Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Συνταγές από το Στύλο: Κυριακάτικο ραχάτι

Γειά σας από την κουζίνα του Στύλου! Ο τίτλος της σημερινής συνταγής προέρχεται από το πνεύμα της ημέρας της Κυριακής η οποία αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία ανα τω κόσμω για ΡΑΧΑΤΙ, κοινώς ξεκούραση, άλλως τεμπέλιασμα, κοπροσκύλιασμα, καθισιό, κ*λοβάρεμα, μαχμούρλα, δεν-κανω-τίποτα-σήμερα, αραλίκι και άλλα συνώνυμα που θυμάστε κι εγώ όχι... αυτή τη στιγμή! Παρακαλώ αγνοείστε το γεγονός ότι ποστάραμε Δευτέρα και όχι Κυριακή, είναι για να πάει καλά η εβδομάδα!

Για να μην πολυλογούμε, η συνταγή είναι βασικά οτιδήποτε μπορείτε να ετοιμάσετε που δεν απαιτεί χρόνο και κόπο που θα σας αποσπάσει από το ραχάτι! Απλά και ξάστερα πράγματα! Κάποιοι θα σκεφτούν ότι αυτό δεν είναι στην ουσία συνταγή αλλά ονομάζεται ''ιδέες για γεύμα'', και καλά θα κάνουν να κρατήσουν τη σκέψη αυτή για το εαυτό τους και να μην χαλάνε τη γιορτινή ατμόσφαιρα προσπαθώντας να ακριβολογήσουν! Το concept της συνταγής είναι απροσδιόριστο και ευρύ-τατο, χεχε!

Λοιπόν εμείς αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μία τεραστίων διαστάσεων ελληνική σαλάτα με μαρούλι, πιπεριά, ντοματίνια, άφθονη φέτα, δύο ειδών ελιές, κομμάτια πολύσπορης φρατζόλας, ελαιόλαδο, ρίγανη και ελάχιστο αλάτι επειδή προσέχουμε...


Αλλά καθώς δεν είναι δυνατόν να τη βγάλουμε με μία σαλατούλα, βάλαμε στο φουρνί της μονής μία έτοιμη για ψήσιμο πίτα γεμιστή με χοιρινό κρέας και κρεμμύδι, νοστιμότατη!


Καλή μας εβδομάδα! Και σύντομα θα έχουμε νεότερα και από το Δάσκαλο Στηλίτη απ' ότι μαθαίνω...

2 σχόλια:

Clem Lumen είπε...

ai sto kalo mu anoi3es thn ore3h ;p
miamm miam :P
Kalo vradii=]

Dokimos είπε...

k kali xwneyi, xaxa!
elpizw na etoimases kati kalo :)