Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Συνταγές από το Στύλο: βοδινό στην κατσαρόλα με λαχανικά

Κυριακή σήμερα και στη μονή είχαμε φοβερό φαγητό! Ο ηγούμενος έδωσε διαταγή στους μαγείρους από χθες, να ξεπαγώσουν κρέας βοδινό (μουυυ!) που είχαμε στα ψυγεία και να μας ετοιμάσουν για σήμερα ένα χορταστικό, εορταστικό γεύμα!
Πήραν λοιπόν που λέτε οι καλοί σου το βοδινό, το έκοψαν σε μικρά κομμάτια και το έβαλαν να βράσει στις τσουκάλες με λίγο νεράκι. Μόλις αυτό έγινε και πήρε να βγάζει το ζωμό του, έριξαν μέσα πατάτες, καρότα, σέλινα, κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα και λάδι. Κατόπιν τα κάλυψαν όλα αυτά με νερό, χαμήλωσαν τη φωτιά και το άφησαν περίπου 40 λεπτά μέχρι να ετοιμαστεί. Τσέκαραν τα καρότα και τις πατάτες να έχουν μαλακώσει καλά, και όλα ήταν έτοιμα! Μετά τις προσευχές, σερβίρανε σε γαβάθες όλους τους μοναχούς και αρχίσαμε να τρώμε! Τα υπόλοιπα υλικά, σε συνδυασμό με το ζωμό του κρέατος, είχαν δώσει μία φοβερή γεύση στη σούπα και όλοι έφυγαν χορτάτοι και ευχαριστημένοι. Όλοι?! Τουλάχιστον αυτό είδε ο ηγούμενος...

Όταν η σάλα και τα μαγειρεία άδειασαν, ο Δόκιμος, γνωστό ''γουρούνι'' στη μονή, πήγε και έβαλε και δεύτερη μερίδα, αυτή τη φορά όχι απλή σούπα (που να τον πιάσει...) αλλά με ρύζι! Ω, ναι, ήταν μία απόλαυση! Καλές οι σούπες και άγιες αλλά με το ρύζι το φαγητό ανέβηκε κατηγορία! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια καθάρισε και ένα πιάτο με φρουτοσαλάτα που είχαν ετοιμάσει για τον ηγούμενο: μπανάνα, μάνγκο, και δύο ειδών μήλα... Αφού λοιπόν τήλωσε την κοιλιά του, ήρθε να σας τα πει να ξεφουσκώσει κιόλας!

4 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Συμπέρασμα: Το χοιρινό κερδίζει το βοδινό!

Dokimos είπε...

;)))) Swstos o Cybergoulion!

Cybergoulion είπε...

Επίσης έχω να προτείνω και αυτό για την πρώτη σελίδα. Είπα να το βάλω στο δικό μου Blog, αλλά εγώ είμαι αμαρτωλός, εδώ ταιριάζει καλύτερα!

http://www.youtube.com/watch?v=vRsNUJ6itEM

Dokimos είπε...

Oi amarties tha se fane ;))
Eixa to keimeno, esteiles twra k to video! Anebainei parauta - thanks!