Μετά από διάφορα πειράματα, ο Δόκιμος παρουσιάζει συνταγή εύκολη και κυρίως πεντανόστιμη. Όνομα (εν αναμονεί έγκρισης): galopoulo de Dokimos con rizo (δηλαδή γαλοπούλα με μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμυδάκι και ρύζι). Προετοιμασία απλή: κόβετε κομματάκια φιλέτο γαλοπούλας, τα αλατοπιπερώνετε και τα σωτάρετε σε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια κόβετε σε κομματάκια δύο ντομάτες, φρέσκο κρεμμυδάκι και μανιτάρια, κατά προτίμηση όχι τα κοινά λευκά της πίτσας αλλά τα μεγάλα με το πλατύ μαύρο καπέλο, τα οποία προσθέτετε στο τηγάνι. Έχετε φροντίσει να γυρίσετε τα κομμάτια γαλοπούλας προτού βάλετε και τα υπόλοιπα υλικά, κατόπιν ρίχνετε λίγη ρίγανη, λίγη πάπρικα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά (για να καραμελώσουν καλύτερα, στη μονή βάζουμε και ελάχιστη κανέλα). Σε λίγο, θα υπάρχει μία αυτοσχέδια σάλτσα από όλα τα καλούδια που σιγοβράζουν στο τηγάνι, απλά σβήνετε τη φωτιά όταν δείτε ότι από νερουλή αρχίζει να γίνεται πιο πηκτή. Σερβίρετε με ρύζι (αν βαριέστε να φτιάχνετε, μπορείτε να συνοδέψετε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί) και, αν όλα πήγαν καλά, έχετε το παρακάτω αποτέλεσμα
Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος
1 σχόλιο:
Έδωσες ρέστα σήμερα τέκνο μου. Η κανέλα απαραίτητο συστατικό. Ολόκληρο το ξυλαράκι.
Εμείς στη Μονή ξέρουμε τι κάνουμε. Μου τάχει μάθει και μένα ο Δόκιμος όταν καμιά φορά την κάνω από το στύλο και επισκέπτομαι το μοναστήρι.
Δημοσίευση σχολίου