Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Παράξενες ειδήσεις από τον πλανήτη

Χαιρετούμε και πάλι το ποίμνιο, μετά από διακοπές διαρκείας! Όπως όλοι καταλάβατε, ο Στύλος έμεινε κλειστός κατά τη διάρκεια των γιορτών αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους θαυμαστές-πιστούς-στυλοφανατικούς να στείλουν τα πασχαλινά δώρα τους! Τους ευχαριστούμε όλους (και ειδικά τον τύπο που έστειλε το γεμιστό τσουρέκι με κάστανο) για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους!! Φυσικά είπαμε μία προσευχή και για τους αμαρτωλούς που δεν μας θυμήθηκαν, καθώς είμαστε και μεγαλόκαρδοι - πέρα από ταπεινοί!

Σήμερα θα σας πούμε δύο παράξενα περιστατικά να μαθαίνετε κ σεις, μια που ο κόσμος αυτός που ζούμε, ''ο μικρός ο μέγας'' που λέει κι ο ποιητής, δεν παύει να μας εκπλήσσει!

1. Παρολίγο να έχουμε αεροπορική τραγωδία στην Αυστραλία ελεω... μοντελισμού! Ένα τηλεκατευθυνόμενο μοντελιστικό αεροπλάνο πέρασε ξυστά από ένα επιβατικό Μπόινγκ 737-800, που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Περθ! Το περιστατικό έχει καταγραφεί μάλιστα σε βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube, και ήδη μετράει πάνω από 100.000 θεάσεις! Στο βίντεο φαίνεται το μοντελιστικό αεροσκάφος να απογειώνεται με τηλεχειριστήριο από ένα πάρκο κοντά στο αεροδρόμιο του Περθ.
Η κάμερα, τοποθετημένη πάνω στο μοντέλο, καταγράφει τον ορίζοντα όταν ξαφνικά, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων, περνάει το Μπόινγκ 737-800 της ιδιωτικής αυστραλιανής εταιρίας Virgin Βlue στην κάθοδό του προς τον αεροδιάδρομο. Φτάνοντας σε ύψος 100 ποδών, το μοντελιστικό αεροσκάφος μπήκε σε περιδίνηση από το ωστικό κύμα του Μπόινγκ και συνετρίβη στο έδαφος. Σύμφωνα με ειδικούς, αν είχε χτυπήσει το Μπόινγκ ή είχε καταλήξει στους κινητήρες, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές. Ο ασυνείδητος - ή το λιγότερο επιπόλαιος - χομπίστας, ο οποίος έσπευσε φυσικά να εξαφανιστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 2 ετών.



2. Ειδικό σχολείο για εγκληματίες στο Μεξικό! Ο επικεφαλής συμμορίας του μεξικανικού καρτέλ εμπορίου ναρκωτικών Rafael Cedeno, απαιτούσε από τους συνεργάτες του να είναι ηθικοί και να ζουν μια "καθαρή ζωή". Ο Cedeno, ο οποίος συνελήφθη το Σαββατοκύριακο, δήλωσε στην αστυνομία ότι έδινε οδηγίες σχετικά με την ηθική και την προσωπική βελτίωση των μελών της συμμορίας, καθώς είχε στόχο να οικοδομήσει μια "υγιή επιχείρηση" (ναρκωτικών, δολοφονιών και δε συμμαζεύεται)! Μάλιστα συμβούλευε τα μέλη της συμμορίας του να μην πίνουν πολύ, να μην κάνουν χρήση ουσιών και να ζουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο αρχιεγκληματίας είχε δημιουργήσει τάξεις (!) όπου οι συμμορίτες έπαιρναν μαθήματα για τις αρχές, τις αξίες, την καλή συμπεριφορά και τους κανόνες ηθικής, κάποιου που συμμετέχει σε μια εγκληματική οργάνωση.
Ο 47χρονος Cedeno κατηγορείται για εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών, εντολές δολοφονίας μελών αντίπαλων ομάδων και εξώθηση σε πορνεία νεαρών κοριτσιών. Είναι προφανές ότι ήταν ένα παιδί μάλαμα και ο κατάλληλος άνθρωπος για να δίνει συμβουλές για ζητήματα ηθικής... Οι αρχές εκτιμούν ότι οι "τάξεις ηθικής", δείχνουν πόσο οργανωμένες είναι πλέον οι συμμορίες στη χώρα και θεωρούν ότι ο πραγματικός στόχος του Cedeno, ήταν μέσω των μαθημάτων να ελέγχει απόλυτα τις ζωές όσων δουλεύουν για αυτόν. Σημειώνουμε τέλος ότι περίπου 6.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2008, στον "ακύρηχτο πόλεμο" που έχει ξεσπάσει στο Μεξικό, λόγω της προσπάθειας των συμμοριών για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.

2 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλα απο τετοιες ειδησεις πλεον εχουμε γεμισει
ο κοσμος εχει παραξενεψει εντελως

Dokimos είπε...

exoume xefygeiiiiii