Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Νοτιοκορεάτικο σινεμά x4

Ακολουθούν τέσσερις ταινίες του σύγχρονου σινεμά της Νότιας Κορέας τις οποίες είδαμε προσφάτως και μας άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πράγμα ουχί τυχαίο καθώς τα τελευταία 6-7 χρόνια έχουμε αναπτύξει μία κάποια λατρεία για το νοτιοκορεάτικο σινεμά το οποίο κρύβει πάμπολλα διαμάντια. Είχαμε φανερώσει ένα μικρό σημάδι της λατρείας μας αυτής σε παλαιότερο ποστ του Στύλου. Καιρός λοιπόν να δώσουμε περαιτέρω αποδείξεις από την πρόσφατη παραγωγή ενος, χωρίς υπερβολή, εκ των καλύτερων σινεμα στον κόσμο. Μέσα από τις τέσσερις ταινιο-προτάσεις που ακολουθούν, αγκαλιάστε μαζί μας εικόνες του διαφορετικού, του ατελούς, του ανθρώπινου... χωρίς happy ending.

Helpless (2012) του Byun Young-Joo

 Τρέιλερ θα δείτε εδώ

Υπόθεση: Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο με προορισμό το πατρικό του άντρα, ο οποίος θέλει να γνωρίσει την κοπέλα του στους γονείς του προτού παντρευτούν. Μία μικρή στάση, εκείνος βγαίνει από το αυτοκίνητο για καφέ, εκείνη δέχεται ένα τηλεφώνημα και... εξαφανίζεται! Έτσι ξεκινά η αναζήτηση της κοπέλας, με τον πρωταγωνιστή να διαπιστώνει στην πορεία ότι επρόκειτο να παντρευτεί κάποια για την οποία δεν γνώριζε απολύτως τίποτα! Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σκοτεινή και μυστηριώδης καθώς αποκαλύπτεται σταδιακά η πραγματική ταυτότητα της κοπέλας...
Αξιοσημείωτη σκηνή: Το flashback με τη γνωριμία του ζευγαριού, όταν ο τύπος στο ξεκούδουνο πάει και προσφέρει γρανίτα (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;!) στην κοπέλα! Προτού καν συστηθεί ρε!
Extra: Η ταινία βασίζεται στο γιαπωνέζικο μυθιστόρημα Kasha (1992) του Miyuki Miyabe.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Εγγυημένη σωτηρία ψυχής από το 1620

H Landover Baptist Church είναι μία παρωδία χριστιανικής εκκλησίας που δημιούργησε το 1998 ο Chris Harper θέλοντας να σατυρίσει τα εκκλησιάσματα των Βαπτιστών με τις απαρχαιωμένες ιδέες και πρακτικές τους. Την τοποθέτησε σε μία ανύπαρκτη πόλη στην Iowa, της έφτιαξε τη δικιά της ιστοσελίδα και το δικό της φόρουμ και φρόντισε όλες τις λεπτομέρειες για να κάνει πιστευτό το δημιούργημά του.


Ανάμεσα στα διαμάντια που μπορείτε να βρείτε στο απίστευτο site της Landover Baptist Church αναφέρουμε ενδεικτικά τo Dating tips for Christian Men (λιώσαμε στα γέλια με τα νούμερα 8 και 9), το The Bible sex quiz (φροντίστε να κάνετε και τα τρία μέρη), το Official true Christian guide to the movies (διαβάστε οπωσδήποτε την κριτική του LotR: The Two Towers) και το Gift shop όπου μπορείτε να αγοράσετε από τάνγκα με φάτσα Ιησού για την καλή σας μέχρι φουτεράκι με στάμπα οδηγίες για να κάνετε περιτομή μόνος σας! Μεγαλεία!


Εν τω μεταξύ στην Ιταλία οι παπάδες βρίσκουν νέους τρόπους για να προσεγγίσουν το ποίμνιο...

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Δεσποινίς, μία μπύρα παρακαλώ - μέρος τέταρτο!!!!

Τηρώντας τις ωραίες παραδόσεις των γερμανικών μπυροφεστιβάλ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Θυμηθείτε τα προηγούμενα ποστ που έχουμε αφιερώσει στις αγαπημένες μπυρο-δεσποινίδες εδώ, εδώ κι εδώ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινές ευχές

Καλοκαιράκι του θάουζαντ θερτίν. Φτάσαμε στη μέση του Ιούλη και βρίσκομαι στο αγγλονήσι... Δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, απολαμβάνω ωραίο ζεστό καιρό χωρίς βροχή εδώ και μέρες, τρώγω ωραίο φαγητό, παίζω ωραίο μπάσκετ δύο φορές τη βδομάδα, κάνω ωραίες βόλτες αλλά θα γούσταρα περισσότερο εαν...

... τα καρπούζια που βρίσκω έμοιαζαν στα ελληνικά - έστω και λίγο. Γελάω κάθε φορά που βλέπω το μεγαλύτερο καρπούζι στη λαική να έχει το μέγεθος ενος μεγάλου ελληνικού πεπονιού... Άστε που τα πλείστα σουπερ μαρκετ το πουλάνε κομμένο στη μέση και τυλιγμένο σε διαφανή μεμβράνη! Στη γεύση δεν κάνω αναφορά επειδή θα συγχυστώ! Το θέμα καρπούζι για μένα είναι πολύ ιερό!


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μία σκάλα... πιάνο στο Παγκράτι

Η πιο πρόσφατη δράση των Atenistas έγινε στο όμορφο Παγκράτι, με τον καθαρισμό και το κατάλληλο βάψιμο μίας σειράς σκαλοπατιών κάθετα στην οδό Ερατοσθένους ώστε να μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου!


Υποψιάζομαι ότι εξαιτίας της ζέστης του καλοκαιριού οι δράσεις της ομάδας έχουν προς το παρόν σταματήσει. Μπορείτε ωστόσο να επισκεφτείτε το σαιτ και να δείτε τί έκαναν οι Atenistas τη χρονιά που πέρασε, να προτείνετε νέες δράσεις, να ενημερώσετε το χάρτη προβλημάτων ή να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να βοηθήσετε εμπράκτως για μία καθαρότερη Αθήνα.

Σημ: Ομάδες παρόμοιας δράσης υπάρχουν και σε άλλες πόλεις, δείτε εδώ τη σχετική λίστα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Δεσποινίς, μία μπύρα παρακαλώ - μέρος τρίτο!!!

Οι παλαιότεροι αναγνώστες του Στύλου ίσως θυμούνται τα ποστ-αφιερώματα στις σερβιτόρες των γερμανικών μπυροφεστιβάλ με τα παραδοσιακά φορέματα dirndl, στα οποία ως λάτρεις των πραδοσιακών ενδυμασιών (και μόνο!) έχουμε μία κάποια αδυναμία! Μετά τα ''Δεσποινίς, μία μπύρα παρακαλώ!'' και ''Δεσποινίς, μία μπύρα παρακαλώ - μέρος δεύτερο!!'' ερχόμαστε σήμερα, μετά από τεσσεράμιση χρόνια (αδικαιολόγητης απουσίας), να συνεχίσουμε την παράδοση με ένα τρίτο σχετικό μινι-αφιέρωμα!

 
 
 
 
 
 


Μεγάλη προσοχή λοιπόν στο συνδυασμό μπύρας και αμαρτωλού γυναικείου φύλου, να έχετε το νου σας! Θα ακολουθήσει και τέταρτο μέρος, και αυτό είναι δέσμευση!!!

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Οι Βοργίες

Η Ιστορία γράφει τα δυνατότερα σενάρια. Και είναι τρομακτική, ίσως περισσότερο από το καλύτερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μέσα στις σελίδες της βρίσκουμε γεγονότα απίστευτης πανουργίας, εκδικητικότητας και ανηθικότητας που μας υπενθυμίζουν συνεχώς την ατελή φύση του ανθρώπου, ο οποίος είναι ικανός για το καλύτερο μα και το χειρότερο. Κυνηγά τα υψηλότερα ιδανικά αλλά υποκύπτει στα σκοτεινότερα πάθη...


Ανάμεσα στα άπειρα παραδείγματα διαφθοράς και δίψας για εξουσία που μας έχει χαρίσει η Ιστορία, ελάχιστα είναι εκείνα που μπορούν να συγκριθούν με τους Βοργίες, μία πλούσια οικογένεια ισπανικής καταγωγής που αναρριχήθηκε στην κορυφή της κοινωνίας της Ρώμης τα τέλη του 15ου αιώνα. Ως Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ', ο πατήρ της οικογένειας Rodrigo Borgia υπήρξε η επιτομή της φιλαργυρίας, της λαγνείας και της ηθικής κατάπτωσης της εποχής. Ο μόνος που ίσως μπορούσε να τον κοντράρει ήταν ο ραδιούργος υιός του, Cesare Borgia...

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

6 και 6 και 6 και γιουβέτσι

Ακόμη ένα συλλεκτικό κομμάτι από την αγαπημένη Ελεύθερη Ώρα, η οποία έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης και στο παρελθόν - και με δυσκολία κρατιόμαστε για να μην ποστάρουμε τα πρωτοσέλιδά της καθημερινώς...


Σε αυτό το φύλλο μαθαίνουμε ότι τελικά ο Αντίχριστος έφτασε - μαζί με τους Τροικανούς! Ελπίζω μόνο να μη μιλάμε για το ίδιο πράγμα...


Καλό μήνα!