Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Μπυροπαρουσίαση: St. Feuillien Brune

Επιστρέψαμε και πάλι στις καλές μπύρες! Μετά το πατατράκ της προηγούμενης μπυρο-δοκιμής, γεύτηκα μία St. Feuillien Brune, η οποία όχι μόνο απεκατέστησε την τιμή των ''Βελγίδων'' αλλά κατάφερε να μου φτιάξει και τη διάθεση! Μία καλή μπύρα εξάλλου οφείλει να προκαλεί ευδαιμονία και αγαλλίαση στον πότη!

Έχοντας ήδη δοκιμάσει τη St. Feuillien Blonde αλλά και τη St. Feuillien Triple, η οποία μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση, αποφάσισα να αγοράσω και την ''καστανούλα'' της βελγικής ζυθοποιίας κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης ιεραποστολής στο Λονδίνο. Από τις παλαιότερες στο χώρο (1125 μ.Χ.), η ζυθοποιία St. Feuillien μπορεί να μην παράγει τραπιστικές μπύρες, τα προιόντα της ωστόσο είναι υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερα γευστικά (για περισσότερες πληροφορίες και για τη γκάμα των μπυρών της δείτε την ιστοσελίδα: www.st-feuillien.com).

Η St. Feuillien Brune είναι μία abbey dubbel, δηλαδή μπύρα τύπου αββαείου διπλής ζύμωσης, με περιεκτικότητα αλκοόλ 7.5%. Είχε ένα πολύ όμορφο, σκούρο καστανό χρώμα αλλά ο αφρός της δεν κράτησε παρά μερικά δευτερόλεπτα. Το άρωμά της αντανακλά τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή της, με κυρίαρχη τη μαγιά και τα φρούτα. Μπορώ να πω ότι υπήρχε και κάτι ακόμα που θύμιζε καφέ ή κάτι παρόμοιο. Η γεύση σαφώς φρουτώδης, με ζάχαρη-σταφίδα και διακριτά στοιχεία καραμέλας. Γεύση γεμάτη, αφήνει στο στόμα μία ελαφριά πικράδα, χαρακτηριστικό πολλών μπυρών αυτού του είδους - και αγαπημένο του Δόκιμου! Κατά τη γνώμη μου, η St. Feuillien Brune είναι καλύτερη από την Affliggem Dubbel και τη Leffe Brune, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει και σε προηγούμενο πόστ. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα 92/100 που συγκεντρώνει στο RateBeer και το Β+ από το BeerAdvocate. Προτείνω να τη δοκιμάσετε συνοδεία φαγητού, κατά προτίμηση κρεατικού πιάτου.

Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: