Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007

Zέστη...

Εντάξει υπάρχει αυτό το κοινότυπο οτι η ζέστη δεν αντέχεται. Γιατί δεν αντέχεται όμως τέκνα μου;
Μην ειν' τα ελαφρά τα ρούχα;
Μην ειν' ο ήλιος ο πολλής;
Μην ειν' οι ιδρωμένες μασχάλες;

Όλα τα παραπάνω για θετικά τα κόβω τώρα που τα βλέπω πλην του τελευταίου... Αλλά τελικά μήπως το αποσμητικό είναι αρκετό να μας αλλάξει άποψη για τις κλιματικές αλλαγές τούτου του πλανήτη...;
Ε λοιπόν εγώ χάνω τη διάθεση μου το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί οι θερμοκρασίες σαν να απορροφούν την όποια ενέργεια μου και ας φέρνω το θερινό στύλο που είναι πιο ψηλός και με χτυπάει και αεράκι.

Ναι πάμε για μπάνια και κάνουμε και εκδρομούλες γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο! Μπαίνεις στο αυτοκίνητο δηλαδή και πας για άραγμα... Πόσοι κάνουν ''γυμναστικές δραστηριότητες'' στις παραλίες...; Με λίγα λόγια οτιδήποτε κάνουμε το καλοκαίρι αποσκοπεί στην ξεκούραση. Πανάρχαιο είναι το έθιμο να παίρνουμε άδεια το καλοκαίρι.
Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Για να το πω διαφορετικά, η παραλία είναι το αποτέλεσμα όχι η αιτία.
Πώς λοιπόν θέλει ξεκούραση κάποιος τον Ιούλη και τον Αύγουστο όταν δεν κουράζεται καθόλου. Από μόνη της η ζέστη είναι εξοντωτική! Ο αντίλογος υποστηρίζει ότι εντάξει ''το καλοκαίρι αράζουμε για την κούραση όλου του υπόλοιπου χρόνου''. Βλακείες. Όταν οι άνθρωποι φτάσουν στα όρια τους και τα ξεπεράσουν την κοπανάνε επί τόπου. Δε πα νανε φθινόπωρο, χειμώνας ή καύσωνας.
Ηθικό δίδαγμα: Κάντε τους τρείς μήνες του καλοκαιριού επίσημη αργία.

2 σχόλια:

Dokimos είπε...

Auta les apo to stilo k tha prokaleseis silalitiria stous dromous k tis plateies..to kalokairi einai diko mas!Zut!

stilitis είπε...

Νόμος είναι το δίκιο του λουόμενου!
Ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί το αίτημα του (φαινομενικά) βαριεστημένου Έλληνα.
Δεν πάει άλλο συναγωνιστές!