Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Αθάνατα ελληνικά σήριαλ


Όχι δε θα κάνω αφιέρωμα γιατί θέλει δουλειά. Απλά την τελευταία βδομάδα, την ώρα του κοπροσκυλιάσματος -prime time- αφιέρωσα χρόνο στη φρέσκια τηλεοπτική παραγωγή.
Λοιπόν φέτος έχουμε επιστροφή στις δεκαετίες του 80 και του 90.
Το αθάνατο -βρυκόλακας σκέτος- Ρετιρέ-Μικρομεσαίοι επιστρέφει! Και το όνομα αυτού ''Πολυκατοικία''.
Κλισέ και χαζοκαταστάσεις σε 40 βασανιστικά λεπτά. Βέβαια έχουμε και κάποιους νεωτερισμούς. Ας πούμε έρχεται η αμερικάνικη μόδα που σε κάθε παραγωγή αντιπροσωπεύονται ''συμβολικά'' και οι μειονότητες. Σε ρόλους δεύτερους και επαναλαμβανόμενους. Εδώ βέβαια δεν έχουμε μαύρους. Όμως έχουμε γκέι. Αλλού σύγχρονοι, αλλού απλά καρικατούρες...
Τα λοιπά οικογενειακά θεάματα του στυλ ''ευτυχισμένοι μαζί'', ''Λάκης ο γλυκούλης'' σώζονται από τους πρωταγωνιστές τους όπως γίνεται με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς τα τελευταία 10-15 χρόνια. Στην ουσία γελάμε απλά με τα χάλια τους. Ούτε ατάκες υπάρχουν, ούτε κανένα ευφηές σενάριο. Απλά γελοιοποιούνται και το κάνουν καλά.

Και ερχόμαστε στο καλό. Λοιπόν με συγκίνηση ανακοινώνω στο κοινό οτι φέτος επιστρέφουν τα θρυλικά ''τσακάλια''. Με νέο καστ και νέο σκηνοθέτη στο δρόμο που χάραξε ο τεράστιος κριτής και σε ένα βαθμό αναμορφωτής της ελληνικής κοινωνίας Νίκος Φώσκολος.
Το σήριαλ ονομάζεται ''Άγρια Παιδιά'' και από τον τίτλο και μόνο μπαίνεις στο νόημα...
Καμικαζιές, νταηλίκια και πολύ ατίθαση νέα γενιά...
30+αρηδες που το παίζουν 17άρηδες και γυρνάνε όλη μέρα με πατίνια θέλοντας να αλλάξουν αυτή τη σάπια κοινωνία. Γαρδέλη ζεις εσύ μας οδηγείς. Μια σειρά γροθιά στο στομάχι. Τρελό γέλιο. Οι ήρωες υιοθετούν παιδιά των φαναριών και πλακώνουν τους νταβατζήδες τους, δέρνουν επίσης άντρες που βαρούν τις γυναίκες τους και κάνουν και άλλες αγαθοεργίες. Παράλληλα σχεδιάζουν και τις μελλοντικές σπουδές τους στη Αγγλία.
Μάλλον θα δω και άλλα επεισόδια από αυτό. Στο youtube.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ βέβαια δεν έχουμε μαύρους. Όμως έχουμε γκέι. Αλλού σύγχρονοι, αλλού απλά καρικατούρες...

Έχουμε μαύρους! Στο "Γ4". Ρεαλιστική απεικόνιση γκέι (να θεωρεί τις δημόσιες τουαλέτες βασικό συστατικό της κουλτούρας του πχ) δεν έχω δει μέχρι τώρα.