Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

The boys are back in town

Κυριακάτικο χαρατατζάν και καλό μήνα σε όλους και όλες! Καλό Σεπτέμβριο δηλαδή, και καλά ξυπνητούρια σε όσους ακόμα ονειρεύονται νοσταλγικά το καλοκαίρι που πέρασε...

Η καλόγρια που σερφάρει είναι μία ευγενική προσφορά της Dark Chef

Να προειδοποιήσουμε επίσης μερικους-μερικους που ακόμα κωλοβαράνε σε παραλίες / λίμνες / ποτάμια / οροπέδια / κοιλάδες / βουνά να γυρίσουν οσο το δυνατό γρηγορότερα επειδή οσο περισσότερο αργούν, τόσο περισσότερο ζηλεύουμε και μας σπάνε τα νεύρα θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στην καθημερινότητά τους. Εμείς για σας τα γράφουμε, όχι για να μη λέτε μετά. Εντάξει, και για να πείσουμε τη Bar να σταματήσει τα parties και να ξεκινήσει δουλειά...


Ο Dokimos επέστρεψε στις επάλξεις του καθήκοντος μετά από ένα ξεκούραστο και απολαυστικό τα μάλα Αύγουστo - και ο Στύλος ξαναστέκεται περήφανος, ωσαν άλλος φάρος ηθικής επαγρύπνησης πάνω από το χαώδες και αμαρτωλό ιντερνέτι. Οι καιροί είναι χαλεποί, να προσέχετε.



Μας περιμένει μία ενδιαφέρουσα - από κάθε άποψη - σεζόν, γι' αυτό δεν χρονοτριβούμε και ξεκινάμε με μία επιγραφή ταμπέλας στην επαρχία που μας έστειλε ανώνυμος φίλος του Στύλου:

Οδηγοί μην τρέχετε, μόνον ο Χριστός αναστήθηκε!!!

Ωραιότατη και έξυπνη η επιγραφή, παρά το πρόχειρο του συλλογισμού (το Λάζαρο τον θυμάστε;). Πέραν του μηνύματος σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, φέρνει στο μυαλό μου εκείνες τις γραφικές ταμπέλες που συναντούμε σε επαρχιακούς δρόμους με χριστιανικό περιεχόμενο, π.χ. ''Ομόνοια και αγάπη Χριστιανοί'', ''Πιστεύετε στο Θεό και θα βρείτε την πόρτα του Παραδείσου ανοιχτή'', ''Ο Κύριος σε αγαπάει. Εσύ;'' και άλλα παρόμοια. Αν έχετε κάτι παρόμοιο, στείλτε το! Τα λατρεύουμε κάτι τέτοια.

Intermission: ακολουθεί φωτογραφία-μαρτυριάρα από τις διακοπές του Δόκιμου. Σωστά μαντέψατε, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου... Και σταματάω το θέμα φαγητό εδώ επειδή οι σιελογόνοι αδένες μου ξεγελάστηκαν και ξεκίνησαν να δουλεύουν.


Σε σοβαρότερα θέματα, διάβασα ότι καταργούνται τα δωρεάν συγγράμματα στα φοιτητόνια την Άνοιξη. Πάνε οι λαμπρές εποχές που οι φοιτητές λάμβαναν 1-2 βιβλία ανα μάθημα (αρκετοί δεν τα άνοιγαν καν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και γραφόντουσαν σε μαθήματα επιλογής μόνο και μόνο για να καβαντζώσουν ενδιαφέροντα συγγράμματα (να τα λέμε όλα). Πλέον, η ''δωρεάν πανεπιστημιακή παιδεία'' θα περιλαμβάνει μόνο σημειώσεις ενω εξετάζεται και η λύση των ηλεκτρονικών συγγραμμάτων. Φυσικά, οι φοιτητές με κάποια οικονομική άνεση θα μπορούν να αγοράζουν τα βιβλία, καινούργια ή μεταχειρισμένα... Με γνωστές προχειρότητες και χωρίς οργανωμένο σχέδιο, το κράτος μάλλον θα τα φάει τα μούτρα του αφού εκτός των δυσαρεστημένων φοιτητών που θα γεμίσουν τους δρόμους, θα έχει να ξεδιαλύνει το μπέρδεμα των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά  κυρίως να τα βάλει με τους εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, οι οποίοι θορυβήθηκαν μόλις διαπίστωσαν ότι θα χάσουν την κότα με τα χρυσά αυγά! Η συνέχεια αναμένεται φαιδρή.

Για την ώρα, καλή Κυριακή και καλώς σας ξαναβρήκαμε!

4 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Καλώς μας ήρθες Δόκιμε και χαίρομαι που άνοιξε και πάλι ο Στύλος!
Ρίξε μια ματιά και στο γραμματοκιβώτιό του. Σου έχω στείλει κάτι, έτσι για το καλό :)

Dokimos είπε...

Kalws thn agaphmenh tou blog Dark Chef :)) Euxomai kalh dynamh me ola!

Fobero to dwraki, tha to postarw!

Mixos είπε...

Γουελκαμ μπακ λεπόν και στον Στύλο μετά του φίλτατου Δόκιμου στις επάλξεις για μια ακόμη συγκλονιστική σεζόν ...

Κι επειδή όπως λέμε εδώ πάνω τα ασπρόμαυρα καρντάσια "ο Θεός συγχωρεί, ο ΜΠΑΟΓΚ ποτέ" ... ας σε δώκουμε μιαν άφεση αμαρτιών αγαπητέ Δόκιμε για τις όποιες "γουρουνιές" γαστρονομικής φύσης έκανες μέσα στο θέρος ... αλλά να ξέρεις .. πρώτη (?) και τελευταία φορά που ξανα-συμβαίνει αυτό! Να ξηγιόμαστε!!

όσο για τα συγγράματα ... τι να πει κανείς ! Είναι από αυτές τις ειδήσεις που η σιωπή έρχεται αυθόρμητα και κάθεται στα χείλη σου!!

Καλή επάνοδο λοιπόν και ας θυμήσω ότι στις 8 Σεπτεμβρίου ανοίγει η ΔΕΘ όπου μπορείτε όλοι οι κουτσοί-στραβοί-κατατρεγμένοι αυτού του τόπου να διαδηλώσετε στη συμπρωτεύουσα με περισσή περηφάνεια και μετά όλες τις υπόλοιπες μέρες να χαθείτε και να χωθείτε στους καναπέδες σας χαζεύοντας στο χαζοκούτι κάθε π@π@ρι@ που θα περνάνε προς ψήφιση τα λαμόγια μας!
Ας σας δώσει ο Δόκιμος δύναμη τουλάχιστον να μπορείτε να κάμνετε το σταυρό σας!!

Dokimos είπε...

Welcome back to you too, Señor Mixos!
Gia tis gourounies, eimai sigouros oti me ''niwtheis'', eite einai kalokairi eite xeimwnas :)
Gia th sezon pou erxetai, kalo kouragio eidika se sas ekei katw! Thelei perissia ypomonh gia na mh bgei o kosmos stous dromous me ta giatagania...