Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

Ήλιος, κυτταρίτιδα και αραλίκι

Ο Στυλίτης είχε αποσυρθεί για λίγες μέρες υπο σκιάν και με την ευκαιρία της άμεσης χορηγήσεως φυσικών χυμών και άλλων ιατρικώς επιβεβλημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων μετά την ολοήμερη στάση υπό του ήλιου κατά τη διάρκεια καύσωνος, επιδίωξε και πέτυχε την πλήρη περιγραφή του Ελληνικού θέρους με τη χρήση τριών λέξεων. Για το πόριμα τούτο χρησιμοποιήθηκαν καταγεγραμμένες παρατηρήσεις με βάση τις αρχές των θετικών και εμπειρικών επιστημών όπως αυτές προκαθορίστηκαν στηριζόμενες αποκλειστικά στο αισθητήριο του ορθολογισμού.
Ήλιος, φως, τέχνες, γράμματα και πρόοδος αλλά και ανυπόφορη ζέστη, θερμοκρασία 40+ και συνθήκες ανυπόφορης κακοκαιρίας. Αδυναμία κυκλοφορίας, σωματική εξουθένωση και όλα τα παραλειπόμενα.
Κυτταρίτιδα, περιττό δέρμα, αγύμναστα οπίσθια και μηροί. Όλα με μέτρο όμως. Το μέτρο που δίνει στο συντομευμένο ένδυμα της -κατά τους φυσιολόγους-πλαδαρής Ελληνίδας την ιδέα του χυμώδους παραδείσου, της ηδονής της αφής.
Αραλίκι της υπέρτατης ξεκούρασης, της ενδελεχούς σωματικο-πνευματικής αναζήτησης του τίποτα έτσι όπως διαγράφεται από την νοητική ακινησία με μόνο σκοπό την προκλητική παράλυση.
Ιδιαίτερα περί της τελευταίας φιλοσοφικής απόρροιας ο Στυλίτης είχε την ευκαιρία να προβεί σε προσωπικούς μα σε ουδεμία περίπτωση λιγότερο αντικειμενικούς -ας επιτραπεί στην αγιότητα του ο αυτο-καθορισμός- πειραματισμούς ώστε το συμπέρασμα να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερο. Διότι και σε αυτή τη περίπτωση η κατάστασις του ήτο χρήσιμη δια την αναζήτησιν της αληθείας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω ότι ο φίλτατος στυλίτης προσπαθεί να μας υποδείξει τι κυριαρχεί στο μαυλό του μέσου έλληνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: η απόλυτη βλακεία

stilitis είπε...

Τι να κάνουμε... Το κλίμα βλέπεις...