Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η εκκλησία που έγινε σπίτι!

Στο Νησί συμβαίνουν κι αυτά τα ωραία, αρκεί οι άνθρωποι να έχουν δημιουργικό μυαλό, να τολμούν και να μην είναι κολλημένοι!

Ένα ζευγάρι έκανε μετατροπές σε μία παλιά εκκλησία στην περιοχή του Northumberland και τη μεταμόρφωσε σε ένα μοντέρνο σπίτι 5 υπνοδωματίων! Οι εικόνες (κλικάρετε τον πόντικα πάνω τους για μεγαλύτερο μέγεθος) μιλούν από μόνες τους, αφού το αποτέλεσμα είναι παρα πολύ πετυχημένο! Πολύ ξύλο παντού, όμορφος διάκοσμος και έξυπνη αξιοποίηση όλων των χώρων. Για να μην αναφερθώ στην ''κατανυκτική'' αύρα που θα είναι διάχυτη παντού...

Άποψη του εξωτερικού της οικίας (οι ταφόπλακες μάλλον ήταν μέσα στην τιμή)

Ο διάδρομος του χωλ που οδηγεί στο εσωτερικό

Το ''στενάχωρο'' καθιστικό

Η τραπεζαρία

...και πίσω από την τραπεζαρία, μία ''ιερή'' κρεβατοκάμαρα για την τέλεση του... μυστηρίου!

Η κουζίνα

Η σκάλα που οδηγεί στο πάνω δωμάτιο και το μπάνιο


Έχετε δει πολλές μπανιέρες με δικό τους βιτρό παράθυρο?

Ο Στύλος θα κάνει κάποτε επίσημη προσφορά για να αγοράσει αυτή την υπέροχη οικία, η οποία παντρεύει την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική με το στυλ σπιτιού εξοχής! Και αφού την αποκτήσει, θα φτιάξει και μία υπόγεια κάβα μπύρας-κρασιού που λείπει τρελά από την όλη κατάσταση!

Εσείς πάλι τί γνώμη έχετε? Θα μένατε ποτέ σε ένα τέτοιο σπίτι?

13 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Εγώ φυσικά και θα έμενα σε ένα τέτοιο σπίτι. Η κουζίνα είναι μια χαρά απ’ ότι είδα, άνετη, ευρύχωρη, ε θα την περάσουμε και ένα χέρι φωτεινό μαύρο, τέλεια θα γίνει!

Όταν ο Στύλος αποκτήσει την πανέμορφη αυτή οικία, καλέ μου Δόκιμε, θα φιλοξενήσεις τη φίλη σου τη Dark Chef? Ειδικά όταν ολοκληρωθεί και η δημιουργία της υπόγειας κάβας! ;))

Dokimos είπε...

Esy hmoun sigourh oti tha petages th skoufia sou - ouxi th mageirikh!

asfalws k tha se filoxenhsw Dark Chef, arkei na exw mexri tote apodeixeis gia kati mpiskota pou legame.. :}

Cybergoulion είπε...

Μεταξύ άλλων ο κήπος με τα μάρμαρα προσφέρεται για καλλιέργεια ζαρζαβατικών, εξαιρετικό λίπασμα! Αν καταφέρεις να το πάρεις για σπίτι, μετά βάλε στόχο κάποιο ξωκλήσι σε νησί δικό μας για εξοχικό :-)

Nikatsu είπε...

Με τρομάζει το όλο σκηνικό!!!

Dokimos είπε...

@Cybergoulion: Swstooos! Me toso fwsforo tha piasei platani, oxi mono ntomaties-maroulia!
Gia to deutero spiti sto nhsi to skeftomai mwre, exoume k auth th rhmada thn krish twra k den thelw na dinw to kako paradeigma :)

@Nikatsu: Apolytws dikaiologhmenh antidrash agaphte, prepei na eisai o monos logikos edw mesa, xaxa!
Skeyou epishs otan peftei to brady ti skies tha dhmiourgountai mesa sthn ekklhsia... me ton anemo na xtypa ta terastia parathyra... xarma!

Skouliki είπε...

εγω δεν θα εμενα διοτι δεν ειμαι πολυ της φιλοσοφιας των θρησκιων και ετσι δεν βρισκω τον λογο να μεινω σε ενα τετοιο σπιτι θα μπορουσε καλλιστα να ειναι ενα απλι αρχοντικο καπου αλλου ... αν και ειμαι παιδι της πολης βασικα

σημ..αντε επειδη μου "την ειπες" ειπα να σου αφειερωσω την σημερινη μου αναρτηση να μην εχεις να λες και καλα οτι και οτι..

Dokimos είπε...

Geia su skouliki ths polhs!
Gia sena tha yaxoume kapoia stigmh na broume ena wraiotato arxontiko na sto afierwsoume!

Speudw sto fan club na dw ti eftiaxes pali :)

thalassaki είπε...

Ωραία η αναπαλαίωση, δε μπορώ να πω, αλλά - πες με ντεμοντέ ή out of place, δε θα με πειράξει - πώς να το κάνουμε, είμαι λίγο με το μέρος εκείνου του αξύριστου κρεμανταλά που πετούσε τα εμποράκια (και τα ντεκοράκια;) έξω απ' το ναό.
Ωστόσο χαίρομαι την κάθε σου ανάρτηση. Καλό μήνα από καρδιάς

Dokimos είπε...

Thalassaki, oso theleis na eisai me to meros tou axyristou kremantala, kai ligo kai poly! Sobara, poios eimai egw pou tha krinw ta pisteuw sou? O Stylos einai yper ths anexithriskeias :)
Ypothetw loipon oti den tha itheles na meineis se mia tetoia oikia ki as sou arese h anapalaiwsh.

Chalice είπε...

Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή το "μυστήριο" θα το "τελούν" απανταχού περικυκλωμένοι από τους Άγιους;

Εσύ φίλε Δόκιμε να περιμένεις μήπως βγει σε εκποίηση κανένα παλιό αβαείο... να 'χει και κανένα μπακίρι μέσα... ξέρεις εσύ :D

thalassaki είπε...

Μα είσαι ο Δόκιμος, το αγαπημένο παιδί από τα Midlands, οπότε άνετα κι όσο θες μπορείς να κρίνεις. Απλά ένας ναός είναι πάντα ένας ναός - και το ίδιο θα ένιωθα αν γινόταν μπαρ, καφετέρια ή ο,τιδήποτε. Φυσικά είμαι της αναπαλαίωσης, αλλά τη γραμμή μου την έχω τραβήξει σε κάτι ωραίους πάγκους που προέρχονται από κάποια εκκλησία και τους έχω κατεβάσει στο σπίτι της Αθήνας - στην κουζίνα για φαγητό δηλαδή. Ως εκεί μια χαρά, για να μείνω όμως σε consecrated κατοικία (έστω και τέως) το βλέπω κάπως τραβηγμένο. Να είσαι καλά, όλες τις εγγραφές σου τις χαίρομαι. Καλό βράδυ

Manoliscus είπε...

-Χρυσή μου, έλα, κόβω αντίδωρο.
-Μισό λεπτό, τελειώνω με το ευχέλαιο στο λουτρό και κατεβαίνω!

Εξαίρετο post, είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί.
:D

Dokimos είπε...

@Chalice: To mysthrio asgalws tha ''agiazetai'' apo tous Agious :)
Abbaeio les, e? mwre auta pou thelw den problepontai, h paragwgh mpyras paei kala, peftoun kai ligo makria.. me thn euxh tha meinw!

@Manoliscus: Empneusmenos dialogos apo thn proetoimasia ths artoklasias! Se forma o koutabos :)