Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Συνταγές από το Στύλο: μακαρονάδα με γαρίδες

Σήμερα μαγειρέψαμε στη μονή κάτι όμορφο μετά από καιρό, έτσι για να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις από τις γνωστές και συνηθισμένες γεύσεις. Πόσο κοτόπουλο πια να αντέξει ένας μοναχός...!
Ο μάγειρος σας προτείνει λοιπόν μακαρονάδα με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας, με έναν τρόπο διαφορετικό και πολύ εύκολο, του οποίου το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν ουρανίσκο!

Ξεκινάτε με τα γαριδόνια, τα οποία πλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό για να καθαριστούν πλήρως και να φύγει η υπερβολική αλμύρα. Εαν δεν βρείτε φρέσκα, υπάρχουν συσκευασμένα στις υπεραγορές. Τα αφήνετε στο πλάι. Έχετε ζεστάνει ελάχιστο λάδι (δύο κουταλάκια) σε ένα μέτριου μεγέθους τηγάνι, στο οποίο προσθέτετε τα γαριδόνια ΠΡΟΤΟΥ κάψει το λάδι - για να μην έχετε τα γνωστά αποτελέσματα πιτσιλίσματος! Χαμηλώνετε τη φωτιά (θέση 2-3 στο μάτι του φούρνου) και προσθέτετε λίγο αλατάκι, πιπέρι και ρίγανη. Σε άλλο μάτι ξεκινάτε να βράζετε νερό με αλάτι για τα μακαρόνια - καλύτερη επιλογή το σπαγγέτι - περίπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Τσεκάρετε εν τω μεταξύ τα γαριδόνια και τα γυρνάτε, μετά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας (μικρή χάρτινη συσκευασία 280-300 γρ., μπορείτε να αγοράσετε μάλιστα εκείνη που περιέχει σκόρδο ή κρεμμύδι), ανακατεύετε και το αφήνετε να δέσει για κανένα δεκαπεντάλεπτο σε χαμηλής έντασης φωτιά. Φυσικά μέχρι τότε το νερό στην κατσαρόλα έχει ζεσταθεί και ρίχνετε τα μακαρόνια, με περίπου 3/4 του πακέτου βγαίνουν άνετα 2 μερίδες. Αφού βράσουν, στραγγίζετε τα νερά και βουτυρώνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Σερβίρετε και γαρνίρετε με τη ντοματογαριδόσαλτσα, προσθέτοντας τριμμένο τυρί - κατά προτίμηση παρμεζάνα ή μυζήθρα. Και η κοιλία σας θα σας ευγνωμονεί!

Ο Κύριος μεθ΄ υμών,
Δόκιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: