Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Η ιερή κοκαίνη

Και μετά λένε γιατί βγαίνει το όνομα στους υπηρέτες του Κυρίου... Εμ, όταν συναδέλφισσες εξ Ιταλίας δεν παίρνουν χαμπάρι τί γίνεται κάτω από τη μύτη τους (για να μην γίνουμε κακοί και υποθέσουμε ότι εμπλέκεται και κάποια ηγουμένη), ορίστε τί βγαίνει στη φόρα!

Η αστυνομία της Ιταλίας εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη μέσω ενός γυναικείου καθολικού μοναστηριού στο Μιλάνο. Τώρα αν είναι Ουρσουλίνες, Σαλεσιανές αδερφές ή κάτι άλλο, θα σας γελάσω!

Όπως έγινε γνωστό, ο νοτιοαμερικάνος (πόσο πιο cliché μπορεί να γίνει η φάση?!) φύλακας της μονής οργάνωνε θρησκευτικές περιηγήσεις στο μοναστήρι και οι διακινητές, προσποιούμενοι τους προσκυνητές, έκρυβαν την κοκαΐνη στα ευαγγέλια που έφεραν μαζί τους ή σε άλλα θρησκευτικά βιβλία! Μπόνους πρωτοτυπίας θα μου πείτε, και θα' χετε δίκαιο! Στη συνέχεια τα ναρκωτικά μεταφέρονταν στην πόλη Πιατσένζα και εκεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους επεξεργάζονταν και αποστέλονταν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας.

Οι Ιταλικές αρχές συνέλαβαν 33 υπόπτους σε περιοχές γύρω από την Πιατσέντζα που συνδέονται με το περιστατικό. Από τους συλληφθέντες οι δύο είναι μέλη της Ντρανγκέτα, της μαφίας που δρα στη Καλαβρία. Μετά από ενδελεχή έρευνα κατασχέθηκαν τουλάχιστον 30 κιλά κοκαΐνης. Οι μοναχές πάλι, όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, δεν γνώριζαν τίποτα για όσα συνέβαιναν τόσο καιρό, ενώ απέφυγαν να προβούν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις... Χμμμμμ...


Πηγή: News 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: