Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Μπυρο-παρουσίαση: St. Sebastiaan Dark

Πάει πολυυύς καιρός από τότε που έχουμε να μιλήσουμε για μπύρες εδώ στο Στύλο! Με τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, την καθημερινότητα, τα δικά μου τρεχάματα της ιεραποστολής και τη μετακόμιση του Στύλου του Δασκάλου, ξεχαστήκαμε! Παλαιότερα είχαμε γράψει για τη St. Sebastiaan Grand Cru, την οποία είχαμε δοκιμάσει σε κυπριακή μπυραρία και μας άρεσε! Σήμερα θα πούμε λίγα λόγια για ένα άλλο μέλος της οικογένειας (περισσότερα για το μικροζυθοποιείο που λειτουργεί πάνω από 350 χρόνια μπορείτε να βρείτε εδώ), την πιο ''μυστηριώδη'' St. Sebastiaan Dark.

Πρόκειται για μία Βελγίδα Dubbel, περιεκτικότητας σε αλκοόλ 6.9%. Το μπουκάλι της, όπως μπορείτε να δείτε στη home-made φωτογραφία, είναι όλα τα λεφτά! Κεραμικό, των 500ml, με ειδικό μηχανισμό για το άνοιγμα και την εικόνα του Αγίου Σεβαστιανού που ετοιμάζεται να τη γευτεί στην ετικέτα, πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι για κάθε σοβαρό μπυροπότη! Πάμε όμως στο περιεχόμενο! Το χρώμα της σκούρο καφετί-κόκκινο, τυπικό της κατηγορίας της, σε προδιαθέτει για τη συνέχεια, αφήνοντας στο ποτήρι ένα καλοσχηματισμένο δαχτυλίδι καφετί αφρού. Μία υπέροχη μυρωδιά σκούρων φρούτων και κυρίως σταφίδας χτυπάνε τη μύτη, η οποία συνδυάζεται με τη φρεσκάδα της βύνης. Η φρουτώδης, ζάχαρένια γεύση του αλκοόλ φανερώνει και εδώ στοιχεία σταφίδας, σοκολάτας καθώς και κάτι που μοιάζει με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Πολύ απολαυστική αλλά χωρίς τόσο γεμάτη γεύση όπως άλλες dubbel, και κάπως γλυκόπικρο τελείωμα, με επίγευση που δεν κρατάει πολύ. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι μιλάμε για μία άξια εκπρόσωπο της Βελγικής σχολής (Β+ από το Beer Advocate), την οποία και συνιστούμε να δοκιμάσετε όσοι μπορείτε να τη βρείτε.

Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

2 σχόλια:

Skouliki είπε...

οκ δεν πινω μπυρα .κανω επανασταση

Dokimos είπε...

katw i mpyra dld?! skouliki oxi mono eisai tigka stis amarties, den pineis k mpyra???! de swzesai me tpt esy, sto lew apo twra... ;p