Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

11 / 11 / 11: Στύλος, η επιστροφή

Καλά ρε παιδιά, λείψαμε για λίγο από το Στύλο και ήρθαν τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα! Τί πράμα και τούτο! Παρακολουθήσαμε, όσο ήτο δυνατό, τα ''πανηγύρια'' που στήθηκαν μέχρι να βγει ο Γιωργάκης (bye bye now) και να μπει ο νέος πρωθυπουργός Παπαδήμος (ο οποίος δήλωσε αμέσως ότι δεν είναι πολιτικός για να μην τον βάλουμε στο ίδιο σακί με τους υπόλοιπους), και θέλουμε να συνοδέψουμε την τραγελαφική κατάσταση και το αλαλλούμ που επικρατεί στη χώρα με το παρακάτω ντιπιντάι κομμάτι (όποιος δεν έχει δει την ταινία μπορεί να αποχωρήσει, είναι ο πιο αδύναμος κρίκος):



Ποστάρουμε μετά από καιρό στη βλογική μας γωνιά, κι ενω έχουν μεσολαβήσει 2 (!) ποστάκια του Δάσκαλου. Το δεύτερο μάλιστα για τις περιπέτειές του στου Περού ήταν όλα τα λεφτά και μας άνοιξε τα μάτια και την όρεξη για ταξίδια και εξερευνήσεις... Όσοι εντυπωσιαστήκατε και σκέφτεστε να μετοικήσετε εκεί για να γλυτώσετε από τα νέα μέτρα που γοργά καταφθάνουν στας Αθήνας, να λάβετε υπόψη και τη μεγάλη ανεργία που μαστίζει την πανέμορφη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Πάντως, αν βρείτε δουλειά, ετοιμαστείτε για τρελά πρωινά! Για να σοβαρευτούμε λίγο, παιδικός μου φίλος την έκανε για Σουηδία - κίνηση καλή ή όχι, θα το δείξει ο καιρός.

Ποστάρουμε σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2011. Δηλαδή 11/11/11. Ή 11.11.11. Ή 11-11-11. Τυχαίο? Ασφαλώς! Δεν είμαστε φαν της αριθμολογίας, ούτε προληπτικοί. Ούτε μας άρεσαν οι ψιλοηλίθιες διαφήμισεις της Cosmote που πριν λίγο καιρό έκαναν θραύση. Τέλος πάντων, το τέλος του κόσμου δεν ήλθε ακόμα (αν και το 12/12/12 καταφθάνει απειλητικά, μέχρι τότε ποιός ζει και ποιός πεθαίνει) και εμείς μπορούμε ήσυχοι να μ@λ@κοπιτουριάσουμε ιντερνετικώς για ακόμη μία χρονιά!


Από τον καιρό που έχουμε να τα πούμε, συνέβησαν πολλά. Και σε μένα και στο Δάσκαλο. Τα δικά του όμως δεν θα σας τα πω επειδή δεν είμαι μαρτυριάρης, όχι! Εγώ βασικά ξεσκίστηκα στη δουλειά. Και στο διάβασμα. Και στο φαγητό. Και ήπια πολλές νέες μπύρες. Και είδα αρκετές ταινίες. Και πήγα σε νέους τόπους. Ένας από αυτούς ήταν το Derby, όπου επισκέφτηκα έναν εγγλέζο φίλο, καλό παιδί. Με έπρηξε λίγο για την κατάσταση στην Ελλάδα, και με το δίκιο του. Πού αλλού γίνονται τόσα ''ωραία'' μαζεμένα? Πήγαμε που λέτε να φάμε σε μία πολύ καλή pub δίπλα στο ποτάμι και πέσαμε πάνω στα τελειώματα ενος ψευτο-Oktoberfest. Ρωτάμε την ωραιοτάτη barwoman αν έμεινε τπτ, και μας παρουσιάζει δύο επιλογές: Schlenkerla Marzen και St. Georgen Kellerbier. Την πρώτη ο Δόκιμος την ξέρει και η λατρεία του για κείνη είναι δεδομένη και ποσταρισμένη, οπότε παρήγγειλε τη δεύτερη. Υπέροχη μπύρα!


Κατόπιν περιπλανηθήκαμε στο κέντρο και μόλις βαρεθήκαμε, βγήκαμε προς την εξοχή του Derby ακολουθώντας τον ποταμό. Περάσαμε απλωσιές πράσινου και μεγάλα δέντρα και καταλήξαμε στο όμορφo προάστιο του Darley Abbey. Ε, περπατα-περπατα, διψάσαμε πάλι! Έτσι μπήκαμε σε μία πολύ γραφική pub με την ονομασία The Abbey.


Ο χώρος δεν έχει μόνο το όνομα μα και τη χάρη - και διαθέτει επίσης ιστορικό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, υπήρξε μοναστήρι! Το εσωτερικό πολύ όμορφο, το σέρβις μέτριο, η μπύρα (βασικά επιλογές από Samuel Smith's) φρέσκια. Τιμήσαμε Extra stout (καλή) και Taddy porter (εξαιρετική, σταθερή αξία) της ζυθοποιίας από το Tadcaster.


Δείτε τις φανταστικές επιγραφές στις τουαλέτες! Είναι να μην τραβήξω φωτογραφία? Τρία ολόκληρα λεπτά περίμενα υπομονετικά να σταματήσουν οι κατουρλήδες να ανοιγοκλείνουν τις πόρτες!


Αυτά για την ώρα από το Νησί (της υγρασίας και του ψοφόκρυου). Τα ξαναλέμε σύντομα. Παρεπιπτόντως, σας βρήκα ένα φανταστικό φωτογραφικό αφιέρωμα για το Β' ΠΠ! Κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και δείτε το σιγα-σιγα. Το καλύτερο? Έχει μονάχα 20 μέρη!!

Καλό σας σου-κου, και καλώς σας ξαναβρήκαμε!


Υ.Γ: Αναφέραμε τί δισκάρα έβγαλαν πάλι οι Machine Head?  Όσοι εξακολουθείτε να μην πιστεύετε, ακούστε αυτό στο δυνατό...

5 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Και ναι, ο Δόκιμος ξαναγύρισε στο Στύλο!!!
Η σημαδιακή ημερομηνία 11/11/2011 ήταν κατάλληλη για πρώτο post μετά από τόσο καιρό απουσίας αλλά έπρεπε να το ανεβάσεις και στις 11 και 11 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα! :)

Η εποχή είναι μυστήρια και δύσκολη, Δόκιμε σε χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ!
Διώξε τις νυχτερίδες που έχουν κάνει φωλιές στις γωνίες, άναψε τα κεριά και άρχισε να προσεύχεσαι για τη σωτηρία όλων μας! :)

thalassaki είπε...

welcome my son..welcome to the machine :*
hey now we know where you've been :) χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω, ελπίζω όλα καλά με διάβασμα και προόδους. Καλό σαββατοκύριακο από τα νότια του νησιού

Dokimos είπε...

@Dark Chef: Xaxa, kalws se xanabrhka! Ti proseuxes kanw, ti metanoies kanw, alla prokoph se touth th xwra den blepw kalh mou Dark Chef...

@thalassaki: Www, me xairetizeis me Pink Floyd, poios sth xarh mou! Kalws mas xanarthes ki esy thalassaki, krata gera ekei sta notia!

Mixos είπε...

Βρε βρε .. καλώς το παλικάρι μας! Τι κάνεις ωρέ ? Είπαμε να ρίξεις μαύρη πέτρα αλλά εσύ το παράκανες !!

Ενδιαφέρουσες, δυναμικές και κυρίως επίκαιρες οι "εικόνες" που μας βομβάρδισες με την επιστροφή σου !!

Στην υγεία σου βρε ... και ας είναι και keller ... αντί για Mik-keller!

Πολύ ωραίο το link για τον ΒΠΠ ... άκρως χρήσιμο, για μένα τουλάχιστον !!

Άντε.. και να μη χαθούμε .. ε??

Dokimos είπε...

@Mixos: Hello sas Mr Mixos! kalws orisate, k xairomai pou sas arese to afierwma, einai dialegmeno me frontida dia tous anagnwstes! Ta leme syntoma stous Beeramatismous me Sierra Nevada :)