Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Όπως πιστεύει κανένας οτι πρέπει να είναι το σπίτι του


Ένας γνωστός νοικιάζει το σπίτι του σε παραθεριστική περιοχή της επαρχίας και επειδή δεν είχε χρόνο μου ζήτησε να το δείξω εγώ σε κάποιον που ήθελε να το δει. Μόλις έφτασα είδα ότι ο τύπος ήταν ένας Πακιστανός. Επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μου είναι πολύ συμπαθείς, χάρηκα γιατί νόμιζα οτι θαταν κανας δικός μας που θα μου τα έπρηζε για το κάθε σκάσιμο της μπογιάς... Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε το σπίτι είναι ένα τριάρι με όλα τα κομφόρ των νεόδμητων κατοικιών.
Επανέρχομαι.
Άρχισα να του δείχνω το σπίτι, πιάσαμε και την κουβεντούλα όπου μου είπε οτι κάνει παντός είδους οικοδομικές εργασίες και προσπαθεί να ζήσει με την γυναίκα και το παιδί που πρόσφατα έφερε από το Πακιστάν.
Καθώς λοιπόν περνάμε από το σαλόνι στα υπνοδωμάτια και μετά στα υπόλοιπα δωμάτια ο τύπος στο τέλος γυρίζει και μου λέει ''εντάξει, το δικό μου σπίτι πιο δωμάτιο είναι;''.
Προσπάθησα να του εξηγήσω οτι όλο νοικιάζεται και αυτός οτι η οικογένεια του δεν το χρειάζεται και το υπόλοιπο σπίτι θα μπορούσε να νοικιαστει σε άλλους. Αν και του είχα ήδη πει που θα κυμαίνεται το νοίκι και δεν είχε πρόβλημα με το ποσό, η επιμονή του οτι δεν του χρειάζονται τα υπόλοιπα δωμάτια με ξάφνιασε. Μια ολόκληρη οικογένεια σε ένα μεσαίας επιφάνειας υπνοδωμάτιο... Επειδή μάλλον κατάλαβε το ξάφνιασμα μου είπε οτι επειδή δουλεύει συνέχεια περνά λίγες ώρες στο σπίτι.

Είναι διαφορετικό να διαβάζεις και να βλέπεις εκ του μακρόθεν για τις διαφορετικές κουλτούρες που δεν μπόρεσε να ομογενοποιήσει η παγκοσμιοποίηση και διαφορετικό να τις αντιμετωπίζεις από κοντά. Αν και η ανέχεια παίζει το ρόλο της νομίζω είναι περισσότερο θέμα πτου στυλ γιατί οι Κινέζοι προτιμούν το ρύζι από τα χόρτα και οι Έλληνες τα γκούντις από τα μακντόναλντς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ύστερα πάς στο σπίτι Β.Π. -δεν ξέρω και γω πόσα δωμάτια έχουμε- και σου λένε "Χρειαζόμαστε περισότερο space"
Καλο απόγευμα απο μιά Κατερίνη που βράζει[ και όχι μόνο στο ζουμί της!]

stilitis είπε...

:)) Νασαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Και μετά σου λέει σπούδασε να βγάζεις 700 ευρώ το μήνα και να μένεις με τους γονείς σου...

Ανώνυμος είπε...

Me syghoreis alla h logikh tou post mou thymise th thrylikh ataka ths Marias Antouanetas "afou den exoun na fane pswmi giati de trwne pantespani"?

stilitis είπε...

Ρε παιδιά είπα και η ανέχεια παίζει ρόλο αλλά εδώ είναι διαφορετικά. Ο τύπος δεν το βρηκε ακριβό. Μάλιστα αυτός όπως φάνηκε θα έδινε τα ίδια για ένα δωμάτιο μόνο!