Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Κολοκυθομακάρονα και κολοκυθόμπυρα

Το Halloween μπορεί να πέρασε εδώ και καιρό αλλά η κολοκυθομανία καλά κρατεί! Δοκιμάσαμε φρέσκα ζυμαρικά με γέμιση κολοκύθας και τριών τυριών, τα οποία συνοδέψαμε με μία Pumpkin Αle της αμερικάνικης Saranac - και πάθαμε υπερ-κολοκύθωση! Μεταξύ μας, τα νόστιμα ζυμαρικά δεν ήταν παρά η αφορμή για να ανοίξουμε τη μπύρα...


Η Pumpkin Ale είναι μόνο μία από τις πολλές εποχιακές ετικέτες της Saranac. Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5.4% α.φ. και είναι ζυμωμένη με κολοκύθα, κανέλα, βανίλια, τζίντζερ και άλλα καρυκεύματα που της δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα!


Έχει πορτοκαλί-ανοιχτό καφέ χρώμα, με λευκό αφρό που διαλύεται γοργά, και αρώματα κολοκύθας και καραμέλας. Γευστικά, κυριαρχεί μία έντονη γλύκα από την κολοκύθα, τη βανίλια και την κανέλα, και καθώς η μπύρα ζεσταίνεται ξεπετάγονται ελαφρώς και τα μπαχάρια. Μέτριο σώμα, με μικρή ενανθράκωση. Η υπερβολική ζαχαρένια αίσθηση μετριάζεται κάπως από το πικρό τελείωμα. Γενικά μου άφησε καλή εντύπωση.



Αυτή ήταν η πρώτη κολοκυθόμπυρα που δοκίμασα, ελπίζω να καταφέρω να βρω κι άλλες πρίν το επόμενο Halloween!

6 σχόλια:

The Dark Chef είπε...

Εγώ να δω πότε θα δοκιμάσω κολοκυθόμπυρα... Πάω να φτιάξω λοιπόν καμιά κολοκυθόσουπα για να παρηγορηθώ! :)

thalassaki είπε...

H δική μου έφεση πάλι στα ζυμαρικά :) Πολύ νόστιμο ποστ Δόκιμε, καλό σου βράδυ με αρκετή βροχή

dimitris είπε...

Ena eksaireto post apo ton eksaireto dokimo. Mono pou tha ithela kai th syntagh ths makaronadas gia na ti dokimasw kai gw!!!

Dokimos είπε...

@Dark Chef: To eipes kai to ekanes loipon. Erxomai na dokimasw!
Gia th mpyra, apla ypomomh :)

@thalassaki: Kalh Kyriakh thalassaki, to yofokryo kala kratei!

@dimitris: Geia sou dimitri! Makari na eixa syntagh na thn postarw, ta kolokythozymarika htan etoima!!

Free Spirit είπε...

Ζυμαρικά με κολοκύθα και τυριά:|

Dokimos είπε...

@Free Spirit: Afou den ftiaxame kolokythopita na thymithoume ta paidika mas xronia, arkesthkame se apla, gemista kolokythozymarika :)