Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Το πιο τρομακτικό βίντεο που θα δεις ποτέ!

Το βίντεο που πρόκειται να δείτε τιτλοφορείται ''Το πιο τρομακτικό βίντεο που θα δεις ποτέ'' και πραγματικά δικαιώνει τον τίτλο του (χωρίς αίματα, δράκουλες και λοιπά φοβιτσιάρικα)! Ο τυπάς που το ανέβασε είναι καθηγητής Φυσικής στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί ο ίδιος, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη. Με απλό και κατανοητό τρόπο παρουσιάζει μέσω της ανάλυσης ενός πίνακα τον πυρήνα του προβλήματος, τις κύριες λύσεις που μπορεί να επιλέξει η ανθρωπότητα και τις πιθανότερες συνέπειες που θα έχουν αυτές οι επιλογές. Με αυτό τον τρόπο φθάνει σε συμπεράσματα που λιγο-πολυ όλοι γνωρίζουμε αλλά φοβόμαστε να παραδεχθούμε: το τέλος της ζωής στον πλανήτη ή μία αλλιώτικη Γη που θα καθιστά τη ζωή σε αυτή απίστευτα δύσκολη...

Επειδή προσωπικά ψιλο-φρικάρω με κάτι τέτοια και θεωρώ πως η παγκόσμια άνοδος της θερμοκρασίας (με τα πρόσθετα ζητήματα που σχετίζονται, όπως η όξυνση του νερού των ωκεανών) είναι ίσως το πιο σημαντικό από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, σας έχω και δύο σχετικούς πίνακες. Ο πρώτος με μετρήσεις από την περίοδο 1995-2004 και ο δεύτερος με ενδεικτικές τιμές για τα χρόνια 2070-2100.
Τρομακτικές οι διαφορές και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές (π.χ. Αμαζόνιος) η άνοδος φθάνει τους 8 βαθμούς! Η δε ειρωνεία είναι ότι φτωχές περιοχές που δεν συμβάλουν στην ουσία σε αυτή την άνοδο - εν αντιθέσει με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ - διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο! Και όλα αυτά με φόντο τις ετήσιες άκαρπες διαβουλεύσεις για ανάληψη κοινής δράσης από τις κυβερνήσεις... Με οικονομικά συμφέροντα να μπαίνουν στη μέση (όπως ο φόβος των ΗΠΑ μήπως οι ανερχόμενες δυνάμεις Κίνα και Ινδία που εξαιρούνται από το Πρωτόκολλο του Κυότο την ξεπεράσουν εαν μειώσει τις εκπομπές αερίων), κάθε λύση φαντάζει μακρινή... Μας βλέπω να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια για άλλους γαλαξίες... αν δεν έχουμε καεί μέχρι τότε!

Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

3 σχόλια:

Skouliki είπε...

δεν παμε καλααααααααααααααα

παω να ζησω στον αδη

Dokimos είπε...

Xexe, k ston Adh (Kolasi) exei poly zesti... ;)

Ανώνυμος είπε...

Exoume xasi to kormi patriotiiiiiiiiiiiii....... ^_^