Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Συνταγές από το Στύλο: μακαρονόβραδο χωρίς φεγγάρι

Χαίρετε πάλι, πώς είμαστε? Θα μοιραστώ μαζί σας το ταπεινό φαγητό μου για ακόμη μία φορά! Χθές που λέτε ήταν βράδυ χωρίς φεγγάρι και επειδή ξύπνησε μέσα μου μία φοβερή πείνα (φυσικά πεινάω κάθε βράδυ, με φεγγάρι ή χωρίς), ετοίμασα μακαρόνια με κιμά. Όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε πώς να φτιάξετε μακαρόνια με κίμα (όσοι δεν ξέρετε σταματήστε να διαβάζετε και βουρ στης κουζίνας τον πάγκο)! Μάλιστα υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής, με διαφόρων ειδών ζυμαρικά ή διαφορετικές σάλτσες με περίεργα υλικά. Εμείς δεν πρωτοτυπήσαμε και φτιάξαμε την κλασική συνταγή αλλά με ένα μικρό μυστικό που ακούει στο όνομα ΠΑΠΡΙΚΑ!
Αφού λοιπόν έχετε ψήσει όμορφα και ωραία τον κιμά με τη σάλτσα και τα μυρωδικά που αγαπάτε, προσθέστε λίγο πρίν το τέλος μπόλικη (1-1.5 κουτάλι σούπας) πάπρικα - ελπίζω να μην έχετε προβλήματα με τα καυτερά! Θα ενωθεί τέλεια με το κρέας του κιμά και τη ντομάτα και θα του δώσει μία φανταστική, πικάντικη γεύση! Δεν έχει σχέση αν ρίξατε λίγο πιπέρι στην αρχή, αν πάλι το φοβάστε προσθέστε κατά βούληση. Περί σάλτσας τώρα, προσωπικά προτιμάω να μην προσθέτω πολλά υγρά κατά το ψήσιμο ώστε η σάλτσα να μην πολύ ρευστή αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί μακαρονάδες έχουν αντίθετη άποψη. Καταλυτικό ρόλο παίζει το σωστό βράσιμο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά, καθώς και αν ο κιμάς είναι φρέσκος. Για εκείνους που προσέχουν τα νούμερα των παντελονιών τους, δοκιμάστε να αγοράσετε κιμά γαλοπούλας και θα με θυμηθείτε! Τέλος, ένα σχόλιο για τα ζυμαρικά. Μην βάλετε λάδι στο βράσιμο και τσιγαρίστε τα μακαρόνια αφού βράσουν με λίγο βούτυρο αντί με λάδι. Σερβίρετέ τα με πλούσια μερίδα σάλτσας και γαρνίρετε με μπόλικο τριμμένο τυρί! Σημειωτέον, η πάπρικα τραβάει μπύρα. Πολλή μπύρα! Αποφύγετε τα σκευάσματα Amstel-Heineken και προτιμήστε να δοκιμάσετε κάτι ελληνικό, π.χ. μία Βεργίνα Weiss.

Και επειδή μετά από ένα τέτοιο τραπέζωμα θα αισθάνεστε ωσαν το Λούκουλο, συνεχίστε τις αμαρτίες με ένα γενναίο επιδόρπιο! Εμείς συνδυάσαμε ποιότητα με ποσότητα, ιδού η απόδειξη:

Ναι, ομολογούμε ότι το ''τσακίσαμε'' όλο το κουβαδάκι (450ml), έχουμε κάποια αδυναμία στο παγωτό... :) Αν σας φαίνετε μικρό, μάθετε ότι τo κουτάλι που βλέπετε είναι της σούπας...

3 σχόλια:

next_day είπε...

παπρικα??? οχι δεν θα παρω...οσο για τις συμβουλες σου περιφημες και κατατοπιστικες για τα μακαρονάκια!!!

Dokimos είπε...

Ok, katalaba! apo makria ki agaphmena me ta kautera esy... :))

Clem Lumen είπε...

ai sto kalo mu anoigeis tin ore3h me tis anarthseis peri faghtu :P
paw na ftia3w makaronia
haha :P