Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ωδή στον καμπινέ, μέρος δεύτερο

Αφού στο προηγούμενο ποστ ασχοληθήκαμε με τη σημαντικότητα του καμπινέ και τα διάφορα είδη του, σήμερα θα ρίξουμε μία προσεκτικότερη ματιά σε διάφορα ''περιφερειακά'' θέματα που έχουν να κάνουν με αυτόν... 

Πρώτο και καλύτερο το τα μαλα υποτιμημένο κωλόχαρτο. Απαραίτητο και αρκετές φορές δυσεύρετο (ειδικά σε δημόσιες τουαλέτες ή ένδοξα φοιτητικά σπίτια), είναι το α και το ω κάθε καμπινέ, οσο ευρύχωρος, άοσμος ή όμορφα διακοσμημένος κι αν είναι. Αν δεν υπάρχει άφθονο, χέσε μέσα (pun intended)!

Η βιομηχανία, σε μία προσπάθεια να διώξει ντροπές και σεμνοτυφίες από τον καταναλωτή, έχει κάνει θαύματα με το σχεδιασμό του κωλόχαρτου. Ξεχάστε το απλό πλην βαρετό λευκό ή τα χαρούμενα χρώματα με τα οποία τυλίγεται το κουτάβι που βλέπετε στις διαφημίσεις της tv. Πλέον, η μόδα στο κωλόχαρτο λέγεται εναλλακτικότητα και κάθε άνθρωπος που σέβεται τον καμπινέ του πρέπει να την ακολουθήσει. Παραθέτουμε δύο παραδείγματα.

1. Ο Μπετόβεν: κωλόχαρτο για μουσικούς, συνθέτες ή απλά μουσικόβιους. Γράψτε στις τυπωμένες παρτιτούρες ή απλά απολαύστε τη δική σας ''μουσική''... Παρέχει μάλιστα και κάλυψη σε ντροπαλούς σε περίπτωση που έχει τελειώσει και δεν θέλουν να φωνάζουν ''χαρτίίίίί'' μέσα στο σπίτι: ''Mαίρη, μου φέρνεις ένα Μπετόβεν σε παρακαλώ?!''

2. Η χαρά του παιδιού: αγαπάτε τα σταυρόλεξα? τις σκιαγραφήσεις? το sudoku? Περάστε ευχάριστα το χρόνο σας στον καμπινέ με το αγαπημένο σας παιχνίδι, χωρίς να κουβαλάτε περιοδικά και εφημερίδες. Καινοτόμος εταιρία τυπώνει ρολα ανάλογα με το γούστο και τις προτιμήσεις σας. Αφήστε που οι επισκέπτες σας θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό!



Πέρα από το ένδοξο κωλόχαρτο, ένα άλλο μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με τον καμπινέ όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού είναι οι ταμπέλες. Η ευρηματικότητα ορισμένων ξεπερνά κάθε φαντασία και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της τέχνης! Απλά απολαύστε!

1. Αγοράκια / κοριτσάκια


2. Αγοράκια / κοριτσάκια - μινιμαλιστική βερσιόν


3. Αγοράκια / κοριτσάκια - δεν κρατιέμαι βερσιόν


4. Τούνελ και τρένο - πρωτότυπο, αλλά ο τυπάς που το σχεδίασε έχει ακόμη δουλειά?


5. Για τους λάτρεις των παραμυθιών


6. Για τους ματάκηδες - έχουν κι αυτοί ψυχή!


7. Μιναρές και θόλοι - η ''διακριτική'' βερσιόν


8. Απολαύστε με 50c. την μαγική ατμόσφαιρα - φοβερό, επικροτούμε! Τα αξίζει τα λεφτά του!


9. Κάτω δεξιά ο λόγος που αυτή η κατα τ' άλλα βαρετή ταμπέλα βρίσκει μία θέση στο πάνθεον


10. Η ελληνική βερσιόν, πιθανότατα κάπου στου Ψυρρή, Αθήνα...


Bonus: δύο ταμπέλες που δεν βοηθούν μεν στον προσανατολισμό όσων ψάχνουν τον καμπινέ, αλλά οφείλουν να τις διαβάσουν!

11. Την διαβάσατε?! Τρέξτε, έχει ουρά...


12. Ξηγημένα πράγματα. Κάθε σοβαρός καμπινές πρέπει να έχει μία τέτοια!
 

Δυστυχώς δεν θα θίξουμε εδώ το τεράστιο θέμα του καζανακίου (και δη του χαλασμένου), δεύτερου σε σημαντικότητα μετά το κωλόχαρτο για ευνόητους λόγους, και του παρεξηγημένου στην Ελλάδα μπιντέ. Ίσως στο μέλλον, σε ένα τρίτο μέρος καμπινε-αφιερώματος...

Ο Κύριος μεθ΄ υμών, και να σας φυλάει από τις κακοτοπιές!
Δόκιμος

7 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Το χαρτί είχε κι άλλα περιθώρια ανάπτυξης, αλλά αυτό με τα σταυρόλεξα είναι επιμορφωτικό προσφέροντας πνευματική διεύρυνση -πολύ σημαντικό- οπότε θα επισκίαζε όλα τα υπόλοιπα...
Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ήταν και η παραμυθένια ταμπέλα!
Τεσπα, τι να λέμε, το θέμα είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης... :)

Dokimos είπε...

Dark Chef etsi akribws einai, to thema einai terastio k anexantlhto, opote prepei na baloume ena orio sthn analysh..

PS: Diabasa liges selides apo to ponhma pou mu esteiles, einai opws akribws to perimena, dld xekardistiko k ''episthmoniko'' synama! Mporei na postarw kapoia apospasmata sto mellon :)

KitsosMitsos είπε...

Αυτά να τα πεις στα Λούκυ Λουκ και στα Αστερίξ που είναι μόνιμα παρκαρισμένα εκεί μέσα :P

Dokimos είπε...

KitsosMitsos welcome :)

Allo ena thema pou xexasa na anaferw einai o swstos exoplismos enos kampine k ta comic pou prepei na yparxoun - Lucky Luke & Asterix standard!

thalassaki είπε...

Φοβερό αφιέρωμα! Εύγε και πάλι εύγε, οι φωτογραφίες απίθανες.. Θα το ήθελα κι ένα αφιέρωμα στο μπιντέ - θυμάμαι κάτι παλιά διαμερίσματα που φυσικά το διέθεταν στάνταρ.
Πώς πάει ο Σεπτέμβρης; Φιλικός ελπίζω κι εύχομαι όλα μια χαρά. Καλημέρα όλη μέρα αγαπητέ μου Δόκιμε.

Dokimos είπε...

Euxaristoume to thalassaki gia ta kala tu logia ;)

O mpintes einai pragmatika mia ptyxh tu kampine pou diathetei mysthrio (poly apla epeidh elaxistoi apo th nea genia gnwrizoun to rolo pou epitelei!) kai axizei dyo logia parapanw.. Isws se kapoio mellontiko post!

Chalice είπε...

Απ' τα πολύ καλά posts που διάβασα σήμερα Δόκιμε.
Θ' αρχίσω μου φαίνεται να παραπονιέμαι για έλλειψη πρωτοτυπίας και διορατικότητας κάθε φορά που ΄θα βλέπω "συμβατική" ταμπελίτσα WC