
- Platinum μετάλλιο και Κορυφαία Doppelbock σε παγκόσμιους διαγωνισμούς μπύρας το 1995, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
- Χρυσό μετάλλιο και Κορυφαία Δυνατή Lager στο Φεστιβάλ Μπύρας του Helsinki το 2004
- Πέντε Αστέρια (''Supreme'') από τους Beverage Experts το 2007
- Καλύτερη Διεθνής Lager στο Φεστιβάλ Μπύρας του Calgary το 2008
- ''Best of Show'' στο πρόσφατο Φεστιβάλ Μπύρας της California
Ο αείμνηστος μπυροκριτικός Michael Jackson την είχε χαρακτηρίσει μάλιστα world classic - και φανταστείτε ότι θεωρούσε τις Βελγίδες τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο!

Η ζυθοποιεία Ayinger έχει παράδοση στη Γερμανία που κρατά από το 1878. Μικρή σε μέγεθος και παραγωγή σε σχέση με τους υπόλοιπους Γερμανικούς κολοσσούς, βρίσκεται στη Βαυαρία, λίγο έξω απ' το Μόναχο. Σύμφωνα με τον μπυροκριτικό Randy Mosher, η Ayinger παράγει μπύρες ''σπιτικές'', πιο σκούρες, πιο γεμάτες, πιο έντονες από τις τυπικές Γερμανικές μπύρες. Γι' αυτό και κατέχει ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των μπυρόβιων.

Γενικά, η Celebrator Doppelbock είναι μπύρα ευκολόπιοτη για τους λάτρεις του είδους αλλά όχι και τόσο για τον μαθημένο στην Amstel, Heineken, κτλ. Επίσης, δεν πρόκειται για μία καλοκαιρινή μπύρα - κάθε άλλο. Είναι ιδανική για χειμωνιάτικες νύχτες, καθώς πέφτει λίγο βαριά και έχει και το καλά κρυμμένο αλκοοόλ που σε ζεσταίνει με τη μία! Ο Δόκιμος ωστόσο δεν κολλάει και πολύ σε τέτοια, η περίσταση άλλωστε απαιτούσε κάτι σπέσιαλ ;) Ίσως η καλύτερη μπύρα (και εξαιτίας της ονομασίας της) για να γιορτάσετε κάτι! Συνδυάζεται τέλεια με κρεατοφαγία - ειδικά κυνήγι και ψητά - αλλά και με επιδόρπια σοκολάτας, όπως διαπιστώσαμε μετά από προσωπική εμπειρία! Με 2-3 τέτοιες πάντως, όχι μόνο λετε το δεσπότη Παναγιώτη αλλά δεν χρειάζεστε φαγητό, αφού πρόκειται για θρεπτικότατη - ωσαν ψωμάκι του Κυρίου - μπύρα!
2 σχόλια:
Κι εγώ προτιμώ τις Βελγίδες,
αλλά ευχαριστώ πολύ για το κέρασμα!
Μ'αρέσουν πάντα οι αναρτήσεις για μπύρες.
ΥΓ @Dokimos
Πώς και ξέρεις τόσο καλά τον Belarghes?
Kwsta oi Belgides einai k diki mu adynamia, alla yparxoun polles kales k poiotikes mpyres pleon ektos Belgiou, pou einai o,ti prepei gia dialeimma ;)
ps: ton Belarghes mu ton emathe fili mu
Δημοσίευση σχολίου