Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Έφυγε ο Eric Woolfson...















Οι Alan Parsons Project είναι γνωστοί στην Ελλάδα, ειδικά σε όσους ασχολούνται με Beatles και Pink Floyd, αφού ο ιδρυτής του Βρετανικού progressive συγκροτήματος Alan Parsons είχε εργαστεί στους δίσκους Abbey Rd, Let It Be και The Dark Side of the Moon ανάμεσα σε άλλες αξιόλογες δουλειές. To άλλο μισό και συνιδρυτής του σχήματος Eric Woolfson, γνωστός και για το μουσικό έργο του πάνω στον Edgar Allan Poe, απεβίωσε σήμερα στο Λονδίνο μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.



Το συγκρότημα είχε σχηματιστεί το 1976 και έχει κυκλοφορήσει 10 στούντιο άλμπουμ. Αν και αρχικά είχε ελάχιστη απήχηση, κατάφερε με τα χρόνια να δημιουργήσει έναν αφοσιωμένο πυρήνα οπαδών εξαιτίας του ιδιαίτερου ήχου του. Από τις τάξεις του πέρασαν μάλιστα πολλοί μουσικοί αλλά και πολλοί καταξιωμένοι τραγουδιστές που δάνεισαν τα φωνητικά τους στα μουσικά θέματα των Alan Parsons Project. Κάπου στο 1994 οι δημιουργοί τα τσουγκρήσανε μεν, συνεχίζοντας με διάφορα παράλληλα projects, αλλά το θέμα παραμένει η μουσική παρακαταθήκη που άφησαν πίσω τους. Μερικά δείγματα της δουλειάς τους







Στο καλό φίλε Eric!

5 σχόλια:

Mixos είπε...

Ευχαριστούμε Dokimos και για αυτήν την ενημέρωση ...
Ασφαλώς και ο Alan Parsons μας είναι γνωστός λόγω και ομώνυμου group ... Για τον Eric εγώ προσωπικά δεν γνώριζα σχεδόν τίποτε ..

Dokimos είπε...

Geia su Mixos! thnx pou perases mia bolta! Oso gia thn enhmerwsh, gi'auto eimaste emeis edw, xexe :))

Mixos είπε...

Βόλτα περνάω καθημερινά σχεδόν αγαπητέ ...εδώ και 2 χρόνια!!
Απλά, δεν θέλω να καταντήσω "μαϊντανός" γεμίζοντας με σχόλια μια ιστοσελίδα όπου "φιλοξενούμαι" ... Εξάλλου, οι οικοδεσπότες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και μας αφήνουν ικανοποιημένους πάντοτε με την επιλογή των θεμάτων τους και τον τρόπο προσέγγισής τους...

stilitis είπε...

Ωστέ αυτός το είχε γράψει. Καλό και RIP

Dokimos είπε...

@Mixos: filtate nomizw i stash su den shkwnei peraiterw sxoliasmou... i filoxeneia einai to elaxisto pou mporoume na dwsoume pisw :)
s' euxaristoume poly gia ta kala su logia!! na'sai kala

@stilitis: wwwwww, ti ekplixis htan auth Daskale! xerw gia poio milas... :)