικά. Μην βάλετε λάδι στο βράσιμο και τσιγαρίστε τα μακαρόνια αφού βράσουν με λίγο βούτυρο αντί με λάδι. Σερβίρετέ τα με πλούσια μερίδα σάλτσας και γαρνίρετε με μπόλικο τριμμένο τυρί! Σημειωτέον, η πάπρικα τραβάει μπύρα. Πολλή μπύρα! Αποφύγετε τα σκευάσματα Amstel-Heineken και προτιμήστε να δοκιμάσετε κάτι ελληνικό, π.χ. μία Βεργίνα Weiss.

Και επειδή μετά από ένα τέτοιο τραπέζωμα θα αισθάνεστε ωσαν το Λούκουλο, συνεχίστε τις αμαρτίες με ένα γενναίο επιδόρπιο! Εμείς συνδυάσαμε ποιότητα με ποσότητα, ιδού η απόδειξη:

Ναι, ομολογούμε ότι το ''τσακίσαμε'' όλο το κουβαδάκι (450ml), έχουμε κάποια αδυναμία στο παγωτό... :) Αν σας φαίνετε μικρό, μάθετε ότι τo κουτάλι που βλέπετε είναι της σούπας...

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Παιχνιδάκι για τρελό κόλλημα...

Για πολλούς είναι ίσως το καλύτερο ηλεκτρονικό μετά το Tetris... Όλοι μας έχουμε περάσει μέρες ολόκληρες προσπαθώντας να περάσουμε πίστες ενω μας κυνηγάνε φαντασματάκια σε εικονικούς διαδρόμους... και με τη μισή πιτσιρικαρία του μαγαζιού πάνω από το κεφάλι μας! Ναι, καλά καταλάβατε, μιλάμε για το αγαπημένο Pacman!
Ενημερώνουμε όσους έχουν κρίσεις παλιμπαιδισμού ή απλά νοσταλγία ότι μπορούν να παίξουν το δημοφιλές παιχνίδι δωρεάν εδώ!

Μετακινηθείτε με τα βελάκια στο πληκτρολόγιο, πατήστε ''P'' για να κάνετε pause.

Smashing.com - THE place for games





Smashing.com - THE place for games

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε κάποιον από τους παρακάτω συνδέσμους

http://www.freepacman.org/
http://www.thepcmanwebsite.com/pcman.shtml


Και για το τέλος ένα φοβερό βιντεάκι με το μυστικό για να μη χάνετε ποτέ!

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Γιατί κλαίς κοριτσάκι μου?

Οι γυναίκες κλαίνε πολύ περισσότερο, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι λιγότερο συγκρατημένες από τους άνδρες, σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα η οποία αποκαλύπτει ότι τελικώς το κλάμα είναι ένα μυστήριο αφού υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που το προκαλούν. Η μελέτη επίσης τονίζει ότι λήθφηκαν υπόψη πολλές παρεμφερείς επιστημονικές εργασίες για την ανάλυση αυτού του φαινομένου που οδήγησαν σε νέα συμπεράσματα.

Οι γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη της γερμανικής οφθαλμολογικής εταιρείας, κλαίνε 30-64 φορές ετησίως αντίθετα με τους άνδρες που κλαίνε 6 έως 17 φορές το ίδιο χρονικό διάστημα! Αυτή η διαφορά στις μετρήσεις εμφανίζεται μόνο στους ενήλικες αφού έως τα 13 χρόνια τους τα κορίτσια και τα αγόρια κλαίνε περίπου το ίδιο, αποδεικνύοντας ότι το φαινόμενο είναι εν μέρει επίκτητο. Μετά από την ηλικία αυτή, οι άνδρες αρχίζουν να κλαίνε λιγότερο, περιστασιακά και με πολύ λιγότερη ένταση απ΄οτι οι γυναίκες. Στη μελέτη αναφέρεται ότι το κλάμα των ανδρών δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 λεπτά, ενώ των γυναικών υπερβαίνει τα έξι λεπτά. Σημειώνεται μάλιστα ότι το κλάμα των γυναικών καταλήγει σε λυγμούς στις 65% των περιπτώσεων ενώ στους άνδρες καταλήγει σε λυγμούς μόνο σε ποσοστό 6%!

''Το γυναικείο κλάμα διαρκεί πολύ, έχει ένα χαρακτήρα πιο δραματικό και σκίζει την καρδιά'', ανέφερε η καθηγήτρια Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Λούντφιχ-Μαξιμίλιαν του Μονάχου, Ελίζαμπεθ Μέσμερ, για να συνεχίσει λέγοντας ''Οι άντρες γενικά είναι πιο συγκρατημένοι στις αντιδράσεις τους''. Οι γυναίκες βάζουν τα κλάματα συχνά όταν δεν αισθάνονται πολύ καλά και "ανεβασμένες", όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή προβλήματα που δεν μπορούν να λύσουν εύκολα ή όταν θυμούνται γεγονότα του παρελθόντος που τις έχουν σημαδέψει. Αντιθέτως οι άνδρες κλαίνε όταν χαλάσει μια σχέση τους ή όταν συμπονούν κάποιον πολύ, ενώ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανδρών που έκλαψαν για την ήττα της αγαπημένης τους ποδοσφαιρικής ομάδας!

Όπως και να' χει, η μελέτη τονίζει συνοψίζοντας ότι το κλάμα - ανεξαρτήτος φύλου - έχει έναν ιδιαίτερα χαλαρωτικό και καθαρτικό χαρακτήρα...

So cry baby, cry...





Πηγή: http://www.afp.com/afpcom/en

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Αρχιτεκτονική υψηλού πειραματισμού...

Βαρεθήκατε να βλέπετε τις ίδιες εικόνες κτιρίων παντού? Νομίζετε ότι τους λείπει φαντασία και ίσως λίγη τόλμη στο σχεδιασμό? Ρίξτε μία ματιά τότε σε μερικά από τα πιο παράξενα κτίρια που υπάρχουν στον πλανήτη! Μερικά υπερβολικά παράξενα... :)


Μπόνους: δύο ειδικές κατασκευές για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν στη γειτονιά τους! Έτσι ξέρεις κιολας ότι αυτοί που έχουν το μαγαζί στην πρώτη εικόνα πουλάνε γλυκά ενω εκείνοι που κατοικούν στο βαρελόσπιτο δεν χορταίνουν το αλκοόλ... Τί άλλο θα δούμε!!!

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Παραγγελιά: τι να φας στο Νησί

Αφουγκραζόμαστε τους εκατομμύρια αναγνώστες μας και τις αγωνίες τους, γι' αυτό και απαντάμε στα καθημερινά ερωτήματά τους. Το παρακάτω κείμενο ανέβηκε κατόπιν παραγγελιάς του αγαπητού εν Χριστω αδελφού Cybergoulion.

Τί μπορεί να φάει κάποιος στο Νησί? Τεράστιο το ερώτημα και έχει απασχολήσει γενιές και γενιές ξενιτεμένων, χωρίς να έχει δοθεί τελική απάντηση. Βασικά δύο είναι οι λύσεις:

1. Να έχει αρκετό χρήμα για να ξοδεύει και να μπορεί να τρώει σε εστιατόρια
2. Να μην έχει τόσο χρήμα να χαλάει έξω για φαγητό και να μαγειρεύει σπίτι

Θα με βρείτε μηδενιστή και ίσως υπερβολικό αλλά αγγλική κουζίνα όπως τη φανταζόμαστε δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι κάνουν το βασικό γεύμα της ημέρας με σάντουιτς και σαλάτες, και πέρα από κάτι ψητά ή στιφαδοειδή, μην περιμένετε πολλά πράγματα... Πραγματικά νομίζω ότι μία ισορροπία ανάμεσα στις δύο λύσεις που προανέφερα σώζει την τσέπη και διασφαλίζει μία καλή υγεία... Φυσικά και υπάρχουν ταχυφαγάδικα, πιτσαρίες και τα λοιπά αλλά πάνω από δύο φορές την εβδομάδα δεν θα σας συμβούλευα να αγοράζετε από εκεί - εκτός αν δεν έχετε πρόβλημα να περάσετε ποιοτικό χρόνο στην τουαλέτα... Παρ' όλα αυτά, επειδή ο άνθρωπος επιρρεπής στην αμαρτία εστί, κάνουμε πέτρα την καρδία μας και σας παρουσιάζουμε τη δημοφιλέστερη επιλογή που θα βρείτε στο δρόμο: Fish 'n' chips
Φαγητό πολύ εύκολο, απλό και χορταστικό - όχι απαραίτητα νόστιμο όμως . Πρόκειται για ένα μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου ή ψαριού τύπου μπακαλιάρου (π.χ. γάδος) που το βουτάνε σε χυλό και το τηγανίζουν σε μεγάλες φριτέζες. Σερβίρεται με τηγανιτές πατάτες που συνήθως είναι χοντροκομμένες (chips) και όχι λεπτές σαν αυτές που σερβίρουν στα φαστφουντάδικα. Μάλιστα υπάρχουν ειδικά μαγαζιά που πουλάνε σχεδόν αποκλειστικά fish and chips, τα λεγόμενα chippies. Το καλύτερο fish and chips ωστόσο θα το βρείτε σε παραθαλάσσιες περιοχές και ειδικά στη νότια Αγγλία. Εαν το φάτε σε εστιατόριο ή παμπ, συνήθως σερβίρεται με αρακά ή πουρέ αρακά (το γνωστό mushy peas) και κατά γενική ομολογία δεν είναι εξίσου νόστιμο. Το ιδανικό fish έχει τραγανιστή κρούστα απ' έξω και μαλακή σάρκα από μέσα, ενώ τα καλύτερα chips είναι αυτά που είναι χοντροκομμένα στο χέρι. Είναι απαραίτητο να προσθέσετε μπόλικο αλάτι και ξύδι για να πάρει γεύση!

Το φαγητό χρονολογείται από το 19ο αιώνα (η πρώτη αναφορά βρίσκεται στο γνωστό Oliver Twist) και έχει συνδεθεί με τις εργατικές τάξεις εξαιτίας της φθηνής τιμής του. Παλιά μάλιστα έμπαινε σε εφημερίδα (!) και τρωγόταν στο πόδι, πλέον το σερβίρουν σε λαδόκολλα ή χάρτινο μπολάκι για take away. Φυσικά βλέπεις πολλούς να ακολουθούν τις παραδόσεις, να κάθονται όρθιοι αφού το αγοράσουν και να το απολαμβάνουν έξω από το μαγαζί.
Τέλος να κάνουμε και ένα θεολογικό σχόλιο, τί Δόκιμοι είμαστε! Η ''καθιερωμένη'' μέρα για να φας fish and chips στο Νησί είναι η Παρασκευή, κάτι που συνδέεται άμεσα με τη θρησκεία αφού η παράδοση του Καθολικισμού να μην τρώνε οι πιστοί κρέας εκτός από ψάρι τις Παρασκευές, επηρεάζει ακόμα και τις συνήθειες των Αγγλικανών μέχρι και σήμερα.

Υ.Γ: Το ερώτημα ''τι μπορεί να πιεί κάποιος στο Νησί'' είναι σχετικά ευκολότερο και θα μας απασχολήσει σε μελλοντικό ποστ :)

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Και δεν του φαινότανε...

Από τον αναγνώστη Μίχο που είχε την καλoσύνη να μας στείλει αυτά τα σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα! Τελικά κάποια πράγματα στη ζωή έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένεις... Από την άλλη, όπως είπε παλαιότερα και ο Γιώργος ο Καρατζαφέ (από τα λίγα αξιομνημόνευτα), το όνομα κάποιες φορές είναι το μόνο που χρειάζεται...


Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Λίγος Χάρυ Κλυν μετά τις εκλογές βοηθάει

Άντε, πάνε και αυτές οι εκλογές... και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Εδώ που τα λέμε, με τόσο χαμό και ανακατεμένα ποσοστά πάντως, η μόνη που δείχνει να μην καταλαβαίνει είναι η αριστερά... τέλος πάντων, αυτό είναι και το μοναδικό πολιτικό σχόλιο περί εκλογών που θα πάρετε από μένα οπότε καλά να' μαστε να τις θυμόμαστε...

Να αλλάξουμε κλίμα όμως επειδή τις τελευταίες μέρες έχει πέσει πολύ κλεισούρα στο μοναστήρι και αν πέσει μιζέρια και στο Στύλο, δεν θα τη βγάλουμε τη βδομάδα... Αλιεύσαμε από το ξεκαρδιστικό Trelo Blog μερικές από τις καλύτερες ατάκες του Χάρυ του Κλύν, ναι του γνωστού και ως ''Ο υπέρτατος''. Είπαμε να περιοριστούμε στις σχετικές με τις εκλογές αλλά τελικά υποκείψαμε και σε άλλες. Απολαύστε μέχρι δακρύων! Όπως πάντα, καυστικός και επίκαιρος!





Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον.


Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.

Παρακολουθώ στη Bουλή τις συνεδριάσεις και τρελαίνομαι. Aνεβαίνει κάποιος στο βήμα, μιλάει μισή ώρα χωρίς να λέει τίποτα, οι μισοί από κάτω κοιμούνται, οι άλλοι μισοί πάνε για κατούρημα και στο τέλος όλοι διαφωνούνε.

Tο οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Iταλία ονομάζεται Kαμόρα, στην Aμερική Mαφία και στην Eλλάδα κυβέρνηση!

H Δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να πεις αυτό που σκέπτεσαι, ακόμα κι όταν δεν είσαι σε θέση να σκέπτεσαι.

Zούμε σε μία χώρα πλούσια σε ερωτήσεις και φτωχή σε απαντήσεις.

Zούμε σ' έναν πολύ σκληρό, αλλά και παράξενο κόσμο. Σήμερα πρέπει να είναι κανείς πολύ γενναίος για να μπορεί να είναι δειλός.

Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ!

Aκρίβεια σου λέει μετά. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα ξεχάσουμε πως να καταπίνουμε...

Mπριζόλα είναι το αντικείμενο από κρέας, που μόλις πληροφορηθείς την τιμή του, παραγγέλνεις μακαρονάδα!

O μόνος τρόπος να αποφύγεις το στρατό, είναι να πας στο ναυτικό ή στην αεροπορία!

Tα πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή του Xριστόφορου Kολόμβου. O Kολόμβος ξεκίνησε για τις Iνδίες και βρέθηκε στην Aμερική! Mε την Oλυμπιακή αν ξεκινήσεις για τις Iνδίες, θα βρεθείς στις Iνδίες. Oι βαλίτσες σου, όμως, θα βρεθούν στην Aμερική!

Tι γίνεται, τελικά, μ' αυτό το IKA; Πας για αμυγδαλές και σου κάνουν εγχείρηση προστάτη! Ένα φίλος μου είχε προβλήματα με τη χολή του και όταν πήγε στο IKA ζήτησε να του κάνουν εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Tο ωραίο είναι ότι η μπλόφα έπιασε. Tου 'κάναν εγχείρηση χολής!

Και μερικές ''διαφορετικής κατηγορίας'', χεχε!

Mε τις απεργίες της ΔEH, σώθηκα. Έχω να δω τη γυναίκα μου μια εβδομάδα!

Δεν είναι όλοι οι άνδρες ηλίθιοι. Mερικοί από αυτούς είναι ανύπαντροι...

Mία γκόμενα στο αυτοκίνητο αξίζει όσο δέκα στην αντζέντα!

Aν είναι αλήθεια, ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται 92% από νερό, τότε το μόνο δώρο που θα ήθελα είναι η Kλώντια Σίφερ και ένα καλαμάκι!

Bonus: ένα από τα αγαπημένα βίντεο του Στύλου


Οι φανατικοί κάνουν κλίκ εδώ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Κυριακή κοντή γιορτή...












Αύριο θα λάβουν χώρα οι δέκατες τρίτες στη σειρά εκλογές από τη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα, ενω παράλληλα συμπληρώνονται 35 χρόνια από τις πρώτες εκλογές μετά την πτώση της χούντας το 1974. Άντε να δούμε τί θα δούμε πάλι, ελπίζουμε μόνο η κατάσταση να μη γίνει σήριαλ επεισοδιών...

Για περισσότερες ιστορικές και όχι μόνο πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε στο πολύ καλό αφιέρωμα του cosmo.gr. Μην παραλείψετε να δείτε το ειδικό αφιέρωμα στα νέα κόμματα που μας έκαναν να γελάσουμε φέτος, ξεκαρδιστικότατο! Θα μου πεί κάποιος, εκλογές έχουμε και εσύ ρε φίλε χαχανίζεις?! Τα πράγματα είναι σοβαρά... πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα! Ε, τότε θα απαντούσα ότι όσο σοβαροί είναι αυτοί που διεκδικούν τις καρέκλες, άλλη τόση σοβαρότητα τους αξίζει από την πλευρά μου! Επειδή πλέον μερικά πράγματα έχουν γίνει κωμωδία ανεπιστρεπτί... Κοιτάξτε την εικόνα για παράδειγμα, δεν θα έκαναν αχτύπητο δίδυμο οι δυο τους στο θέατρο?! Πού τρέχετε βρε παλικάρια στη Βουλή, αφήστε κανέναν άνθρωπο με όρεξη να δουλέψει, να δούμε και κάτι διαφορετικό επιτέλους... επειδή σίγουρα υπάρχει νέο αίμα στην πολιτική (και δεν αναφερόμαστε σε τυχάρπαστους νεανίες, μοντέλα, ποδοσφαιριστές και λοιπούς), ικανό να δοκιμαστεί στα δύσκολα και με φρέσκες ιδέες. Όταν όμως το σύστημα το ίδιο ''πνίγει'' αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά, τότε κάθε φορά έχουμε τα ίδια, με νικητές τους πρωταγωνιστές των αυριανών σκανδάλων... και ηττημένους όλους εμάς που τρέχουμε να ασκήσουμε, άλλοι με χαρά και ελπίδα, άλλοι με βαριεστημάρα αλλά όλοι τελικά με πλήρη άγνοια, το εκλογικό μας δικαίωμα.

Ο Κύριος μεθ΄ υμών,
Δόκιμος

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Candlemass live in Athens



























Αύριο, για όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει τους βασιλιάδες του doom... και συγχωρέστε μας την αργοπορημένη ενημέρωση! Εισιτήριο σε καλή τιμή αφού συμπεριλαμβάνει opening acts από τους Σουηδούς Memory Garden και τους πιο γνωστούς στην Ελλάδα Grand Magus (που κυκλοφόρησαν το 2003 το επιβλητικό Monument)

Όσο για το κυρίως πιάτο του μενού, πάρτε μία γεύση...



Εντάξει, για να ακριβολογούμε χωρίς τη στοιχειωμένη φωνή του Messiah Marcolin πλέον αλλά με το Robert Lowe (ex-Solitude Aeturnus) στα φωνητικά...

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

How stuff works?

Ακόμη μία χρήσιμη ιστοσελίδα σας παρουσιάζουμε σήμερα, το δημοφιλές How stuff works?, το οποίο αν και λειτουργεί εδώ και περίπου 9 χρόνια, τώρα ελεήσαμε να ανακαλύψουμε... Από το 2007 η σελίδα ανήκει στην αμερικάνικη Discovery Communications που λανσάρει το γνωστό Discovery Channel, η οποία την αγόρασε έναντι $250 μύριων!


Το συγκεκριμένο σάιτ παρουσιάζει ότι ακριβώς καταλαβαίνουμε από τον τίτλο του, δηλαδή πώς λειτουργούν πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, από την πιο απλή οικιακή συσκευή μέχρι τελευταίας τεχνολογίας gadgets. Το περιεχόμενο των κειμένων είναι σχεδιαμένο με βάση της αναζητήσεις που γίνονται στο Google, κάτι που σημαίνει ότι πάντοτε ασχολείται με τις πιο συχνές απορίες των αναγνωστών. Τα άρθρα είναι γραμμένα σε απλά αγγλικά και ενίοτε συνοδευόνται από εικόνες ή σχετικά βίντεο.

Δείτε εδώ για παράδειγμα ένα ενδιαφέρον αρθράκι σχετικά με το πιο είδος σαπουνιού είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε: http://health.howstuffworks.com/skin-care/cleansing/myths/question692.htm


Σ.σ: Όσοι έχετε βαρεθεί τα προεκλογικά νταβαντούρια, υπομονή καθώς σύντομα τελειώνουν... ελπίζουμε!