Μετά από απουσία πολλών ημερών, ανεβάζουμε συνταγή για τους πεινασμένους και καταπονημένους. Ως συνήθως, οι συνταγές του Στύλου δεν είναι πολύπλοκες ούτε χρονοβόρες - βασικά θα μπορούσαμε με μία φράση να τις ονομάσουμε ''φοιτητικές συνταγές with a twist'' - έτσι λοιπόν και η σημερινή ακολουθεί την ίδια γραμμή. Το αγαπημένο των Ελλήνων κρέας κυριαρχεί αυτή τη φορά στο πιάτο και σας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για βουτιές στις παραλίες ή αναβάσεις στο βουνό, ό,τι προτιμάτε. Συνοδεύεται από το ταπεινό και υγιεινό καφέ ρύζι, για να έχετε μία χορταστική μερίδα και να μην πλακώσετε μισό καρβέλι ψωμί μαζί με το φαγητό...
Ξεκινάτε πλένοντας καλά τις αρνίσιες μπριζόλες - αν δεν βρείτε στο σουπερ μαρκετ, σίγουρα θα βρείτε στον χασάπη της γειτονιάς. Τις αφήνετε λίγο να στραγγίξουν και συνεχίζετε με το αλατοπιπέρωμα. Εαν έχετε όρεξη, μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο σε ένα μπολ με μαρινάδα (π.χ. ελαιόλαδο με λεμόνι ή λίγο ξύδι και κύμινο) για να μαριναριστούν από το προηγούμενο βράδυ και να τις έχετε έτοιμες για μεσημεριανό μαγείρεμα. Όσοι δεν το επιθυμείτε, κανένα πρόβλημα. Απλά συνεχίστε πασπαλίζοντας τα μπριζολάκια με ρίγανη. Τοποθετήστε τα στο ταψί με ελάχιστο λάδι και νερό και ψήστε τα στους 200-220 °C για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα ανάλογα την ισχύ του φούρνου σας. Τσεκάρετε κάθε τεταρτάκι για να δείτε μήπως χρειάζεται να προσθέσετε ελάχιστο νερό για το ψήσιμο. Σερβίρετε με ρύζι και είστε έτοιμοι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου