Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Συνταγές από το Στύλο: σάντουιτς το μοναστηριακό

Ο λόγος στον αρχιμάγειρο της μονής:
- Αναφορικά με τα υλικά για σάντουιτς, κάτι το οποίο το αναφέραμε και σε προηγούμενο ποστ, έχουμε πει ότι το ζαμπόν, το σαλάμι, το μπέικον, η μορταδέλα και τα λοιπά επονομαζόμενα και ''ελαφρά'', κάνουν μία χαρά αν θέλετε να φάτε ένα σνακ. Εαν όμως πεινάτε πολύ και το σάντουιτς πρόκειται να είναι το κύριο γεύμα σας, τότε μία λύση υπάρχει: γκλόριους λουκάνικους μάγκνους, ελληνιστί λουκάνικο το ένδοξο! Ίσως το υπέρτατο υλικό σε κρεατικό για την παρασκευή σάντουιτς χορταστικού - τώρα και με τις νηστείες ξέρετε, με πιάνει ωρες-ωρες μία λιγούρα, τί να σας λεω...
Βουτάμε λοιπόν μία φρατζολίτσα και την κόβουμε στη μέση (πεινάμε πολύ είπαμε!), αντί για βούτυρο κάνουμε επάλειψη με μουστάρδα (με μέτρο, διαφορετικά σας βλέπω να μην το τρώτε στο τέλος) και στοιβάζουμε ό,τι γουστάρουμε! Το συγκεκριμένο της φωτο το έφτιαξα απλό: πρώτα τυρί χαλούμι (οι μερακλήδες το καψαλίζουν και λίγο στο γκριλ), μετά τρία (!) ολόκληρα λουκάνικα (οι μερακλήδες επιλέγουν χωριάτικα και ΟΧΙ Φρανκφούρτης, επίσης στο γκριλ και ΠΟΤΕ στο τηγάνι) και τέλος κάτι σε σαλατικό, π.χ. μαρούλι ή ντομάτα.
Μετά από αυτό το ''μοναστηριακό'' σάντουιτς, δεν υπάρχει περίπτωση να φάτε κάτι άλλο για τις υπόλοιπες 2 ώρες τουλάχιστον... :)









Σε περίπτωση που δεν έχετε αυτά τα υλικά, αυτοσχεδιάστε!

2 σχόλια:

Nikolas είπε...

ΚΑΙ με κεμπαμ θα ειναι πολυ ωραιο το σαντουιτς@!!!!

Dokimos είπε...

file Nikola, endiaferousa i protasi su! tha epixeirisoume parauta!