Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Θαυμάζοντας τα έργα της Καπέλα Σιξτίνα

Όλοι θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάτι για την περίφημη διακόσμηση της Καπέλα Σιξτίνα (άλλως Sistine Chapel) που βρίσκεται στο Αποστολικό Παλάτι του Πάπα στο Βατικανό. Περιέχει frescos που δημιούργησαν μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Ιταλικής Αναγέννησης το 16ο αιώνα, τα περισσότερα και σημαντικότερα εκ των οποίων αποδίδονται στον Michelangelo. Οι ζωγραφιές προέρχονται από θέματα της Βίβλου και της ζωής του Χριστού και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Τελική Κρίση και οι σκηνές από το βιβλίο της Γένεσης στο ταβάνι, έργα που έχουν προκαλέσει αναλύσεις επι αναλύσεων.


Ο Στύλος σας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσετε τα αριστουργήματα της Καπέλα Σιξτίνα λες και βρίσκεστε στο Βατικανό, και σε όσους τα γνωρίζουν ηδη την ευκαιρία να τα παρατηρήσουν όπως ποτέ πριν! Μία ψηφιακή αναπαράσταση με δυνατότητα ισχυρού ζουμ και ελεύθερης πλοήγησης δίνει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε στο χώρο και σας επιτρέπει να βρεθείτε σε απόσταση αναπνοής από τούτα τα έργα ηλικίας πέντε αιώνων! Απλά πατήστε παρακάτω:

http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html

Προσοχή μόνο, μη βιάζεστε επειδή μπορεί να ζαλιστείτε!

2 σχόλια:

thalassaki είπε...

Υπέροχο πράγμα.. πολύ μου άρεσε. Να είστε καλά και οι δύο, καλό σαββατοκύριακο εύχομαι. Όσο για τον καφέ, όποτε γίνει να βρεθούμε όλοι μαζί κάτω στη νότια μαμά-Ελλάς, εννοείται πως θα τον φτιάξω εγώ :)

Dokimos είπε...

Kalo s/k k se sena thalassaki, xairomai pou sou arese. Einai apo tis periptwseis pou h texnologia boitha sth dhmiourgia mias foberhs empeirias!