Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Κυριακή κοντή γιορτή...












Αύριο θα λάβουν χώρα οι δέκατες τρίτες στη σειρά εκλογές από τη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα, ενω παράλληλα συμπληρώνονται 35 χρόνια από τις πρώτες εκλογές μετά την πτώση της χούντας το 1974. Άντε να δούμε τί θα δούμε πάλι, ελπίζουμε μόνο η κατάσταση να μη γίνει σήριαλ επεισοδιών...

Για περισσότερες ιστορικές και όχι μόνο πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε στο πολύ καλό αφιέρωμα του cosmo.gr. Μην παραλείψετε να δείτε το ειδικό αφιέρωμα στα νέα κόμματα που μας έκαναν να γελάσουμε φέτος, ξεκαρδιστικότατο! Θα μου πεί κάποιος, εκλογές έχουμε και εσύ ρε φίλε χαχανίζεις?! Τα πράγματα είναι σοβαρά... πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα! Ε, τότε θα απαντούσα ότι όσο σοβαροί είναι αυτοί που διεκδικούν τις καρέκλες, άλλη τόση σοβαρότητα τους αξίζει από την πλευρά μου! Επειδή πλέον μερικά πράγματα έχουν γίνει κωμωδία ανεπιστρεπτί... Κοιτάξτε την εικόνα για παράδειγμα, δεν θα έκαναν αχτύπητο δίδυμο οι δυο τους στο θέατρο?! Πού τρέχετε βρε παλικάρια στη Βουλή, αφήστε κανέναν άνθρωπο με όρεξη να δουλέψει, να δούμε και κάτι διαφορετικό επιτέλους... επειδή σίγουρα υπάρχει νέο αίμα στην πολιτική (και δεν αναφερόμαστε σε τυχάρπαστους νεανίες, μοντέλα, ποδοσφαιριστές και λοιπούς), ικανό να δοκιμαστεί στα δύσκολα και με φρέσκες ιδέες. Όταν όμως το σύστημα το ίδιο ''πνίγει'' αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά, τότε κάθε φορά έχουμε τα ίδια, με νικητές τους πρωταγωνιστές των αυριανών σκανδάλων... και ηττημένους όλους εμάς που τρέχουμε να ασκήσουμε, άλλοι με χαρά και ελπίδα, άλλοι με βαριεστημάρα αλλά όλοι τελικά με πλήρη άγνοια, το εκλογικό μας δικαίωμα.

Ο Κύριος μεθ΄ υμών,
Δόκιμος

3 σχόλια:

Mixos είπε...

Καλά ... τώρα το έπαθα το ΣΟΚ ..
Θα έχω την τιμή να επιλέξω αύριο ανάμεσα σε τόσους πολλούς αξιόπιστους συνδυασμούς??
Τέρμα οι μπύρες για σήμερα ... Αρχίζω μελέτη και το βράδυ νωρίς για ύπνο ...Πάντως σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων συμπολιτών μου που πιστεύουν ότι η αποχή θα στείλει κάποιο μήνυμα... εγώ θα πάω να ασκήσω κανονικότατα το εκλογικό μου δικαίωμα ... Κανένα μήνυμα δε θα φτάσει πουθενά με την αποχή ... απλά θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά πάτημα των ισχυρών κομμάτων της χώρας μας να δικαιολογήσουν τις απώλειές τους ... Τίποτε παραπάνω..

Εύχομαι να είναι πράγματι ο Κύριος στο πλάι μας αύριο, αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες..
όπως μας ευχήθηκε ο αγαπητός Dokimos ... Και αφού μετά από τόσο καιρό που είχε λησμονήσει αυτή την ευχή ..."αναγκάστηκε" να μας τη δώσει πάλι σήμερα... σημαίνει πως τα πράγματα είναι όντως σοβαρά..

Ένας Θεός μας σώζει ... Μετανοείτε γιατί χανόμαστε !!

Dokimos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dokimos είπε...

Poly swsta Mixo! H apoxi oxi mono den exei apotelesma alla telika dikaiologei kai tous megalous anti na tous xeftilizei...
Poios Theos plaka-plaka... autos ta mazeye k efyge me elafra apo ti xwra edw k kairo... Mipws kati xeroun ta Katsimixakia pou tragoudhsan kati sxetiko sto disko tous ''Trypies Shmaies''?

Kalo boli aurio k me to nou sou! Tha exeis tosi poikilia allwste... :)