Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Για τους λάτρεις του Metal Slug

Κορυφαίο παιχνιδάκι τύπου run and gun το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1996 και από τότε έχει αποκτήσει φανατικούς σε όλο τον κόσμο. Έχει βγει σε διάφορες εκδόσεις για όλες σχεδόν τις γνωστές κονσόλες που κυκλοφορούν, οι παλαιότεροι θα θυμούνται και το εθιστικότατο video-game του κατοστάρικου που δημιουργούσε κάθε απόγευμα ουρές πιτσιρικάδων που περίμεναν τη σειρά τους για να παίξουν...
Η υπόθεση είναι απλή: μία ομάδα από καταδρομείς πολεμούν τα στρατεύματα ενός διεφθαρμένου στρατηγού και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να κάνει πραξικόπημα και να επιβάλει μία νέα παγκόσμια τάξη. Μετέπειτα εκδόσεις του παιχνιδιού παρουσίασαν νέους χαρακτήρες από άλλες ομάδες καταδρομών και διαφορετικούς εχθρούς, όπως μούμιες, ζόμπι, εξωγήινους, κ.α. Tο game-play είναι επίσης πολύ εύκολο, αφού ο έλεγχος του παίκτη απαιτεί μόνο 3 κουμπιά (πυρ, άλμα, χειροβομβίδα) και χειρισμό κατεύθυνσης. Ξεκινάτε πάντοτε με ένα πιστόλι αλλά καθώς το παιχνίδι προχωρά, υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε πιο ''ενισχυμένα'' όπλα (συνήθως όταν ελευθερώνετε αιχμάλωτους) όπως αυτόματα, φλογοβόλα, μπαζούκα, λέηζερ και δε συμμαζεύεται. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να οδηγήσετε τανκ, μαχητικό, υποβρύχιο και ρομπότ! Μπορείτε να συλλέξετε έξτρα μπόνους πόντων και έξτρα ζωές. Για να περάσετε πίστες υπάρχουν διάφορα στάδια που πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία και στο τέλος να νικήσετε τον αρχηγό κάθε πίστας, πράγμα που γίνεται ολο και πιο δύσκολο ενω προχωράτε. Τα γραφικά είναι προσεγμένα οσο χρειάζεται για ένα τέτοιο παιχνίδι, ενω οι ατάκες των χαρακτήρων και οι μουσικές επιλογές αποτελούν πολύ ευχάριστες προσθήκες!

Όσοι λοιπόν αγαπάτε το Metal Slug ή γενικά το αιμοβόρικο τούτο είδος παιχνιδιών, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας! Πατήστε play, οπλίστε και καλή τύχη!






7 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Είχε και υπόθεση; Δεν το είχα προσέξει ποτέ! Τι εννοείς "οι παλαιότεροι θα θυμούνται και το εθιστικότατο video-game του κατοστάρικου"; Εγώ που θυμάμαι video games με τάληρο τί είμαι; Απολίθωμα;

:-P

Dokimos είπε...

Xaxa, einai fanero oti phgaines mnono gia to aimatokylisma gi'auto den to prosexes!!

To 1996 eixe video-paixnidia me pentadraxmo?!
Polloi tyxeroi hsastan eseis! :)

Cybergoulion είπε...

Βγάλε καμιά δεκαριά ακόμη...

Cybergoulion είπε...

Εντελώς άσχετο, αλλά...

http://www.gocomics.com/speedbump/2010/03/25

Manoliscus είπε...

Αυτά τα ποστάκια πρέπει να συνοδεύονται από προειδοποίηση "unsuitable for working places"... θα με απολύσει ο αφεντικός.

stilitis είπε...

εγώ μέχρι πενηντάρικο το θυμάμαι. Φοβερό το παιχνιδάκι...

Dokimos είπε...

@Cybergoulion: fobero to skitso!
katholou asxeto, edw pou to esteiles tetoia panta xwrane... :))

@Manoliscus: Ase ton afentiko adelfe k piase kala to automato, thelei sygkentrwsh to prama...

@Sthliths: porwtiko oso den paei! Filos mu ekmhsthreuthke oti to exei paixei k se... Wii! gia na rixeis xeirobombida kaneis kinhsh me to xeri!!!