Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Εδώ ο κόσμος καίγεται...


Λοιπόν, είχα σχεδιάσει να γράψω για την τελετή έναρξης και τις σημαιοστολίσεις των Κινέζων αλλά η σφαγή στην Οσετία είναι πραγματικά πάνω από όλα.
Το τσίρκο στο Πεκίνο άλλωστε, που διοργανώνουν ένα τσούρμο καθεστωτικοί με τη βοήθεια κάποιων χιλιάδων χαπακωμένων και κάμποσων διεφθαρμένων ''επισήμων'' είναι για να μας διασκεδάζει και μόνο.
Τις τελευταίες μέρες το δράμα εκτυλίσσεται στα σύνορα Ρωσίας-Γεωργίας. Η νότια Οσετία βρίσκεται ακριβως εκεί.
Ενώ επισήμως ανήκει στην Γεωργία, μετά από κινήσεις της Ρωσίας (χορήγηση ρωσικών διαβατηρίων σε όλους τους κατοίκους) οι τοπικοί αξιωματούχοι είδαν πιο ζεστά το θέμα της ανεξαρτητοποίησης τους.
Όλη αυτή η κινητοποίηση οδήγησε στις 9 Ιουλίου στην επέμβαση των γεωργιανών στρατευμάτων και η απάντηση ήρθε με βομβαρδισμούς από τους Ρώσους. Επειδή βέβαια στην Οσετία δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερα οργανωμένος στρατός ούτε στρατόπεδα, οι επιθέσεις και των δύο γίνονται σε περιποχές αμάχων όπου ΄΄υπάρχουν πληροφορίες οτι διαμένουν ύποπτοι΄΄.
Στις 8 Αυγούστου οι Γεωργιανοί αποφάσισαν να ξαναμπουκάρουν για να πιάσουν τους πάντες στον ύπνο. Οι Ρώσοι όμως μιας και δεν είχαν αρχίσει ακόμα στην Κίνα τα αγωνίσματα της ενόργανης, είπαν να στείλουν κάμποσα άρματα να ξεμουδιάσοουν.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε οτι οι Γεωργιανοί υποχωρούν.
Το τραγικότερο; Χθες άκουγα οτι υποχωρώντας πετάνε χειροβομβίδες στα υπόγεια των σπιτιών που κρύβονται οι άμαχοι για να τιμωρήσουν τους προδίτες Οσετούς.

Κάποιος αδαής και αθώος θα πει ΄΄ και ο ΟΗΕ τί κάνει΄΄;
Ότι πει η Ρωσία. Τον ΟΗΕ τον κυβερνά το συμβούλιο ασφαλείας που έχει ως μόνιμο και ιδρυτικό μέλος τη Ρωσία. Και για όλα τα μέλη υπάρχουν αρκετά ράμματα σε περίπτωση που κουνηθούν. Οπότε υπομένουμε το consensus. Εγκλήματα πολέμου εντωμεταξύ ας πούμε απλά οτι δεν γίνονται.
Α και κάτι μικρής σημασίας που ξέχασα. Από εκεί περνά και ένα αγωγός πετρελαίου αμερικανικών συμφερόντων. Αλλά ποιόν ενδιαφέρει αυτό;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Της πουτανας γινετε....
Ωρε θα μας παρεικαι θα μας σηκωσει...

Dokimos είπε...

Daskale asta! Xekinhsan stin Kina oi 'agwnes' tin idia stigmi pou alloi mazeuoun kathimerina ptwmata..i de ypervoli twn kanaliwn xeperna kathe prosdokia! Kati kinhseis armatwn sta synora ginontousan k elege o dhmosiografos: 'O Rwssikos stratos proelavnei anempodistos!!'
An xekinhsan pantws apo twra ta panigyria, les na erthoun k sta Balkania syntoma??

Ανώνυμος είπε...

Ναι.Οχι συντομα αλλά ναι.

stilitis είπε...

Στα Βαλκάνια το γλέντι έχει αρχίσει εδώ και πολλάααα χρόνια. Εξου και η δημοφιλής στις μέρες μας λέξη ''βαλκανιοποίηση''. Σε μια χερσόνησο μια σταλιά 15 κράτη...