Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Το 2011 μπήκε εδώ και μέρες. Σήμερα μπήκε και ο Στύλος

Το 2011 μπήκε, με το καλό για όλους ευχόμαστε. Ο Στύλος ξαναστήθηκε. Ας ξεκινήσει και αυτή η blog-o-χρονιά, η οποία παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας του νέου αιώνα μα και της έκτης χρονιάς ζωής του Στύλου! Για να το γιορτάσουμε, μπορεί και να πάμε λούνα πάρκ αν βρούμε χρόνο. Και μετά το λούνα πάρκ...

Λοιπόν, ξεκινάμε εκκλησιαστικά και σοβαρά. Για πρώτο ποστ, σας έχουμε ένα ντοκιμαντέρ 40 λεπτών που ανέβηκε στο ΤVXS σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα της Καθολικής Εκκλησίας - της δικής μας ακόμη δεν είναι τόσο διάσημα για να έχουν δικό τους αφιέρωμα, υπομονή... Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στα πλαίσια εκπομπής του BBC και παρουσιάζει διάφορες υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων αγοριών και κοριτσιών από ιερείς σε Βρετανία και ΗΠΑ. Μάλιστα, ο οικοδεσπότης του, Colm O'Gorman, υπήρξε ο ίδιος θύμα βιασμού στην Ιρλανδία όταν ήταν 14 χρονών.


tvxs.gr | Σεξουαλικά εγκλήματα και το Βατικανό
Uploaded by tvxorissinora. - Explore more family videos.

Τα έχουμε πει πολλές φορές αλλά θα ξανακάνουμε μία σημείωση για να μην παρεξηγηθούμε: δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τη θρησκεία αλλά με την εφαρμογή της, και ιδιαίτερα με τις υποκρισίες μίας Εκκλησίας που πουλά ήθος αλλά στην πράξη διαψεύδεται οικτρά. Και για να σπάσουμε λίγο το βαρύ ύφος, ενημερώνουμε πως θα ακολουθήσει σύντομα αφιέρωμα που θα φέρει ρίγη συγκίνησης, τσουβάλια αναμνήσεων, φάτσες ευχαρίστησης και δάκρυα χαράς στα μάτια πολλών.
Θα έχει διάφορα και για όλα τα γούστα.

Mέχρι τότε, δεχτείτε τις ευχές μας για μία όμορφη χρονιά, και καλώς σας ξαναβρήκαμε!


Υ.Γ. Πάμε στο ψυγείο τώρα για μεταμεσονύχτια ζυθο-αναζήτηση.
Υ.Γ.2. Κι αυτό είναι ασφαλώς για να πνίξουμε τον πόνο μας επειδή δεν μπορούμε να βρούμε τέτοια ώρα λουκουματζίδικο ανοιχτό - όχι ότι έχει στο Νησί δλδ...
Υ.Γ.3. Δεν σας ρωτήσαμε, περάσατε όμορφα τις γιορτές? Πάντα καλά.

11 σχόλια:

Mixos είπε...

Πέρασαν κιόλας τόσα πολλά χρόνια για το Στύλο? Τι να πω ...

Παληκάρια σας εύχομαι Καλή Χρονιά με πολλές ποιοτικές,όπως μας έχετε εξάλλου συνηθίσει,δημοσιευσεις ...
με πολλές αποδράσεις από την καθημερινότητα, με πολλές μπυροδοκιμές και πάνω από όλα με ΥΓΕΙΑ!!

Nikatsu είπε...

Θα ήθελα ένα σχόλιο όμως για την Ορθόδοξη Εκκλησία.Έχουμε ανάλογα εγκλήματα από ορθόδοξους ιερείς;
Καλή Χρονιά.

KitsosMitsos είπε...

Μουσικά μπήκε η χρονιά. Και με μικρά-μικρά σκανδαλάκια (λέμε τώρα για να μην πούμε τίποτε πιο βαρύ).

Dokimos είπε...

@Mixos: Asta, kleisame 5etia k mphkame sto no6... hmastan nioi ki allaxame, asprisan mallia k mousia.. :)
Kalh dynamh k se sena Mixos, panta kala k me nees etiketes ana xeiras!

@Nikatsu: Geia sou Nikatsu, kalh sou xronia! Sto keimeno opws eides yparxei mia sxetikh eirwnia gia analoga peristatika stous kyklous ths Orthodoxhs Ekklhsias, safws ligotera. Wstoso prepei na tonisoume oti oi dikoi mas papades mallon eidikeuontai se oikonomikhs fysews atasthaleies..

@KitsosMitsos: Xairete KitsosMitsos! O loukoumas meta to louna park epibaletai pleon meta thn kykloforia tou kommatiou.
Gia ta ''skandalakia'', eimai bebaios oti apoteloun thn koryfh tou pagobounou..

paraxeno pirouni είπε...

Ναι, κάπως καθυστερημένα άνοιξε τις πύλες του ο Στύλος για φέτος, αλλά δεν πειράζει, οι πιστοί του μόλις είδαν το άγιο του φως αναμμένο, έτρεξαν και μπήκαν!

Πω, πω… 6 χρόνια ε?
Εμ, εκεί στα βουνά που τον έχετε στήσει, δεν τον ανακαλύψαμε κι εμείς νωρίτερα!
Λοιπόν, εύχομαι μετά από τόσες ιεραποστολές και κατηχήσεις ο Στύλος να μεγαλώσει κι άλλο, να υψωθεί στα blog-o-ουράνια και να ενωθεί με τα θεία! ;)

thalassaki είπε...

Δόκιμε καλή χρονιά - με υγεία, πρόοδο και ό,τι εσύ επιθυμείς. Τα χάλια του Βατικανού τα έχω παρακολουθήσει αρκετά και πολύ σωστά έπραξες να ανεβάσεις το κλιπ. Γενικά έχω πρόβλημα με ο,τιδήποτε οργανωμένο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη θρησκεία και τα κομματικά - πάντα θα βρίσκεις σαπίλα και αμαρτία όπου μαζεύονται φανατισμένοι.
Σου εύχομαι να τα εκατοστήσει ο Στύλος. Το παλιό μου ιστολόγιο το είχα ξεκινήσει στα μέσα του 2006 αλλά δε γράφω πια εκεί.. το θεωρώ πολύ σπουδαίο που με τόση συνέπεια εσείς συνεχίζετε εδώ.
Καλό σαββατόβραδο και καλή Κυριακή, πολλούς χαιρετισμούς από τα νότια του νησιού.

Dokimos είπε...

@Dark Chef: Xaxaxa, thn kalyterh euxh edwses maurontymenh chef! Na enwthoume me ta theia ki as mas kayei meta keraunos gia thn ybrh mas!

@thalassaki: Geia su kai pali thalassaki, kalws mas xanabrhkes kai kalh xronia k apo touto to bhma! Mazi sou kata ths fanatilas, ths opoias to Batikano einai shmaioforos!
Kalh Kyriakh!

Skouliki είπε...

καλα εγω δεν ασχολουμαι με την εκκλησια .. γιατι αμα ασχοληθω θα νευριασω.... την εχω στην μπουκα που την εχω αμα ακουω και για κακοποιηση σε παιδακια ...γκρρρρρρρρ

ολα καλα φιλε μου ξεκουραστηκαμε και βουρ για τα υπολοιπα :)

Dokimos είπε...

Skouliki xxwne anelehta k akatapausta, mhn katapiezeis ton eauto sou! :)) O tomeas pou dialexes einai apo tous agaphmenous mas!

Bour me fora sta ypoloipa!

Cybergoulion είπε...

Χρόνια πολλά και να μεγαλώσει ο στύλος, να γίνει πυλώνας σας εύχομαι.
Πολλά σκάνδαλα, μερικές φορές λες πάλι καλά που δεν είναι και στις εκκλησίες μας της μόδας το βαθύ σκύψιμο των μουσουλμάνων για να προσευχηθούν. Φαντάσου μετά σκάνδαλα!

Dokimos είπε...

Euxaristoume gia tis euxes sou adelfe Cybergoulion :0)

Gia to bathy skiyimo, mhn pairneis kai orko! Exoume ki emeis polles pou oxi apla skyboun, alla xaplwnoun sxedon sto patwma mesa se mia oneirikh eulabeia pou perilambanei to skoupisma ths skonhs apo to nao me ta rouxa tous...