Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2006

Έχω βαρεθεί να ακούω διάφορους να προτρέπουν τον κόσμο στη κατανάλωση φυσικών προϊόντων.

Λάθος όρος παιδιά.

Ο,τιδήποτε χρησιμοποιούμε στη γη προέρχεται από αυτή τη ρημαδοφύση. Ακόμα και αυτό το πετρέλαιο που έχει ακούσει τα πάνδεινα και αυτό από τη φύση το βγάζουμε. Οι περισσότεροι βέβαια λέγοντας φύση εννοούν υλικά που δεν έχουν υποστεί ανθρώπινη επεξεργασία. Όμως και τα ραδίκια που μαζεύουμε στο βουνό πριν τα φάμε δεν τα βράζουμε; Επεξεργασία είναι και αυτό. Αλλά και όποιο άλλο υλικό έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο με χημικές ενώσεις κτλ πάλι τα πρωτογενή υλικά του ''φυσικά'' είναι.

Ο άνθρωπος από τότε που δημιουργήθηκε επεξεργάζεται πράγματα που βρίσκει διάσπαρτα στη φύση. Όπως περνά ο καιρός αυτή η επεξεργασία γίνεται όλο και πιο λεπτομερειακή. Τα ζώα έχουν ένστικτο, εμείς εξελιγμένο εγκέφαλο. Ευχή και κατάρα.

Μπορεί αυτή η εξέλιξη στην επεξεργασία των υλικών που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα να μας βλάψει; Bέβαια. Έτσι τουλάχιστον έδειξε η ιστορία. Νέα φάρμακα φέρνουν νέους ιούς, νέα όπλα δημιουργούν νέους δικτάτορες. Αυτό όμως θα γίνει. Το ανθρώπινο πνεύμα δεν μπορεί να περιοριστεί. Τα ευχολόγια είναι η μόνη μας προστασία. Μέχρι σήμερα τα πάντα συγκρατούνται από μια λεπτή κλωστή πριν γίνει το μπαμ πουθενά. Πραγματικά ο άνθρωπος όπως μπορεί συγκρατείται για να μην καταστρέψει τον πλανήτη και τον εαυτό του.

Παγκόσμια συνέδρια για την προστασία του περιβάλλοντος κτλ γίνονται κατά καιρούς, με πενιχρά αποτελέσματα κατά τους ειδικούς αλλά όπως φαίνεται υπάρχει κάποια ανησυχία. Αλλά με τη άνθηση όλου αυτού του ‘’υγιεινού’’ τρόπου ζωής φαίνεται ότι ο άνθρωπος σε ατομικό επίπεδο δεν τα παρατάει.

Κάποιοι το λένε ένστικτο επιβίωση εγώ θα έλεγα συνειδητοποίηση της κατάστασης. Τα ζώα έχουν ένστικτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: