Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικό τσιμπούσι στην ξενιτιά

Όπως έχουμε επαναλάβει σε παλαιότερα ποστάκια, ο καλύτερος τρόπος για να ξορκίσουμε το δαίμονα της ξενιτιάς είναι οι μασαμπουκο-μαζώξεις με ομοιοπαθείς. Όταν δε αυτές οι μαζώξεις περιλαμβάνουν ελληνικά φαγητά που έφτασαν στο Νησί ''λαθραία'' (τυλιγμένα σε σακούλες και εφημερίδες, μέσα σε βαλίτσες ρούχων), το happening έχει περισσότερο γέλιο και το φαγητό αποκτά νοστιμότερη γεύση! Μία τέτοια μάζωξη λοιπόν έλαβε χώρα πρίν λίγο καιρό... και δείτε τί έγινε!

(κάντε κλικ στην εικόνα για απόλαυση μεγαλύτερων διαστάσεων)

Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των εδεσμάτων (από αριστερά προς τα δεξιά, με τη φορά του δείκτη ρολογιού):

- νοστιμότατο λουκάνικο Βόλου με πορτοκάλι (!), το οποίο τηγανίστηκε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίστηκε με άνηθο (υποτίθεται ότι θα χρησίμευε ως ορεκτικό, τελικά σερβιρίστηκε ως ''συνοδευτικό'' στο τραπέζι :o)
- parsnips (ριζώδες λαχανικό λευκού-ελαφρώς κίτρινου χρώματος, το οποίο μοιάζει με το καρότο στο σχήμα αλλά έχει πιο γλυκιά γεύση) ψημένα στο φούρνο με μέλι, σπεσιαλιτέ του φίλου Ιωάννη. Μελώσανε οι ρίζες, μούρλια!
- τραγανή σαλάτα ''all in the bowl'' με μαρούλι, ντοματίνια, ραπανάκια, κόκκινη πιπεριά, αγγούρι, πατάτες και ελιές. Σερβιρισμένη μόνο με αλάτι, ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι. Όχι, για να μην λέτε ότι δεν τρώμε τα 5 a day μας!
- κοψιδοπιατέλα με κρεατικά (χωριάτικα λουκάνικα δύο ειδών στο φούρνο και μπριζολάκια ψημένα στη γκριλιέρα) σερβιρισμένα πάνω από ελληνικές πίτες. Αληθινά ντρέπομαι να σας περιγράψω τί έγινε με το που ξεκινήσαμε τη μάσα! Αν και μπορείτε να φανταστείτε...


Για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας είχαμε μπυρίτσες και cider. Ξεκινήσαμε με την ωραιότατη βελγίδα Hoegaarden Rosée (σε μπουκάλα των 750ml), μία βερσιόν της γνωστής λευκής μπύρας με σμέουρα (περιεκτικότητα 6%) και έντονη φρουτώδη γεύση. Στη συνέχεια ανοίξαμε ένα μπουκάλι Bulmers Vintage Reserve cider. Ειδικός στον μηλίτη οίνο δεν είμαι αλλά βρήκα τον συγκεκριμένο αρκετά απολαυστικό, και γευστικά πιο ενδιαφέρον από αντίστοιχους βιομηχανικούς, τύπου Magners ή Gaymers. Ολοκληρώσαμε το δείπνο με μία Innis & Gunn Rum Finish, την οποία είχαμε μεν δοκιμάσει παλαιότερα αλλά είπαμε να της δώσουμε άλλη μία ευκαιρία - την οποία δεν άδραξε... 

Φυσικά, θ' ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες μαζώξεις, καλά να 'μαστε κι όρεξη να 'χουμε. Μέχρι το επόμενο τσιμπούσι στην ξενιτιά, θυμηθείτε κι αυτό.

3 σχόλια:

Mixos είπε...

Ε ... αυτό ονομάζεται θράσος αγαπητέ Δόκιμε !!! Αγαπητέ είπα ...?? Τέλος και αυτό ... Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις!!Είσαι ώρες ώρες κινητή καταστροφή !!!

Και όχι τίποτε άλλο ... όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία μόνο και μόνο που συμβαίνουν στο αμπρόαντ!
Ελληνικού τύπου τσιμπούσιον εις το Ηνωμένον Βασίλειον ...Αυτά είναι !!
Τα σέβη μου στους συμμετέχοντες .. και σε αυτές/αυτούς που σας τα ετοίμασαν για να λαθρο-εισέλθουν στη Γηραιά Αλβιόνα !!

paraxeno pirouni είπε...

Χα χα, το gifάκι με τον Bean κολλάει στο post σαν μαγνητάκι από καπάκι μπύρας σε πόρτα ψυγείου (του Στύλου)

:))

Βασικά δεν είμαι και τόσο φίλη των λουκανικο-κοψιδιών (όχι ότι δεν υπάρχουν και στιγμές που τα τσακίζω), γι' αυτό τώρα κόλλησα με το parsnip που το έχω δει μόνο σε φωτογραφίες, δεν το ξέρω καθόλου σαν υλικό και θέλω να το μάθω! Και πως μεταφράζεται στα ελληνικά τελικά?

Dokimos είπε...

@Mixos: File einai episthmonika tekmhriwmeno oti ta koyidia sto exwteriko exoun kalyterh geush, xaxa!! Sorry pou to post sou xalase th diaita... :)

@Dark Chef: Kalytera pou den sou aresoun poly ta koyidia, menoun perissotera gia mas, xoxo!! :p

To parsnip metafrazetai sta ellhnika ws ''ελαφόβοσκο'', des edw: http://www.yiannislucacos.gr/ingredient/2090/parsnipelafovosko-parsnip#.UQ0N8PJsF-M