Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

Ο γρίφος περί της γενέσεως του πτηνού


65ωρο, πετρέλαιο, αδυσώπητα καρτέλ, διεφθαρμένοι πολιτικοί... Ασχολούμαστε με αυτά λες και έχουμε λύσει κάποια από τα σπουδαιότερα ζητήματα της ανθρωπότητας.
Ε όχι λοιπόν. Ήρθε η ώρα για επιστροφή στην ποιότητα.
Κάποιος επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να ασχοληθεί και με τα πραγματικά φλέγοντα θέματα. Όχι άλλη ανοχή.
Ένα είναι το πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί.

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;


Πιστεύω οτι η απάντηση είναι ξεκάθαρη και άδικα έχει βασανιστεί η ανθρωπότητα χιλιετίες ολόκληρες.
Φυσικά και το αυγό έκανε την κότα.
Ας πάρουμε ως δεδομένη την αλήθεια του συλλογισμού του Δαρβίνου περί της εξέλιξης των ειδών. Άλλωστε το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας την υποστηρίζει είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Η κότα λοιπόν όπως όλα τα ζώα προήλθε από ένα πλάσμα της θάλασσας. Έχοντας ως ένα ακόμα δεδομένο ότι τα θηλαστικά της θάλασσας ήταν προϊόν της εξέλιξης σε αντίθεση με αυτά που έκαναν αυγά που προϋπήρχαν, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε οτι και ο πρόγονος της κότας έκανε αυγά. Ακολουθώντας το σκεπτικό οτι οι περιβαλλοντικές αλλαγές είχαν τέτοια επίδραση στους ζώντες οργανισμούς ώστε να επηρεάσουν την γενετική τους ταυτότητα φτάνουμε στο συμπέρασμα οτι σε κάποιο σημείο μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, ένα παχουλό πλάσμα με μικρές φτερούγες γέννησε αυγά τα οποία έκρυβαν φτερωτά πλάσματα.
Τα αυγά αυτά λοιπόν, έκαναν τις πρώτες κότες και όχι μία προϋπάρχουσα γιαγιά-κότα.

Αν πειστήκατε από την παραπάνω άκρως επιστημονική ανάλυση δεν έχετε παρά να απαντήσετε στη σχετική δημοσκόπηση δεξιά σας. Καιρός να μπει ένα τέλος.-

1 σχόλιο:

Dokimos είπε...

Opoios epithymei na diavasei perissotera gia ena apo ta aiwnia dilhmmata pou vasanizoun tin anthrwpothta, as tsekarei episis:

http://www.megafoundation.org/CTMU/Articles/Which.html